ЕС удължи санкциите срещу Русия

Забрана за достъп до борсите и търговията с оръжие до януари догодина
6 юли 2018 11:15, Екип на Dnes.bg
164
ЕС удължи санкциите срещу Русия
Снимка: Rеuters

Европейският съюз удължи икономическите санции срещу Русия заради конфликта в Източна Украйна. Новото продължение, което влиза в сила в понеделник, е за срок от 6 месеца и ще продължи до 31 януари догодина.

Решението за удъжаване на ограниченията беше взето на срещата на върха на ЕС в края на юни, като всички страни членки сега го потвърдиха и формално.

Нито една държава не се противопоставя на икономическите оганичения, след като германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон, като страни по Минските споразумения, докладваха пред лидерите, че Кремъл не прилага изцяло договореностите от 2015 г, което е условие за отпадане на санкциите.

ЕС прилага икономическите ограничения срещу Москва от юли 2014 г. Именно в отговор на тях руският президент Владимир Путин забрани вноса на европейска селскостопанска продукция и хранителни стоки в Русия.

Европейските икономически мерки засягат финансовия, енергийния и отбранителния сектор, както и търговията със стоки с двойна употреба. По-специално ЕС забранява на 5-те най-големи руски държавни банки и по три от топ енергийните и отбранителни дружества да се търгуват на стоковите му борси.

Блокиран е и вносът, и износът на оръжие, като и на стоки с двойна употреба. Ограничен е достъпът на руски и опериращи в Русия компании до технологии и услуги, свързани с търсенето и добива на нефт и газ.

Продължаването на санкците влиза в сила в понеделник, когато ЕС ще проведе среща на високо равнище с Украйна в Брюксел, на която се очаква да потвърди позицията си за запазване на териториалната цялост на страната и за прекратяване на военните действия в източната й част.

През юни ЕС удължи и санкциите за анексирането на Крим и Севастопол за срок от една година. Те са свързани със забрана за внос на стоки, произведени на полуострова, блокиране на европейски инвестиици там и допускането на сървременни енергийни технологии.

Сега ЕС предстои да вземе решение дали ще удължи и индивидуалните ограничения срещу 155 близки до Кремъл лица и 38 компании, които изтичат на 15 септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като съм бил бебе мама ме заведе при баща ми докато е бил офицер на границата това като защипе няма пускане.
127
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 123С амуниции на СССР щот' са по точни така да се каже са стандард на червената армия.
126
0
 
5
 
! Отговори
Хенри Кисинджър преди 5 години
Да живее България.
125
4
 
4
 
! Отговори
САЩ СА ЖAЛКИ преди 5 години
пак ли ще триете ?
124
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако са избили някого това ебило правилно . Затова сапостроили най-голяматадържава . Днес чета , че бурите ,днешните потомци на нидерландски заселници в ЮАР искат да се заселятв южна Русия . Не ги притесняватсанкции на сащ и ас . Не искат да сезаселват в сащ , а в Русия .
123
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки американски реднек си мечтае за истински български калашник за 3600$.
122
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти и в момента си едно детещо се отнася до интелект .На това ниво и ще си останеш .
121
7
 
12
 
! Отговори
до 116 преди 5 години
Не я мисли толкова Русия. Тя винаги се е оправяла. Напоследък нещо янките го закъсаха с оръжието май.
120
12
 
7
 
! Отговори
САЩ СА ВЕЛИКИ преди 5 години
Да Сащ са избивали много индианци така но факт че Сащ е държава в която много хора включително и българи искат да живеят там както и в Канада дори в 21 век много немски учени избират Сащ провери това в нета факт е!!Збаеш ли руснаците ленин,сталин и троцки а и иван грозни колко народи са избили в ссср и руската империя знаеш ли?И къде е сега россиия и къде са Сащ!?Живота е борба пос-илния изяжда по- слабия така е било винаги Сащ са хегемон.*** може да казваш на баща си щом се е хванал с руска
119
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До САЩ СА ВЕЛИКИЧиба бе това го слушайме също от много време.
118
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел и Макрон -- представителина неоколониални държави .Преди яхаха африка , азия и америките а сега по-малкитечленки на ес .
117
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не сме длъжни да вярваме, че САЩ не са надут балон извинявам се.
116
14
 
9
 
! Отговори
САЩ СА ВЕЛИКИ преди 5 години
Едно време бях дете и *** ни обеждаваха че Сащ щели да се разпадна а то стана че се разпадна ссср факт!На руснаците генетично и е заложено да са алкохолици и проституки който живеят едва 60 години... кой иска такъв ген в рода си?
115
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не са най-мощната държава .Просто това го твърдят и никойне е длъжен да вярва на лъжи .
114
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Супер *** са САЩ успяха да сприятелят ЕС и КИТАЙ.
113
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Санкциите са само за медиите. Да се дърлят и да доказват САЩ колко са велики.И как да дават жертви янките, като не слизат на земята да се бият. Пускат бомби и каквото улучат улучат. Толкова точно улучват, че по време на войната срещу Югославия и у нас падаха бомби. През Вт. СВ АМЕРИКАНЦИТЕ СА ОТКАЗВАЛИ ДА СЕ БИЯТ АКО НЕ ПОЛУЧАТ ДНЕВНАТА СИ ДАЖБА ШОКОЛАД. ХА, ХА, ХА, ХА.
112
6
 
9
 
! Отговори
До САЩ СА ВЕЛИКИ преди 5 години
Прав си мен, америка жертви не дава, америка само живот отнема! Това шмат ко похвално лк е? Да заколиш 25милиона индианци, още толкова японци виетнамци иракчани сърби либийци иранци сирийци и още и още! Ти мен си за специализирано лечебно заведение при строг режим областта чен в специална риза!! Жалко, че отр пки като тебе тровят нормалните хора с извратена обич към патологичен извратеняк убиец! Да това е твоята САЩ, но и нейния край наближава!!!
111
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Георгиев ти си последен в класацията . Твоето мнениели ще ни интересува . Тукси само за смях .
110
7
 
5
 
! Отговори
САЩ СА ВЕЛИКИ преди 5 години
САЩ били създадени от бандити... добре а как тези бандити станаха най-мощната държава в света,как всички ние гледаме американски филми,ползваме американски,компютри и караме немски автомобили и въобще всичко западно а не руска лада,москвич?Москвича не е Мерцедес,Урал не е Штилц,Хусварна,водката не е уйски, руските ножове не са солинген :)Санк Петърбург е строен от немски инженери а Москава от италиански инженери.Кирилицата българска,АК47 немски,*** и алкохолици не ми хвалете и ние имаме)
109
4
 
12
 
! Отговори
САЩ СА ЖАЛКИ преди 5 години
САЩ СА ЖАЛКИ И СМЕШНИ .