Путин обеща: Руското гражданство лесно за всички украинци

С руския паспорт - социални помощи, пенсии, увеличения...
Обновена: 27 апр 2019 18:07 | 27 апр 2019 18:00, Веселина Йорданова
474
Путин обеща: Руското гражданство лесно за всички украинци
Снимка: БТА

Москва планира да опрости получаването на руско гражданство за всички украинци, заяви днес пред журналисти в Пекин президентът на Русия Владимир Путин, цитиран от Франс прес.

"Смятаме да предоставим гражданство по опростена процедура на всички граждани на Украйна, не само на жителите на Луганската и Донецката република", заяви Путин, като имаше предвид сепаратистките републики в Източна Украйна, непризнати от международната общност.

Русия вече обяви в сряда, че е опростила предоставянето на руско гражданство на жители на сепаратистките региони в Украйна. Тази мярка беше осъдена от Киев и редица западни държави, които виждат в нея посегателство срещу суверенитета на Украйна, посочва АФП.

Путин уточни, че страната му "ще изпълни всичките си задължения към новите руски граждани". "След като получат руски паспорт, жителите на Източна Украйна ще получават социални помощи, пенсии, увеличения, всичко, на което имат право", обясни Путин и добави, че тези плащания няма да натоварят руския бюджет, защото това е "изчислено".

Той обясни, че ще бъде "теорeтично възможно" за хората, живеещи в тези райони, да получават едновременно нова руска и дотогавашна украинска пенсия.

"Странно е, че това решение предизвика негативни реакции. Полша издава такива паспорти на поляци, Румъния на румънци, Унгария на унгарци. И с какво руснаците са по-лоши от поляците, румънците и унгарците?", попита риторично Путин.

Обявеното от него предоставяне на руско гражданство за всички украинци дни след победата на актьора Володимир Зеленски на президентските избори в Украйна доведе до ново осъждане от украинска страна.

"Русия иска да засили ескалацията и хаоса в Украйна и така да продължи да усложнява правилата на играта", написа днес в Туитър Дмитро Кубела - постоянен представител на Украйна в Съвета на Европа.

По-рано тази седмица пресслужбата на бъдещия президент Зеленски осъди това "ново ясно потвърждение за света за ролята на Русия като агресор, който води войната срещу Украйна".

Днес Путин, който не е поздравил Зеленски за избирането му, но каза, че е готов на обсъждания с новата власт, обясни, че желае "да разбере" позицията на Зеленски за конфликта и повтори, че е готов да "води дискусия с него".

Киев призова Съвета на Европа да действа, за да попречи на Русия да изпълни намеренията си за предоставяне на гражданство на украинци. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


474
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия си има проблеми,а щом Путин обещава паспорти на ВСИЧКИ поданици от друга държава,явно мисли по някакъв начин с този ход да реши тези проблеми.Но и на глупаците е ясно вече, че му е нужна другата Държава,а не гражданите и.
247
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те пък украинците се засилили да стават руски граждани от трън та на глог.
246
3
 
8
 
! Отговори
Сат преди 5 години
МОЖе ли да взема украинско гражданство, а после да се наредя за руска пенсия?
245
15
 
11
 
! Отговори
Сата Н. преди 5 години
Русия вече официално предупреди, че от 1 януари 2020 спира преноса на газ през Украйна-Три години русофилите себкълнаха, че транзита през Украйна спира на 1 януари 2019 г. Сега изявднъж стана 2020... Нали се сещате, че догодина април месец срокът ще себпремести пак...
244
7
 
22
 
! Отговори
Klaus Klinger преди 5 години
Газпром е уведомил Украйна, че спира транзита на газ през тяхна територия от 2020 г. Предполагам, че паспортите са им най-малкия проблем на украинците. Може би ще останат с мизерния транзит към България. Междудругото България пък губи транзита към Турция. Турците си имат "Турски поток".
243
27
 
10
 
! Отговори
sd преди 5 години
не съм чул нормален човек да иска да живee в рашката-как-ашката
242
12
 
31
 
! Отговори
Мелничаря Кунц преди 5 години
Вовата пак с изненадващ ход .......хахах .Укроговедата и джендъроподобните еврогъзове цвилят на умряло.Само така се прави, дай им паспорти, те сами ще искат в Русия .
241
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Веселина, пише се "да упрости". "Да опрости" означава съвсем друго
240
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснакът здраво затъна в украинското тресавище. Чуди се как да се измъкне.
239
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гадни бандитски номера. По-далеч от тоя.
238
8
 
2
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
турският дояч на мъжки камили е недоволен от цензурата на радан кънев! за това само един минус!
237
3
 
14
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Много съжалявам ,че трябва да напусна форума и знам ,че ще ви е мъчно без мене ! Току-що получих SMS от шефа ,че утре трябва да почистя 4 тоалетни за което ще ми се плати двоен надник понеже е неделя ! Трябва да си отпочина , че сутринта рано ще ставам , работата не е кой знае колко тежка , ще я свърша за 2 или 3 часа , а на 1 тоалетна шефа ще ми плати 50 евро , тоест за 4 тоалетни 200 евро ! Точно колкото е една минимална заплата в русия ,за която украинците през глава ще хукнат в русия
236
4
 
14
 
! Отговори
Различни светове ... преди 5 години
Хората в нормалния свят мислят и говорят за полети до Марс...В Русия Путин се опитва да ограничи пиенето на лосион и антифриз със закони ...Различни светове ...
235
3
 
11
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Питанка. Забелязал съм, че ако напишеш *** или някоя друга неприлична дума, те цензурират със звездички. Ето така - ***. А като напишеш путин, не те цензурират. Някой знае ли защо е така ?
234
8
 
3
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
вън, вън вън от германия за турските, неграмотни терористи на социална помощ!
233
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
интересно, кога ще има жълти жилетки пред кремъл ?
232
7
 
3
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
твърдение, на уахабитската "привет от германия", все пак в германия сте се напъхали най-големите джихадисти в управлението и това е факт! с помощта на вътрешно и външно министерство на слабоумното наречено мизер, което купили дрон за един милиард , ама дронът не можел да лети...
231
5
 
9
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Дори и социални помощи щял да им плаща ?! Чак се насълзих от смях ! Абе Путашко ,ти не социални помощи ,ама поне нормални заплати ако плащаше , сега арабите нямаше да дават по 10 000 долара на трафиканти да ги прекарват в западна Европа ,а щяха да ги дават тези пари за да ги прекарват в русия !
230
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 250Това за 2029 г. си го пъхни там, откъдето си го извадил.- Договорът изтича догодина.
229
0
 
2
 
! Отговори
хахаааа... преди 5 години
До Анонимен 247завистта е голям грях....