София бърза като пале пред майка си – ще праща войска в Сирия!

Руски коментатор с гневен и нагъл тон за българската политика
Обновена: 1 дек 2015 09:39 | 1 дек 2015 09:14, Елка Василева
451
София бърза като пале пред майка си – ще праща войска в Сирия!
Снимка: архив, Reuters

За България може да се каже, че тя "отново е в своя репертоар". Не за първи път тя демонстрира отчаяна маневреност. И отново бърза като пале пред майка си. Това пише Михаил Шейнкман в РИА Новости, коментирайки изявлението на министъра на отбраната Николай Ненчев от 19 ноември, че България теоретично би могла да участва в сухопътна операция срещу "Ислямска държава". Ненчев каза, че до момента не е поискана конкретна помощ от България и добави, че ако такова искане постъпи, страната ни ще се отзове в рамките на възможностите, с които разполага.

"Единствено с цел благодарност към Вашингтон София изяви желание да участва в наземна операция срещу ДАЕШ или ИДИЛ /Ислямска държава/. Други причини да направи това тя като че ли няма", пише руският автор. От бежанците тя също страда, но не толкова, че да се хвърля на амбразурата. Биха били достатъчни и хиляда военни на своята граница в помощ на полицията.

Още по темата

"Министърът на отбраната Ненчев впрочем нарича своя героизъм "чисто теоретичен", защото, както поясни той, молба за изпращане на български войници в Сирия засега не е постъпвала. Но вероятно, ако това се случи, той ще ги изпрати на смърт, без да му мигне окото.

Самият той, като че разбира нещо от военно дело, повтаря след главните столици, че без провеждане на сухопътна операция кризата в Сирия няма да бъде разрешена. При това в челните западни страни за наземни действия официално дори не искат да мислят. За такива настояват отявлените американски ястреби от типа на Маккейн", пише руският автор.

"Но може би България знае повече от останалите, затова и заема първо място за саможертва. Макар че на нейните власти им е по-лесно да направят това, тъй като, когато са са раздавали инстинкта за самосъхранение, за тях не е стигнало. Не за първи път те доказват, че са способни да не пожалят страната си. При това, преди още да ги помолят. При тях това започна с "Южен поток", когато София се отказа от този инфраструктурен проект. Тя затвори небето си за руски самолети с хуманитарен товар за Сирия, още преди Пентагонът да поиска това от всички страни от НАТО, разположени по маршрута", казва Шейнкман.

Българският президент Плевнелиев седмица преди турската атака срещу Су-24 обвини руските самолети в нарушаване на суверенитета. Както по-късно каза говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, обърквайки неутралното въздушно пространство над Черно море с българското. Няколко дни след това F-16 на Ердоган също обърка Сирия с Турция, пише коментаторът.

"Сега целият този стремеж към наземна операция. Какво да си мислим: София изпреварва събитията или все пак ги предвижда и подготвя. Може би Ванга е успяла да им каже повече, отколкото на останалите. Но едва ли. Тогава те биха помнили елементарни неща. Всеки път, когато българите се се оказвали на границата на унищожаването, ги е спасявала Русия. Затова сега трябва да са по-внимателни със своето геройство. Сега няма кой да ги измъква от бедата", заключава Шейнкман. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


451
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
0
 
1
 
! Отговори
така е то преди 8 години
коментар за коментара ми:това --> *** да се чете "онези, чието име не бива да произнасяме"
202
15
 
8
 
! Отговори
! преди 8 години
Да го д*хат наглите рашисти, ще правим каквото си искаме.
201
5
 
7
 
! Отговори
Редник преди 8 години
Волен Сидеров ще го сложа да води щурма най отпред и а е отстъпил а съм го заклал
200
7
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Видяхте ли бе ***... - а после вярвайте на ИТАР ТАСС и РИА Новости...
199
7
 
13
 
! Отговори
Баси Държвата преди 8 години
До НаблюдателЗа първата част от коментара ти съм съгласен,но аз перди 89-та не си.И знаеш ли защо?Защото нивото на Т.Живков като политик от световна величина не виждам ,кой в скоро време може да достигне.И друго,той беше добър политик защото ,обичаше народа си и провеше всичко възможно да е добре.Питай родителите,ако не си живял през това време,колко беше парното,колко беше бензина и на колко се изпращаше кредит за жилище-аз ще ти кажа,нашето беше на 0.20%.Важното е че имаше работа и спокойств
198
4
 
12
 
! Отговори
До 278 преди 8 години
Не ние заемаме грешната позиция, а политиците, които ни натрапиха. Ние. българите добре знаме, кое е против българските национални интереси, но политиците винаги са против интересите на България, както е и сега. *"Ние" ме обединява и с политиците, а те са едно продажно нещо, а народът е нещо съвсем друго.
197
4
 
21
 
! Отговори
Котарака Леополд преди 8 години
За пръв път в българската история мъдро решение...,защото знаете ли кого ще изпратим:1.Хибридния плевел;2.Боко Тиквантов;3.240 жители на Парламента и съветниците им;3.министрите със заместниците им4.20 ояли се бизнес аферисти5.50 поръчкови журналистиНека бъдем приятели и нека бъдем прецизни при стрелбата(да се не мъчат)!
196
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОЩЕ ЛЕВСКИ Е казал ДЕЙСТВАМЕ СЪС СОБСТВЕНИ СИЛИ което между другото значи и без руснаци
195
3
 
12
 
! Отговори
:) преди 8 години
Едно време имаше виц, че когато Брежнев в Москва пръднe, в София бай Тошо Правешкия се насирa. Сега може да смените имената и пак е истина. Режимът на Тиквата е много близък с Тошовия като замисъл и философия. Изпълняваме каквото искат във външната политика, за да можем да крадем на воля в България. Ибриkчии са на власт от 1944 до ден днешен. Може и преди това, не съм запознат.
194
5
 
19
 
! Отговори
16245 преди 8 години
Пак отиваме да се бием за някакви други интереси?Пак заемаме грешната позиция?Пак ще загубим?3 Въпроса без отговор.
193
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Един обикновен човечНенчев да изпати в сухопътните войски на Сирия своите избератели от Столипеново, Факулта и шекер махала
192
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
още един руски "умник" се изказа.
191
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
като гледам хич не се натискаме да ходим към сирия По скоро този рашист ги ражда слепи от Бързата си работа
190
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да прочетат и да видят всички путинисти, какво е истинското отношение на руснаците към България.Като към територия, която им принадлежи.Но, за вас, знаем...вие обичате повече ***, отколкото България.
189
16
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Министър Ненчев да запише и стария хъш... - отварям сансъка с левското знаме... - а путин да си гледа самальотите и да внимава с въздушното пространство...
188
4
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
До голяма степен писаното по-горе е така. Българските политици почти винаги са били в услуга на чужди интереси и най-малко на българските. Винаги са били в първите редици на раболепието. В това отношение комунистите изобщо не правят изключение. Да припомним точно Живков бе предложил да станем република на СССР. Точно комунистите преди това предадоха българите в Македония и ги превърнаха в македонци. Няма други управници в Света дето да са се отказвали от народа си за да угодят на друга държава!
187
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шейнкман не изразява мнението на руската политика, нито мнението на руския народ. Той има друга цел - да създава мнение за България. Виждате как статията манипулира на основата на част от изказване на Ненчев. Има емоционалност, с която закрепя създалото се отрицателно чувство. Написана е умно и въздейства.Целта е да се настрои руския народ против българския, за да може когато тук стане горещо, руснаците да не са настроени да грабнат оръжие за наша защита, както винаги до сега.
186
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Министър Ненчев да не се мотае ами да взема два пищова , шмайзер и да тръгва по сухия път към Сирия. И като срещне врагове да не забравя да се бие с тях...!! а извинете забравих, да си вземе и гребенче за новата присадена коса върху главата си !!
185
7
 
13
 
! Отговори
Прав е... за жалост преди 8 години
За жалост е прав. Дуп.давците във властта са готови на всичко, за да ги потупат по рамото и да се снимат с тях. Такива бяха комунистите преди 89, такива са и пребоядисаните комунисти под имената БСП, РБ, ГЕРБ и т.н сега. Само господарите са други, но за тях това няма значение.
184
4
 
3
 
! Отговори
Един обикновен човеч преди 8 години
И кого ще изпрати в сухопътна операция срещу "Ислямска държава" г-н Ненчев???И малкото хора които останаха в България, трябва да отидат като жертви.Интересно ще е ако изпрати тези които пишат по форумите против ря"за"ните поне, може да има по голям ефект.Вместо да ги оплюват от топлия стол, желателно е да отидат на место, но да си сложат по няколко памперса