Руските сили затягат обръча около Киев, готвят мащабно нападение

Конвоите вече са на 25 километра от центъра на града
Обновена: 13 мар 2022 08:50 | 13 мар 2022 07:30, Камелия Цветанова
369
Руските сили затягат обръча около Киев, готвят мащабно нападение
Снимка: БГНЕС

В 18-ия ден от войната в Украйна руските сили се прегрупираха на северозапад от Киев и се приближиха към столицата, като продължават артилерийския обстрел. Планираните за днес хуманитарни коридори се провалиха.
По-голямата част от руските сили се намират на 25 километра от центъра на града, по данни на британското разузнаване, съобщи Нова телевизия. Украинските власти се опасяват, че руснаците може да се готвят за мащабно нападение в опит да бъде превзета голямата цел – украинската столица. Продължава обсадата на ключови украински градове, като обстановката в много от тях става все по-отчайваща. Харков, Мариупол, Николаев и Суми понасят тежки удари, в условията на минусови температури, без ток и отопление, на места и без вода и с привършващи запаси от храна.

Още по темата

Стотици излязоха по улиците на югоизточния град Мелитопол, за да протестират срещу отвличането на кмета му от руски войници. Президентът Зеленски обвини руснаците, че "преминават към нов етап на терор".

„Вчера нашествениците заловиха кмета на Мелитопол Иван Фьодоров. Жителите на града настояват за освобождаването му. Благодарен съм на всеки от тях за тази съпротива. Нашествениците трябва да видят, че са чужди на нашата земя, на Украйна и никога няма да бъдат приети”, каза Зеленски.

Руските атаки продължават и на места, където е била договорена евакуация на цивилни, включително от Мариупол, Суми и населени райони около Киев. А президентът Зеленски заяви, че Русия изпраща нови сили в Украйна, заради претърпените от нея тежки загуби.

„Загубите на руските войски са огромни. Със сигурност може да се каже, че това е най-големият удар за руската армия от десетилетия. Никога не са губили повече от това за такъв период от време. От началото на инвазията 31 батальонни тактически групи на противника загубиха своята боеспособност. Руски военни са пленявани не само един по един, а на групи”, каза украинският президент.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


369
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо няма да направят руснаците в Киев, никога няма да го превземат. Те дори и в превзетия Херсон се провалиха. Местния парламент под дулата на руските калашници отхвърли руското искане за Херсонска Народна Република и провеждане на цирк референдум за отделянето на тази "Република" от Украйна. Страшен шамар по бузата но окупатора.
33
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 33 ГАДОРЯНВ нашите медии публикуват само какво е казал зеленски и то само лъжи и наркобъртвежи. В не евроатлантически медии пишат , ча само като разберат за приближаване на чеченси войски украинските смели бандеровци бягат и изоставят оръжието си без бой даже.
32
28
 
11
 
! Отговори
Ястребител преди 2 години
Българите да се научат от украинците как се посреща руският окупатор - с куршуми и снаряди от бойци, а не с хляб и сол от накичени моми със свалени гащиччки и повдигнати поли. Чуеш ли, бай Ганньо?!!
31
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долу НАТО и САЩ и техните слуги
30
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иран са нанесли тази нощ ракетни удари по американското посолство в Ирак. Става много интересно! САЩ вече са регионална сила и всеки вече ги такова с 200. Талибаните бяха първите, които натаковаха американците. Сега руснаците и иранците ги натаковаха също.
29
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Родният русофил много ранобуден, те възрастните са така стават рано ха-ха-ха
28
30
 
7
 
! Отговори
Вече преди 2 години
Няма значение какъв ще е резултата от битката.путин загуби войната.зеленски се оказа много по зрял от непогрешимият Путин . Единственият изход на комплексаря е ядрения бутон. Параноикът може и да го натисне,защото никой не му обръща внимание,а това за обладаните от чувство за малоценност е ужасно. И само един въпрос...подкрепяте по форумите Путин...дали няма да съжалявате ,когато се криете от ядрена бомба в мазето на баба си...
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 32/А понамали малко с измишльотините. Все пак и останалите попрочитат нещо.
26
5
 
17
 
! Отговори
До плач преди 2 години
Недей им дава толкова информация. Мозъка на българина е : нафта, олио, да прецакам комшията, колко парцуца ми остана и сериала да не изтърва.И като едно съвършено лишено от мислене същество, сега облъчен от всички телевизии, сега българина реве: Путин диктатор, Зеленски борец за свободи !!Жал ми е за немислещите ....
25
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бандеровците пращаха млади украински войничета да се бият срещу Донецк и Луганск, а после труповете на украинските войничета ги хвърляха в общ гроб в гората и замитаха следите, защото иначе държавата ще плаща на семействата им издръжка. Знаете ли колко украински майки обикалят горите и търсят останките на синовете си. Украйна в момента е жалко подобие на държава и руснаците даже закъсняха! В Украйна спешно трябва да се въведе ред и да се денацифицира.
24
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпрос: Защо руснаците унищожиха паметника символ на победата над нацистка Германия в Харков когато влязоха за малко в началото на войната ? Отговор: Защото паметника представлявал Т34 поставен на пиадестал и мозъците го объркали за боен танк ... Това е великата руска армия ...
23
3
 
36
 
! Отговори
Плач преди 2 години
Като става дума за плач на войничета - поинтересувайте се последните близо 10 г.,има ли и колко украински войничета бяха пратени от Бандеровците на бой срещу ДНР и ЛНР.Имаше видеа - украински майки на протести в Киев - всичко се замиташе. Умрелите наборници ги зариваха по гори и поляни - за да не са в тежест на правителството - за безследно изчезналите държавата не дава обезщетения.Колко украински наборника са по затворите щото са отказали да се бият, а колко са убити като диверсанти??
22
3
 
28
 
! Отговори
против войната преди 2 години
500 погребения има в Донецк и Луганск на избити деца от шрапнели и украйнски снаряди за 8 години обстрели..та отговора на подобни зверства няма как да бъде друг
21
3
 
25
 
! Отговори
V=Z преди 2 години
То направо да ти омръзне всеки ден обсаждат Киев и всеки ден го нападат , после унищожиха Руската армия , но тя продължава да напада . Хайде пропагандата да се вземе в ръце щото не мой така :)
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 24/А ако дойдат джендърските навярно задния си ауспух ще предложиш. смеш.ник жа.лък.
19
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кметът на Мелитопол е бандеровец и е клал руснаци. Сега Кадиров иска първо да си поговори насаме с него и след това ще го съдят, но първо чичо Кадиров иска да му покаже нещо.
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 22/Ако това е така, нямаше да замине повече от половината от територията. Сметката няма да излезе.
17
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Убеден съм, ако руските танкове дойдат тук родният русофил ще предложи и майка си и жена си и дъщеря си ...
16
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, де, Зеленски. Обясни ми следното. Как така хем сте нанесли големи загуби на руснаците и хем искате помощ и самолети? Кажи ми за какво ви е помощ, като казваш, че сте разбили руснаците? Защо все ревеш тогава да ти помагаме?
15
13
 
8
 
! Отговори
Дорогой ВВ преди 2 години
До putin Нали знаеш, че величайшата ти фамилия на български се превежда като ***? Това е и твоята същтост, дорогой ВВ. Сигурно го знаеш и заради това са ти толкова големи комплексите? Сам си го избра - от всичките, най-големия, а сега ще сърбаш!