Борис Джонсън призова Китай да осъди руската инвазия

Според него Пекин започва да преосмисля неутралната си позиция
20 мар 2022 13:31, Петя Славова
109
Борис Джонсън призова Китай да осъди руската инвазия
Снимка: БГНЕС

В интервю за вестник Sunday Times, Джонсън каза, че подкрепата на Русия е подобна на избора на грешната страна във Втората световна война, описвайки я като битка между доброто и злото, предаде БГНЕС.

Още по темата

"С течение на времето и с нарастването на броя на руските зверства, мисля, че става все по-трудно и политически неудобно за хората активно или пасивно да одобряват нахлуването на Путин", каза той пред вестника.

Той все пак добави, че Пекин започва да преосмисля неутралната си позиция.

Китай все още не е осъдил действията на Русия и има съобщения, че Москва го е помолила за помощ. В петък президентът на САЩ Джо Байдън предупреди Китай, че ще има "последствия", ако той окаже помощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китай каза че осъжда всичко, даже и прическата на Джонсън затова му прати сешоар от дефектна партида за пореден път.
58
4
 
10
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Онези ''великите'' зад океана преди си бяха избрали хем ч.рен, хем обр.зан за президент, сега са си назначили пак ч.рен за военен министър, съвсем според атлантическите антидискриминационни ценности!
57
1
 
17
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Тук някакъв бодър протлонтшчиссш чкундур бълнува че сащ щял да шамароса Китай! ''великата'' армия на сащ 20 години се кри като плъх и не излизаше от базите си в Афганистан, за да се изнесе накрая като пребито куче оттам и да остави властта на ''победените'' талибани заедно с оръжие за няколко десетки милиарда долара! Обаче според чкундура сащ щял да шамароса Китай!
56
1
 
2
 
! Отговори
До коментар 61 преди 2 години
За това което знаеш пич , това са хората от Хонг Конг И Тайланд , не смесвай комунистите за обединена нация и подкрепящи се Китайците , сега целия свят се е средотчил срещу тях Коя страна ще вземат , но както ми се струва и те в най скоро време ще нападнат горкия тайланд , за това толкова дълго протакват нещата !
55
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 60-ами ша пратим и малко меки китки "***".
54
2
 
19
 
! Отговори
до 59 от славянин преди 2 години
Как точно си въобразяваш че сащ ще шамароса Китай!? Вие проатлантическите чкундури съвсем сте загубили връзка с реалността!
53
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами Путин леко ви пусна кръв само със едно "кинжалче" със което ви предупреди,че си дирите белята. Искам да чуя цвъркане от тънки гласчета.СЕГА.
52
2
 
15
 
! Отговори
До 61 преди 2 години
Явно не познаваш китайци. Това са едни от най-задружните и най-покорните хора. Преди 2 дена затвориха цял град с 22 милиона населени по домовете им само заради 518 заразени. Ходи се до магазина само с 3 отрицателни ПСР теста и никой не си е и помислил дори, че трябва да протестира или да застава срещу правителството си. Така, че това което си го написал за революции и прочее са пълни глупости
51
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
джонсон и бай дядо на колене пред китай да се при съдини към тях китай е катогорич не
50
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Сибир вече има повече китайци отколкото руснаци
49
24
 
3
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Само да напомня на пишман-форум-икономистите, че ако САЩ шамароса Китай, вътрешната революция ще започне след не повече от две седмици, докато при диктатурата на путлетариата това състояние има шанс да се случи след година-две, въпреки че дотогава вaтницитe ще ручат листа, трева и корени.
48
4
 
11
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
През 2030 г. новият световен лидер ще бъде Китай. Сега САЩ подло изваждат Русия от уравнението, като по- слабият противник, в сравнение с Китай. Въпросът не е за Украйна, а кой да е на върха - САЩ или Китай. Горката Русия е вече аут - но Китай и Русия заедно са реална опозиция на САЩ...
47
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китаец където влезе, няма излизане.Руснаците да почват да учат китайски.
46
10
 
6
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Когато Сноудън избяга в Китай (Хонг Конг) и поиска убежище, чайнизите унформираха посолството на САЩ за мераците на беглеца. Последва отговор, който звучеше приблизително така: "Ние настояваме да НЕ приемате въпросното лице и да не му бъде даван статут под каквато и да е форма, тъй като подобно действие ще окаже давления върху нашите бизнес отношения." И понеже Китай е курназ, като лампа без газ, предпочете да го подари на ***. Та толкова по въпроса със силата на Поднебесната.
45
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както се изрази говорителка на Си за искането на Байдън: " Помогнете ни да се преборим с вашият приятел, за да можем след това да се съсредоточим над вас " Точно и ясно. Не знам Борис какво е сънувал тази нощ, но това е нейно изказване от снощи. Та мисля, че наистина Китай започват да взимат страна, но не тази на която НАТО се надяват
44
0
 
3
 
! Отговори
До 52 преди 2 години
Виж какво е quad. Aukus има съвсем друга идея. Австралия да има ядрени подводници.
43
7
 
16
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Китай да не налапа ФАЩ само... че тогава нато газ ше пика...
42
6
 
14
 
! Отговори
до 44 от славянин преди 2 години
Ха-ха-ха, Китай е непосилна хапка за устата на атлантиците бе, чкундур! Знаеш ли какво означава AUKUS!? Акроним от Australia - United Kingdom - United States! Знаеш ли какво представлява!? Представлява тихоокеанския еквивалент на нато предназначен за сдържане на Китай! И ти смяташ, че Китай ще клекне пред него!? Единственото, което Китай декларира досега е че ще има собствена независима позиция по въпроса с окрайна!
41
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън моли за видеосреща Си.На срещата Байдън заплашва Си със санкции - поредните. Заплашва Си с размирици в Тайван и с корабите в Китайско море После Байдън моли Си за подкрепа против Русия, главния виновник за "агресията".Си му отговаря мъдро за конфликта, че е много трудно да ръкопляскаш с една ръка,т.е за конфликт са нужни двама.А за решението на конфликта казва, че който е завързал на опашката на тигъра камбана,той трябва да я отвърже. Сам!И допълва, че ще изпрати помощ за Украйна и Русия.
40
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китай се готви икономически да лапне Русия .Ще има китайски газпром.