Песков: Русия би използвала ядрени оръжия само ако съществуването й е заплашено

Никой не си е помислял, че операцията в Украйна ще е няколко дни, допълни той
22 мар 2022 22:15, Красимир Ангелов
141
Песков: Русия би използвала ядрени оръжия само ако съществуването й е заплашено
Снимка: БГНЕС

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че никой дори не си е и помислял някога, че специалната военна операция в Украйна ще отнеме само няколко дни, предадоха световните агенции.

С наименованието "специална военна операция" Русия нарича действията си в Украйна, припомнят западните информационни агенции.

Песков повтори уверенията на Москва, че операцията върви по план. Той увери, че Русия би използвала ядрени оръжия, само ако самото й съществуване е заплашено.

Песков припомни, че главните действия на руските военни в Мариупол са да прочистят града от националистически подразделения, предаде ТАСС.

"Окупацията на Украйна не се явява цел на специалната военна операция на Руската Федерация", подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
боже прости народа на бг и те лека полека защитават нац бата обвиняваики раша наша русия за втори път спасява европа от нацизма
45
6
 
8
 
! Отговори
ЖивкоТодоров преди 2 години
до 53Нека да пробват желащите да я наложат тази регионална сигурност срещу жизнените й интереси на Русия ... Наполеон пробва 2 пъти, оня австриец с оръфания мустак и той се опита. Мойта прогноза е, че резултата ще е пак същия - руснаците ще отвоюват с кръв санитарен , демилитаризиран кордон на западната си граница, ако европейците не проявят разум да го договорят в режим на дипломатически преговори.
44
2
 
11
 
! Отговори
Аз казах преди 2 години
Тоя колко време е бил на дрога не знам, НО определено го тресе параноята !?!
43
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чилов, ти ди отврат платен смотльо. Отивай да четеш дойче зеле и не мрънкай за няколко цента
42
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия е не само първа сила, а и доказа че може да размаже 40милионна нацикрайна с всичките американски и немски оръжия плюс старите. Показател за това и ежедневната пропаганда от запада. Днеска даже имаше статия за якето на Путин.
41
7
 
17
 
! Отговори
Чилов преди 2 години
Абе,Песков,много сте нагли и нахални с вашите лъжи и демагогии,а на всичкото отгоре станахте и АГРЕСОРИ,с което отвратихтре по-голямата част от света от себе си ! А забраних те ВСЯКАКВИ обществени медии в Русия освен проправителствените,за да не може руски ят народ да разбере и научи КАК ОПУСТОШАВАТЕ УКРАЙНА И УКРАИНСКИЯ НАРОД СЪЩО КАКТО ХИТЛЕРОВИТЕ ПЪЛЧИЩА УНИЩОЖАВАХА Европа и Съветския съюз! Отврат сте !!!
40
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЖивкоТодоров За неосведомените : Русия е втората по сила армия в познатата ни вселена Вече силно се съмнявам в това. Ако не е ядреното оръжие, просто ще е една не особено голяма регионална сила.
39
10
 
2
 
! Отговори
отец Нафърфорий преди 2 години
Системата на задействане на атомните бомби на Русия са на принципа на "мъртвата ръка " . В мирно време или всекидневно в системата постъпват данни (ръчно ) .Ако на територията на Русия е нанесен ядрен удар и служителите в системата които вкарват данните са умрели тогава се самозадейства вариантът на мъртвата ръка и бомбите излитат .
38
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия е на път да се разпадне, няма да трае дълго. Скоро ще започне гражданска война и Москва ще загуби републиките
37
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЖивкоТодоров регионалната сигурност в Европа ще я има, като изолират Русия и не и се дава да проявява милитаристичта си политика. И не забравяй, че мирната Русия беше съюзник на фашистка Германия и започна ВСВ заедно с нея и окупира части от Полша и после прибалтийските държави. Беше окупирала и Източна Европа след войната. Какви са интересите на Русия - подчинение или смърт и разрушения. Или нова руска империя с цар Путин. Колко нейни съседи трябва да пострадат за да е доволна.
36
2
 
16
 
! Отговори
Hoho_Boho преди 2 години
Песков: "Русия би използвала ядрени оръжия само ако съществуването й е заплашено" ...Песков, а останалият свят може ли да използва ядрени оръжия, ако съществуването му е заплашено? ....ПАСКОВ, ЗАЩО ТИ МОЖЕШ ДА ИЗПОЛЗВАШ ЯДРЕНИ ОРЪЖИЯ, А ДРУГИТЕ ДА НЕ МОГАТ? ...САМО ТИ ЛИ ИМАШ ЯДРЕНИ ОРЪЖИЯ?
35
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споко,ще ядете бой като в Афганистан и ще се приберете . После и ще гладувате 10 15г... преди някой нормален се качи на стола.
34
8
 
21
 
! Отговори
Русия капуут преди 2 години
Тоя с мишите мустаци още не е разбрал че с Русия е свършено. Що се отнася до ядреното оръжие ще и бъде отнето и утилизирано. Това ще е от най-голяма полза за самата Русия защото ще престане да се занимава с величие и имперщина и най-сетне ще може да обърне внимание на своето развитие като нормална държава а не като държава разбойник каквато е в момента.
33
17
 
9
 
! Отговори
ЖивкоТодоров преди 2 години
Каква точно цена са готови да платят европейците, само за да стигнат пак до същите заключения и резултат, че система за регионална сигурност е НЕВЪЗМОЖНА, без отчитането интересите на Русия ??
32
7
 
9
 
! Отговори
ЖивкоТодоров преди 2 години
....механизми и договори , които изградиха гръбнака на системата за регионална и световна сигурност (Ялта и Потсдам през 45-а, Хелзинки през 75-а) и тези правила отчитаха руските интереси в областта на стратегическата сигурност. Правото си да участват в процеса на писане на тези правила, руснаците го платиха с море от кръв на загиналите съветски войници и цивилни през ВСВ.
31
11
 
9
 
! Отговори
ЖивкоТодоров преди 2 години
Някой се опитва да създаде нов регионален, а от там и световен военен гео-стратегически порядък, естествено в своя полза и очевидно това НЕ Е Русия, а действията са именно в неин ущърб. За неосведомените : Русия е втората по сила армия в познатата ни вселена и просто шанса да допусне американски ракети на границите си,(което означава полетно време до Москва под 5 мин.) клони към 0. Близо 70 годишния период на стабилност в Европа беше възможен след като бяха създадени правила, ...
30
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквото казва един руснак от обкръжението на Вовата, значи е точно обратното... Около Путин са само патологични лъжци и пoдлеци. Включително и той разбира се.
29
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е луд, всички ли в управлението на Путин са с психични отклонения?! "Специалната им операция" вървяха по план, отнела им няколко дни?! Та те воюват вече месец и Украйна не е предала нито един свой стратегически град, а руските окупатори все повече затъват и краят не се вижда! "Само" дето избиха стотици невинни хора, 3 млн украинци прогониха, а също и колко жертви от своите оставиха в Украйна, сътвориха хуманитарна катастрофа, и като капак имат наглостта да наричат това успех?!!Леле!
28
11
 
9
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Спокойно, няма и да разберете как ще ви прегазят и до бутончето няма да стигнете.
27
11
 
25
 
! Отговори
Майна преди 2 години
Русия отново успя да обедени целия свят срещу нея . Само че този път няма да има кой да ги спасява както САЩ Англия Франция и т н ги спасиха от чичо Ади през ВСВ . Сега вече комунистите ще ядът яко дървото