Русия: Украински снаряд порази руски граничен пункт

Продължава евакуацията от самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР
21 фев 2022 14:35, Елка Василева
122
Русия: Украински снаряд порази руски граничен пункт
Кадър: YouTube

Снаряд, изстрелян от Украйна, е поразил граничен пункт на Федералната служба за сигурност в Ростов, съобщи в понеделник граничната служба на Федералната служба за сигурност (ФСБ).

"На 21 февруари в 09:50 часа местно време неидентифициран снаряд, изстрелян от територията на Украйна, напълно унищожи мястото за дежурство на граничните патрули“, съобщиха от Центъра за връзки с обществеността на ФСБ.

Няма данни за жертви, предаде БНР.

Още по темата
Ростов е основната зона за евакуация на хора от самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република (ДНР и ЛНР).

Ръководителят на Донецката народна република Денис Пушилин пък предупреди, че използването от Украйна на тежка артилерия е довело до жертви в спорния регион.

Той обяви, че Украйна използва танкове, минохвъргачки и гранатомети, и призова мъжете на Донецк "да дойдат във военните комисариати".

Евакуацията от самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република продължава, тъй като обстрелите в тези райони се влошават.

Междувременно руското правителство отрече в понеделник, че е направило списък с украинци, които възнамерява да убие. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че докладите за такъв списък са "абсолютна измислица", след като Съединените щати информираха ООН за съществуването му.

Според американското разузнаване списъкът съдържа имена на украински граждани, които "да бъдат убити или изпратени в лагери след военна окупация".

САЩ също така обвиниха Русия, че планира да участва в различни други нарушения на правата на човека, ако нахлуе в Украйна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почти повярвах,че украйнците са нападнали. До утре ще пише,че напредват към Москва.
91
0
 
0
 
! Отговори
Артилерист преди 2 години
До Ba4o: Според тебе как работи артилерийския снаряд? Взривява се отвън ли???
90
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Краварите са го подготвили списъка за да улеснят Русия.
89
11
 
3
 
! Отговори
Лъжат преди 2 години
*** освен да лъжат и крадат друго ме могат.Техното Жуже открадна от чужди държави Абхазия, Осетия, Крим, Донецк, Луганск. Сега техното сборище на жижета в Кремъл се опитва да узакони кражбите. Нещастни и лъжливи съветски крадци.
88
6
 
2
 
! Отговори
Ba4o преди 2 години
ама то се вижда с просто око че тая колиба е взривена от вътре, вижте стените на къде сочат- на вън. Ако беше оцелена от артилерия щеше да е на трески . Баси простите ***
87
8
 
4
 
! Отговори
F-off преди 2 години
Хайде, пак стари номера, на ушанките и *** ..... Оная *** Марчето, сега ще я пратят,да цвили лъжи на умряло, пред микрофона
86
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Същата работа като Полша през 1939. И те горките искали да завладяват Германия, но храбрия немски народ им се опълчил. Хитлер бил "принуден" да отговори на агресията и затова завладял почти цяла Европа - по инерция. Не че искал.Съвременното джудже *** и то явно с големи амбиции. Да завладее света не може, но поне да го унищожи - да. На това са способни мужиците. Нищо градивно, само разруха и смърт.
85
0
 
6
 
! Отговори
да ви светна преди 2 години
До запознат: дават го и по всички федерални руски канали!
84
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно в момента тече заседание на съвета за сигурност на Русия за признание на ЛНР/ДНР. Предава се директно в Интернет. Журналисти, напишете сензация! Ама надали.
83
1
 
3
 
! Отговори
запознат преди 2 години
В момента в Интернет се предава директно съвещание на Путин със съвета за безопасност относно общата ситуация в Украйна и дали да се признаят официално ЛНР и ДНР.
82
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Информация няма.Има само Дезинформация .Очаквам скоро да кажат че Украйна е бомбардирала Кремъл.
81
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това повече прилича на селска външна тоалетна.
80
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колхозниците вече и нагласени провокации не могат да правят .....
79
8
 
2
 
! Отговори
До 95 преди 2 години
И аз така мисля. Търсят си официален повод ьа агресия. Нищо ново под слънцето - нрмците така са влезли в Полша, американците започвата войната във Виетнам след морски инцидент, после имше оръжия за масово унищожение в Ирак,химически в Сирия.... Стой, та гледай е ситуацията... Големите си правят каквото си искат, без значение дали руснаци или американци.Жалко,че ние като българи едва ли не генетично обичаме и боготворим руснаците, а те си гледат интересите. Жалко, че Европа е енергийно зависима.
78
8
 
4
 
! Отговори
Хах преди 2 години
Граничен пункт. Техника и чудо. Нещо хич не мяза да е ударен от снаряд. Това видео на съборена от вятър колиба интересно кой го е правил
77
2
 
4
 
! Отговори
За преди 2 години
До просто съобщавам: Балтийска Републиканска Партия гуглата не знае нищо! А както всички знаем на този свят не съществува нищо което гуглата да не знае. А щом гуглата ме знае за него, значи не съществува!
76
0
 
2
 
! Отговори
Този ли бре? преди 2 години
До просто съобщавам: Вадим Петров е известен чешки пианист, композитор и учител, почитан патриарх на чешката класическа и популярна музика. Автор на над хиляда музикални произведения. Носител на наградата "Златна нимфа" за най-добър саундтрак за филми и телевизионни сериали.
75
10
 
12
 
! Отговори
Глупости и смех преди 2 години
РУСНАЦИТЕ САМИ СИ ВЗРИВЯВАТ КОЛИБИТЕ ОТ СЛАМА..... А, ПОСЛЕ ОБВИНЯВАТ УКРАЙНА, ЗА ТОВА!!!!
74
5
 
10
 
! Отговори
Соросоидчета, преди 2 години
колко ви плаща Сорос на пост?
73
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А това е някаква колиба.