ЕС ще изпрати бойни изтребители в Украйна

Ще се наложат нови санкции срещу бизнесмени и членове на руския елит
27 фев 2022 23:15, Анисия Иванова
526
ЕС ще изпрати бойни изтребители в Украйна
Снимка: БГНЕС

Страните от ЕС ще изпратят изтребители в Украйна по молба на Киев, за да му помогнат да се противопостави на руското въздушно и сухопътно нападение, заяви ръководителят на външната политика на блока Жозеп Борел.

"Ще предоставим дори бойни самолети. Не става дума само за боеприпаси. Предоставяме по-важни оръжия, като за война", каза той на пресконференция.

Украинският външен министър Дмитрий Кулеба е заявил пред ЕС, че "се нуждаят от такива бойни самолети, с които украинската армия може да оперира... Някои държави членки разполагат с такъв тип самолети", каза Борел.

Външните министри на ЕС се споразумяха да предоставят на Украйна оръжия на стойност 450 млн. евро, Борел на пресконференция след спешна видеоконференция на външните министри на 27-те държави членки днес.

"Решихме да използваме възможностите си, за да доставим на украинската армия оръжия на стойност 450 млн. евро и да отпуснем още 50 млн. евро за несмъртоносни оръжия, гориво и защитно оборудване", каза Борел.

Европейският съюз ще наложи нови санкции срещу бизнесмени и членове на руския елит във връзка с войната в Украйна, заяви Борел.

"Ще разширим черния списък, за да включим в него и олигарсите. Ще се насочим към елита на режима, който се възползва от системата", каза той, цитиран от БГНЕС.

Той заяви, че на извънредна среща външните министри ще одобрят новите санкции срещу Русия, обявени от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Те ще се споразумеят и за финансирането на снабдяването на Киев с оръжия и гориво, както и за въпроса за доставката им в Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


526
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
404
2
 
3
 
! Отговори
Стъпка към война преди 2 години
Какво стана с дипломацията. Лицемерие и от 2те страни. Започвам да мисля, че Русия все пак предприе тязи стъпка превантивно.
403
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бий руските гадове
402
4
 
9
 
! Отговори
wseki преди 2 години
Ще пратят. Ама друг път - когато позволи Русия. Защото в момента това не е позволено (виж съответните изявления от РФ).
401
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
по еконт ли ще ги пратят? до адрес или до офис на еконт?
400
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може, ама само, ако ги трампиме с Ф-35 и до платите с 2-3бр. РК,, Пейтриът"
399
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС какво за Бога прави, това им е глобалния ресет
398
0
 
8
 
! Отговори
A преди 2 години
Ние ще сканираме чертежите на F16 Block 70 и ще им ги пратим на мейла.Другите ни самолети няма да долетят до Украйна.
397
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да допълня, да им ги подарим, а западът да ни подари на тяхно място западни самолети - ф-35 примерно...
396
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да подарим на Украйна миговете и да им помогнем...
395
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Четохте ли какво казва посланика на САЩ във ООН? Ще се потърси отговорност от президента Путин , за това , че предизвиква война по неприемлив начин ???? ЗНАЧИ, че съществува НАЧИН, да се започне война и по ПРИЕМЛИВ НАЧИН???? Така ли НАТО нападна бивша Югославия , Ирак , Сирия, ВИЕТНАМ, КАМБОДЖА?
394
13
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС се отправя на бегом към края си.
393
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поляците след 2013г модернизираха техните МИГ 29. Увеличиха им ресурса до 2028г. Особено внимание в процеса на преоборудване беше отделено на навигационната система, радиостанцията и други авионики,които са по стандарт на НАТО. Освен МИГ Поляците имат и много други самолети. Вероятно именно техните МИГ ове ще се изпратят в Украйна.
392
5
 
12
 
! Отговори
Едуард Петров - Едо преди 2 години
Тука един безименен страхливец се опитва да ме поднася!ИСКАМ ОБАЧЕ ДА НАСОЧА ВНИМАНИЕТО ВИ КЪМ Декалога - Десетте Божии Заповеди,Които Нашият Господ Иисус Христос сведе до ДВЕ: ДА ВЪЗЛЮБИШ ГОСПОДА, ТВОЯТ БОГ ОТ ЦЯЛОТО СИ СЪРЦЕ, ОТ ЦЯЛАТА СИ ДУША С ВСИЧКИЯ СИ УМ И С ВСИЧКАТА СИ СИЛА!И Втората, подобна на Първата Е: ДА ОБИКНЕШ БЛИЖНИЯ СИ, КАКТО СЕБЕ СИ! На тия Две Заповеди се държи Законът и Пророците!Амин!" Добре би било, в българското училище отново да се изучава Вероучение!Безбожието е опасно!
391
8
 
31
 
! Отговори
Едуард Петров - Едо преди 2 години
Защо ЕС трябва да изпраща изтребители в Украйна?! ТОВА НИКОМУ НЕ Е НУЖНО! Полудялата американска военщина бега позорно от Виетнам и последно от Афганистан, нали! ЖАЛКО, ЧЕ АМЕРИКАНСКИТЕ МОМЧЕТА СА ЗАЛОЖНИЦИ НА Американския военно промишлен комплекс, който разбойнически трупа огромни печалби! ТОВА ТРЯБВА ДА ПРЕСТАНЕ!:,,Ум царува, ум робува, ум патки пасе!" Чудомир ; ,,Радоя, Радоя, Ти ли направи завоя или аз пак дойдох на твоя!" Радой Ралин
390
3
 
35
 
! Отговори
FMC преди 2 години
Ще празнуваме ли 3-ти март? Или да питаме сънародниците но турци, кога се празнува султанов ден при тях.
389
6
 
40
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Руснаци и украици са една и съща етническа група. Зе искаше да изгони руснаците от украйна със всякакви похвати, дори стрелба по мирно население в продължение на осем години. За жалост в училищата вече не учат младото поколение кое е добро и кое зло.
388
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Едуард Петров - Едо Ти комик, ли си? Имаш талант.
387
32
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да има нужда от самолети. Руските войници не искат да се бият заради манията за величие на някакъв откачен. Вижте в тубата колко изоставени руски машини има по пътищата /ИЗОСТАВЕНИ, не унищожени/. Излъгали са ги, че отиват на учение. Сега просто си тръгват, на никой не му се умира.
386
11
 
36
 
! Отговори
Едуард Петров - Едо преди 2 години
1)Поведението на бендеровските екстремисти Е УКОРИМО, защото подлагат на ГЕНОЦИД руско говорящи украинци! Явно Целта им е или да ги изтребят, или да ги прогонят от изконните им земи! 2)Многократните Апели на Русия бяха ПРЕНЕБРЕГВАНИ, защото на американските империалисти им е нужен вечен конфликт срещу Русия! ,,С чужда пита помен правят!" 3)Но Русия се стабилизира благодарение на ИЗКЛЮЧИТЕЛНИЯ МАЛЪК ГОЛЯМ ВЛАДИМИР В. ПУТИН, КОЙТО ЗА ВЯРВАЩИТЕ Е БОЖИЯТ ПРАТЕНИК ЗА СПАСЕНИЕТО НА СВЕТА ОТ САЩ!
385
14
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Киев се разкарват въоръжени банди , които са освободени затворници от Зеленски ! Убиват невинни ! Всичко това се преписва на Руснаците !