ООН: Загиналите цивилни в Украйна досега са 579

Сред убитите са 42 деца и тийнейджъри
Обновена: 12 мар 2022 18:56 | 12 мар 2022 18:55, Веселина Йорданова
57
ООН: Загиналите цивилни в Украйна досега са 579
Снимка: БГНЕС

ООН потвърди днес гибелта на 579 цивилни от началото на руската инвазия в Украйна на 24 февруари, предаде ДПА.

Сред убитите са 42 деца и тийнейджъри. 1002 цивилни са били ранени.

Броят на потвърдените убити е с 15 по-голям от вчера, отбелязва ДПА.

Повечето от тези цивилни са загинали при обстрел с тежка артилерия и въздушни удари. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: ООНВойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ние имаме толко загинали в България само за 10 дни от ковид !
43
0
 
1
 
! Отговори
666 преди 2 години
До Анонимен 44И по българските телевизии има репортажи от 2015 г.Ама ти тогава още си си бъркал в носа сигурно.Който иска да гледа.
42
2
 
7
 
! Отговори
Мишо преди 2 години
Снимката отгоре е от градче до Киев, показват я защото няма какво друго да изкарат. Това е блока, който беше ударен от украински ракети Смерч в опит да се взривят 5 руски камиона обслужващи тиловата служба на армията и каращи боеприпаси. Даже военна техника нямаше, а изравниха половин жилищен квартал без да им пука за своите.Клипа го има в интернет, който не вярва да гледа! Фактите не лъжат.
41
4
 
5
 
! Отговори
Мишо преди 2 години
Тази прогнила и лоясала на американски подкупи организация дори не забеляза факта на незаконните, не пристъпните био-лаборатории на САЩ в Украйна, а си позволява да привежда точни данни 579. От къде ги взехте от носа ли си ги изджагъркахте? Диваци, за това сме на това деридже, защото дърпате одеялото само към себе си.
40
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пък в Ирак никой не ги знае точно колко да защото са спрели да ги броят след 500 хиляди. Затова по официални данни се водят м/у 500К и 1,3М. Ама кво ни пука викате. Те камиларите не са ора. Пък и американските бомби са най-демократичните бомби
39
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Как ООН да разследва нещо, което съществува само в тъпите путинофилски глави. И, не казвай, че една френска журналистка...във всяка нация има известен брой ***, в случая путинофили. Ти не се ли замисли защо само една френска журналистка е "видяла"... Ами, останалите журналисти?Хайде, да речем от САЩ и ЕС лъжат, ама *** неутрални журналисти, има и от приятелски на Русия държави. Никой не е съобщил за такава новина, освен онова франсе. Явно с депардио са си лика-прилика: лъжци.
38
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то само украинците са убили повече при обстрелите на Луганската и Донецката републики за същите тези дни.
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
579?Не ми се вярва.Пак лъжи.
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До40. Само да припомня. Мюнхен бе сринат до земята ВСВ. Само за десе години се възстанови. На хълма където е олимпийския стадион . Е издигнат от строителните развалини.С допълнително земя стана парк.
35
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Белград загинаха седем жертви. Една ербап журналистка. Имаше и бременни който си родиха нормално в бомбоубежището. Инвалиди ги прибираха предварително. Имаше си вода , храна. Жертви не се дадоха. Най много убити се извършиха от Милошевич, Караджич, Радко Младич.
34
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От Украйна държава вече не става.Всичко е помляно.Тия след войната не могат да се оправят 100 години.
33
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До24. Сега си на 60 години . Когато САЩ бомбира Белград 1999г си бил на 40. Ако слушахте различни радиостанции. Даваха информация за жертвите в нощните нападения. От въздух се пускаха управляеми бомби само по военни обекти открити по радио вълни. В които има военна техника. Денем се предупреждаваше населението да е в убежищата. Китайското посолство се бомбандира защото не даде точна информация , а имали военни съоражения.
32
4
 
10
 
! Отговори
натовски глупак преди 2 години
е как 500 жертви за 3 седмици които лошите руснаци събарят градове и села ей *** опомнете се -колко душици погуби НАТО вСърбия на цивилни в градовете
31
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 28. Там е работата , че Русия е управлява Диктатор. А той е зависим от номера на китайката, която го дебне какво върши. И грешката на Путин ,че иска с един крак да е в Европа и с другия в Азия.
30
3
 
2
 
! Отговори
Живко от Варна преди 2 години
Не е нормално България да иска на мен да не ми върви в живота и да нямам приятелка !
29
4
 
15
 
! Отговори
Ламята преди 2 години
На 6.3.2022 имаше "цивилизована"бомбандировка в Йемен.Нещо статистика за жертвите или *** по дефолт не ги броим.Не оправдавам Путин,на война като на война.Когато си приберете двойният аршин,можем да поговорим и с аргументи.Дотогава всеки зад неговата си амбразура.
28
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не е война на руснаци против украинци, а война на Путин срещу Украйна.
27
6
 
11
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Ония ден имаше клипче дето някъв "умрял" шава и предърпва черния чувал щот вятъра щеше да го издуха , незнам дали е фейк ама цялата ви работа е такава
26
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма нормален човек на планетата, който да е подкрепил САЩ във войната им в Афганистан, Ирак, Сирия или Либия. Всички нормални здравомислещи осъждахме бомбандирането на цивилни цели щото "там се крие терорист" ми нека си се крие, това не ти дава право да убиеш 15 деца и да раниш още 200! Защо по дяволите обаче тук е пълно с разни мухльовци, които защитават Русия, когато прави АБСОЛЮТНО СЪЩИТЕ СВИНЩИНИ? На всеки, който защитава Русия трябва да се отнеме правото да гласува и гражданството веднага!
25
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шок за Путин беше, че дори рускоговорящите в Украйна са против путинските окупатори. Никой не желае да се освободи от свободата си. Факт е, че Украйна е свободна държава за разлика от Русия.