Украйна порази петролен резервоар в Белгород

Според Вячеслав Гладков са евакуирани някои части на града
1 апр 2022 12:08, Йоана Цонева
208
Украйна порази петролен резервоар в  Белгород
Снимка: БГНЕС

Два хеликоптера на украинските военновъздушни сили поразиха днес петролен резервоар в нефтобаза в руския град Белгород, след като прекосиха границата, летейки на малка височина, съобщи губернаторът на района Вячеслав Гладков, цитиран от Ройтерс.

Гладков каза, че в резултат на нанесения удар е избухнал пожар, при който са пострадали двама работници, предаде БТА.

Той допълни, че са евакуирани някои части на града, намиращи се до границата с Украйна.

Още по темата
Животът на пострадалите не е в опасност, уточни губернаторът, цитиран от ТАСС.

Междувременно и Kyiv Independent, както и опозиционната беларуска телевизия NEXTA съобщиха, че руската армия е изтеглила 700 единици военна техника от околностите на Киев, но въпреки това руските войници около украинската столица представляват значителна сила, предаде Actualno.com.

Според данни на британското и американското разузнаване, прословутият конвой от 65 километра, който тръгна към Киев в началото на войната, на практика вече не съществува. А украинската армия съобщава, че е освободила 11 населени места от руска окупация в Херсонска област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
0
 
1
 
! Отговори
БСП...ФОРС МАЖОРЕТКА преди 2 години
УЖАС...Украйна ударила Русия.......
167
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да видите какво става по руските форуми :) Пълен шок. Изведнъж, отникъде, два украински хеликоптера от "напълно унищожените" ВВС, си влизат като на разходка и бухват резервоари с гориво. "Ама къде ни е ПВО-ТО", "Ама нали авиацията им е разбита". Рашките са в тежък амок. Повечето още осмислят.
166
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АБЕ. ХОХЛИТЕ НЕ СА ХОРА БЕ .ТЕ СА НАЙ ПРОТИВНИТЕ СЪЩЕСТВА НА ПЛАНЕТАТА.
165
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес всеки може да е сигурен във казаното от някой си за някой си който направил нещо на някой си. НИЩО НЯМА ВЯРНО.ПОВДИГАТ ДУХA НА УКРИТЕ ЧЕ НЕЩО МНОГО ЗАПОЧНАХА ДА ГИ "ПЛЕНЯВАТ". ПОГЛЕДАЙТЕ МАЛКО И РУСКА ТВ ДЕ?
164
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НА. 1 АПРИЛ Е ПОЗВОЛЕНО.
163
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо не? Русия имат ли право да нападат суверенна държава и да сриват със земята градове и села? Нека да почустват какво е да летят ракети на собствен терен.
162
6
 
8
 
! Отговори
СЛАВА НА УКРАЙНА преди 2 години
ЧУДЕСЕН УДАР СЛАВНИ МОМЦИ!...СЕГА ЦЯЛ СВЯТ ВАЗИ ГЛЕДА И ВИ БЛАГОСЛАВЯ!..СМЪРТ НА РУСКИЯ ТИРАНИН И ЗЛОДЕЙ!
161
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябват редовни удари на руска територия зад границата.
160
5
 
6
 
! Отговори
БЕЗПРИСТРАСТЕН преди 2 години
Американската доктрина е да забият клин между Германия и Русия защото съюз между тях ще ги унищожи . И ще направят всичко по силите си и с цената на всичко за да не го позволят .А оченидно цената ще е заколението на Европа ... Ако Путин успее да събори петро-долара ще направи услуга на цялото човечеството ...
159
11
 
6
 
! Отговори
БЕЗПРИСТРАСТЕН преди 2 години
Ти руснаците не ги мисли , сами си произвеждат почти всичко , а каквото нямат ще си го купят . Ти мисли какво ще ядеш защото без техните ресерси половината свят ще дръпне ръчна . Престанете да пишете тъпотии без покритие и да повтаряте мантрите на Байдън и ЕК . Не знам слепи ли сте или глупави . Не харесвам Путин ,но по всичко личи че отдавна се е потготвил за яловите санкции които удрят най-вече Европа .
158
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още чакам либирастките аргуминти ...
157
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
171 - да , ще я има но на 1/10 от сегашната и територия
156
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
167-дай линкове да я видим тая работа . Или е както обикновено - зеленски каза ? 87569
155
4
 
11
 
! Отговори
Тъпо да преди 2 години
Такава глупост изръси - Украйна ще я има и ще стане нова Южна Корея а Раша ще стане нова Северна Корея и ще си ядат цървълите
154
11
 
2
 
! Отговори
Тъпо , а ? преди 2 години
Никой не ви ще миризливия кийФ , гледайте на изток какво става . "Огржмната и страшна " руска колона на север си свърши работата перфектно - отвлече внимание , жива сила и техника от ОСНОВНОТО НАПРАВЛЕНИЕ . Сега да си задържат кийФ и да се сбогуват с Донбас който в тактическо и материално отношение е безценен в сравнение с кийф . Сега Полша (които в момента им се пишат първи приятели) и Унгария ще вземат своето и край с украйна ...
153
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия изтегля 700 единици бойна техника. Явно не искат и да попаднат в плен като други танкове изоставени при панически бяг на рускиъе войници
152
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро удари и по Москва, джуджето да се наака.
151
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напълно е разбита най-елитната руска танкова дивизия - кантемировската. Ситуацията около Киев е - пълен погром за руснаците. А нещата ще стават по-зле за рашистите. Путин е вкарал половината от действащите си танкове в Украйна, при това - по-добрата половина. Тези загуби няма да бъдат възстановени повече. Русия вече не е свръхсила.
150
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега гледах "репортажа" за "удара" на украинците: пълен цирк е. Няма пострадали, никой нищо не е видял и чул, просто два украински хеликоптера са минали по 40 километра във всяка посока през руските позиции, граница и така нататък и са "поразили" Депо на маааай-а си. Вместо да опердашат руските сили на терен. Само въшлясал КГБ "стратег" може да измисли такава плитка лъжа и да си мисли, че някой ще се върже. Или човек, който така е свикнал да лъже, че си мисли, че ще му повярват каквото и да каже
149
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
161 -Много , много лоша новина , в "бягството"си руската армия превзе и град Изюм. хахахахахахахахахахаах