Русия заплаши да засили ударите по Киев

Руските сили превзели металургичен комбинат в Мариупол
15 апр 2022 13:04, Елка Василева
134
Русия заплаши да засили ударите по Киев
Снимка: архив, БГНЕС

Руското министерство на отбраната заяви днес, че е поразила с крилати ракети оръжеен завод в покрайнините на Киев и заплаши да нанесе още удари по украинската столица, предадоха Ройтерс и Франс прес.

"Броят и мащабът на ракетните удари по обекти в Киев ще се увеличат в отговор на всякакви терористични атаки или саботажи, извършени на руска територия от националистическия режим в Киев", подчерта руското министерство.

Още по темата
Според същия източник руски сили са установили пълен контрол над металургичния комбинат "Илич" в обсадения пристанищен град Мариупол.

Общо 1026 военнослужещи от украинската 36-а морска пехотна бригада, включително 162 офицери, са се предали.

Мариупол е обкръжен от седмици от руските войски. Градът стана сцена на най-тежките боеве и разрушения от началото на руското нахлуване в Украйна на 24 февруари, отбелязва Ройтерс.

Говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков съобщи днес, че към 30 "полски наемници" са загинали при удар в село Изюмск, Харковска област. Той каза също, че от началото на конфликта руските въоръжени сили са унищожили 132 украински самолета, 105 хеликоптера, 456 дрона, 2213 танка и бронирани машини, 966 оръдия и миномети и 249 реактивни системи за залпов огън на украинските въоръжени сили.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
8
 
11
 
! Отговори
... преди 2 години
По руската телевизия днеска една водеща коментираше, че ракетите Нептун са били измислица и кадрите на които Украинците ги тестват са анимация, хахаххах. А когато вожда им показва анимации на някакви свръх модерни ракети, които заобикалят ПВО системи, стигат стратосферата и от там навлизат и удрят целта, всички ръкопляскат и се кефят. Пълни кукота са тия, на нивото на телевизия Алфа и Волен са управляващите и медиите в Русия.
84
1
 
1
 
! Отговори
ШЕ СТРАДАШ, 107.... преди 2 години
КВО толкова.... ЩОТО ОТ "БРАТ СИ"... ЩЕ СТРАДАШ... НЕ СИ ЛИ ДОВОЛЕН...ХАХАХААА .??!
83
6
 
3
 
! Отговори
Лелее СМЕХ.. преди 2 години
АМА СКОРО И КРИМ ШЕ ПОТЪНЕ....САЩ, ПРАТИХА "ДЪЛГАТА РЪКА" НА УКРАЙНА..... ХАХАХААА..... И НЕ ЗНАМ, ДАЛИ И МОСКВА , НЕМА ДА ДЪЛДИСА.....
82
4
 
9
 
! Отговори
МОСКВА - П О Т Ъ Н А преди 2 години
Започна се...........
81
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бой по фашистите на Зеленски
80
3
 
4
 
! Отговори
до 105 преди 2 години
ами то и Охрид е люлката на българщината ама там сега се зоват макета не бy гapu.
79
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ОберщурмЕбанфюрер.........Шайссе! Постоянно се отвиваш, дразниш, кога ли ще го отнесеш!
78
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 91---------Надай се! Като лисицата, дето вървяла след бика и чакала да му паднат топките! Един укрофашистки опит да ударят Москва и ..... прощай, любимый Киев! Фанахте се на една лъжа, че укрите ударили крайцера "Москва" и се подмокрихте от възторг! Това с крайцера си е чисто руска мърлящина!
77
10
 
18
 
! Отговори
Бай 100ян преди 2 години
Киев ще бъде размазан в следващите няколко нощи. Камък върху камък няма да остане.На Зеленчука ще му се види тясно в мръсните канали на Киев !!!
76
15
 
7
 
! Отговори
ПУТИН =СЕРИЕН УБИЕЦ преди 2 години
Изби и отрови цялата опозиция в Русия - все православни християни....... А Путин е кръвен брат с Kадиров и подобни....... В България е пълно с КАДИРОВЦИ.......
75
5
 
14
 
! Отговори
До авторката преди 2 години
Интересно, че редакцията на Днес цензурирахте (изтрихте) моят коментар озаглавен "До плюещите Русия ". Но за сметка на това съвсем охотно допускате фашисти да ръсят пропаганда вижте 96, с нацистки символи (което е подсъдно) и имена !? Може би вашия сайт е фен на фюрера ?
74
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А докато руснаците заплашват да удрят Киев, да не стане да почнат да валят ракети и в Кремъл? Сега вече не са необходими самолети за това. Както трепят талибани от 16 километра височина в дупка 3 на 3 метра, да не получи и Путин един такъв подарък в удобния си кабинет
73
8
 
9
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До Анонимен 94 --- Сори, но цифрата е вярна, защото фелдмаршал-генералисимос Конюшникофф е казал истината за унищожените съветски танкове и друга джулязна "техника".
72
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоест само руснаците имат право да водят войни на чужда територия? Другите нямат право да отвръщат? Чакам САЩ да изпратят истинските дронове и да разберат руснаците реално в същност колко са жалки. До сега украинците ги галеха само с леките ръчни оръжия. Много несъразмерно на фона на техниката, която руснаците вкараха в Украйна.
71
1
 
7
 
! Отговори
Ответен удар преди 2 години
Това те е заплаха а ответен удар явно журналиста пак прикари с пропагандата стига де нали уж...медеиге ви са независими
70
13
 
19
 
! Отговори
Кучкар преди 2 години
Брей тук е пълно с последователи на Иво Минджев и Хасан Генов, не знаех, че толкова поддръжници имат тия евроатлантици. Направо да се кандидатират за депутати тези майкопродавци :). Целта на една чужда мисия е да се трие памет за съжаление.
69
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и в Москва може да падне нещо.
68
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коги аз те бомбандирам е "специална операция", коги ти ме бомбандираш е "тероризъм". Мдам, не знам какво им даваме ухо. Тия са по-битер от големия брат в използването на думи с агресивна цел.
67
8
 
6
 
! Отговори
Кифладжията преди 2 години
Тая война е някакъв комичен театър. Вова, защо се заигра със Клауси Шваб? Мноо си пр...
66
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горките руснаци...какво ги чака.