Русия наложи контрасанкции на Евросъюза

ЕС: Решението е лишено от всякакво правно основание
29 яну 2022 09:17, Елка Василева
262
Русия наложи контрасанкции на Евросъюза
Снимка: архив, БГНЕС

Русия разшири списъка си с граждани на Европейския съюз, на които се забранява влизането на територията на страната. Това съобщиха от руското министерство на външните работи.

В официалното съобщение на дипломатическото ведомство се посочва, че става дума за ръководителите на отделни частни военни компании, които действат в различни райони на света и които “не предизвикват алергия у брюкселските чиновници”.

В списъка са включени представители на силовите структури и на органите на законодателната и изпълнителната власт на някои страни членки на Евросъюза.

Според Русия те носят лична отговорност за прокарването на антируска политика и насаждането на мерки, които нарушават законните права на рускоезичните жители и медии на територията на съюза. Съответната нота, в която са посочени конкретните имена, е изпратена в представителството на Европейския съюз в Русия, предаде БНР.

От руското министерство на външните работи подчертават, че решението се основава на принципа на взаимност.

Решението на Русия да въведе забрана за неизвестен брой представители на страни-членки от ЕС да влизат в страната е лишено от всякакво правно основание и ще получи съответен отговор, се казва в изявление на Европейската служба за външна дейност.

От службата осъждат решението и добавят, че Русия продължава да подхранва напрежението в Европа, вместо да работи за деескалация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още по темата: РусияЕСконтрасанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мьоньо Явно не си бил в средния Запад в САЩ, обаче аз съм бил много пъти в Русия. И Средния запад на САЩ съм бил, затова знам. Между другото, какъв е руския еквивалент на "БлекАнгус"?
67
2
 
6
 
! Отговори
Неадекватни санкции преди 2 години
Трябва да им спрат финансирането на емропейските и американските политици. Половината са на руска хранилка. Както и на Челси.
66
7
 
3
 
! Отговори
Мьоньо преди 2 години
Радио Ереван току-що съобщи, че Марио се бил разплакал като чул за санкциите на Русия срещу него
65
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквото повикало,такова се обадило.
64
7
 
6
 
! Отговори
Патриот преди 2 години
То пък някой се е засилил да им ходи на гости....
63
5
 
6
 
! Отговори
Мьоньо преди 2 години
Пейзажа в средния запад на Америка е лунен, ама няма проблем щом не е в Русия.
62
2
 
5
 
! Отговори
бедни но горди преди 2 години
Може да сме гладни ама подритваме хляба.
61
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 82 Защо пък не, нека си налагат "санкции". :)
60
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мьоньо Важно е да следиш нонстоп руските държавни медии. Нарича се "пълно потапяне". :)))
59
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи за руснаците може санкции,а когато отговорят със същото, не?
58
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 73 "Ние тук в ЕС им се репчим,а те си живеят." Не знам къде в Русия си бил, но извън Москва и Санкт Петербург не знаят какво е това "БлекАнгус", камо ли да си го купуват. Не, че много в тия градове знаят де, но това е друга тема. А пейзажа в Русия масово е нещо средно между соцреалност от 50те и изостаналост от 19 век. Това е истината за това място.
57
6
 
2
 
! Отговори
Мьоньо преди 2 години
Радио Ереван току-що съобщи, че на Марио Драги му забраняват от понеделник да посещава Русия. Също така съобщиха пак от радио Ереван, че след това трябва да се готви Люксембург.
56
0
 
13
 
! Отговори
имам въшки преди 2 години
Забраняват печките на дърва цапаме въздуха на европейците Вдигат тока. И даже режим два на два часа има няма. Вик да не останат назад спират водата веригите вдигат цените на стоките . И пак никой не купува.
55
2
 
6
 
! Отговори
Магнитски преди 2 години
Пеевски със забрана да ходи в Коми.
54
2
 
4
 
! Отговори
Безкоз преди 2 години
Реконтрасанкции да очакваме ли?
53
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мьоньо "Българите били купували къщи в Германия и затова били богати. Тази информация сигурно си я получил от радио Ереван." А, не, от съседи и познати. Радио Ереван е за "мьоньо".
52
4
 
10
 
! Отговори
Мьоньо преди 2 години
Българите били купували къщи в Германия и затова били богати. Тази информация сигурно си я получил от радио Ереван.
51
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквото и да се говори за Русия, сега можем спокойно да завим,че руския пазар е загубен.Не изнасяме земеделска продукция, не изнасяме ел. и мотокари,не изнасяме електроника, не изнасяме изчислит. техника и пр.друго.Просто вече не се произвежда или е скъпо за руския пазар.Бях в гр.Горки м.12-2021г. телешко блек ангус от Аржентина,свинско-Бразилия,пилешко-Израел.Зеленчуци,плодове от Иран, Грузия, Армения,Турция,.Риба си имат.Цени 2 пъти по-ниски от БГ.Ние тук в ЕС им се репчим,а те си живеят.
50
5
 
11
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
което е по-интересното за мене, медиите дори и на са отразили че има нови санкции срещу Русия. Някакси ходят да скубят мечката и мечката като си отвори устата всички меди яко надуват фанфарите. Не съм русофил, но за мене това е очевадно в последните няколко седмици
49
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърбите ще излезнат най-умни. Стоят неутрални и нито искат в Нато и ЕС,нито влизат в съюз с Русия. И да има война никой няма да ги нападне.