Русия заплаши да засили ударите по Киев

Руските сили превзели металургичен комбинат в Мариупол
15 апр 2022 13:04, Елка Василева
134
Русия заплаши да засили ударите по Киев
Снимка: архив, БГНЕС

Руското министерство на отбраната заяви днес, че е поразила с крилати ракети оръжеен завод в покрайнините на Киев и заплаши да нанесе още удари по украинската столица, предадоха Ройтерс и Франс прес.

"Броят и мащабът на ракетните удари по обекти в Киев ще се увеличат в отговор на всякакви терористични атаки или саботажи, извършени на руска територия от националистическия режим в Киев", подчерта руското министерство.

Още по темата
Според същия източник руски сили са установили пълен контрол над металургичния комбинат "Илич" в обсадения пристанищен град Мариупол.

Общо 1026 военнослужещи от украинската 36-а морска пехотна бригада, включително 162 офицери, са се предали.

Мариупол е обкръжен от седмици от руските войски. Градът стана сцена на най-тежките боеве и разрушения от началото на руското нахлуване в Украйна на 24 февруари, отбелязва Ройтерс.

Говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков съобщи днес, че към 30 "полски наемници" са загинали при удар в село Изюмск, Харковска област. Той каза също, че от началото на конфликта руските въоръжени сили са унищожили 132 украински самолета, 105 хеликоптера, 456 дрона, 2213 танка и бронирани машини, 966 оръдия и миномети и 249 реактивни системи за залпов огън на украинските въоръжени сили.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
7
 
6
 
! Отговори
Хасан Генов преди 2 години
Слава Кокаине!
44
9
 
5
 
! Отговори
Д-р Исня преди 2 години
Космическите войски няма ли вече да пускат звездолетите и лазерите? Във войната в Афганистан не ползваха ли някакъв извънземен лазер с който са изпарили 5000 китайски танка? Или това е само в новините от по 400 страници на Айзък Айзимов? За 4-50 години този лазер сигурно е увяхнал както всичките им боеприпаси, които се самовзривяват или въобще не избухват.
43
2
 
6
 
! Отговори
до 50 преди 2 години
С изоставените руски танкове имат.
42
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес руските фашисти изпратени в ада достигнаха 20 000 бройки. Пълен разгром на смешната руска армия! Слава на украинските герои!
41
14
 
14
 
! Отговори
Бой по Бандера преди 2 години
Мачкай да те уважават. Русия ще срине цялата крадлива зган от Украйна. Слава Русия
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъният кон какво изцвили, дали россия е нападнала Украйна?
39
6
 
7
 
! Отговори
До 48 преди 2 години
Да ве човек, гледам вени си режат, хвърлят се от високите етажи, самозапалват се .... Ей големи клоуни сте джендърите
38
6
 
7
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
Тия пак се оляха с цифрите. Какви 130 самолети, какви 2000 танка са унищожили? Че те украинците нямаха толкова. Всеки ден унищожават кво ли не, пък не са мръднали от месец.
37
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еленовъда го ударил масивен инфаркт. Дядя Вова е следващият...
36
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Москва потъна при дънните риби и рапани, това я чака и цялата русия, да се удави в собствената си злоба и безсилие.
35
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Засега всичко върви по план. До 9 май Донбас ще бъде прочистен.
34
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все едно Турция да ни нападне и да ни казва къде можем да бомбардираме и къде не . Наглеци .
33
7
 
5
 
! Отговори
До 40 преди 2 години
Евала тpoле. Заслужи си 20те стотинки
32
2
 
4
 
! Отговори
morski преди 2 години
До ЛАДИМИР ЕЛЕНСКИАми това са инициалите на Володимир Зеленски. Иначе може Зъ-то да е от българския прочит на името на Путин преведен на руски - та средната буква.
31
9
 
14
 
! Отговори
Герговски преди 2 години
За да има мир, трябва да се разпарчетоса бутафорната държава Украйна. Ясно е, че Путин няма да отстъпи, ще преначертаят границите и толкова. Зеления и хунтата ще бъдат преследвани, защото са краварски шпиони, Азовско море ще стане руско и така. А относно това, че тук ревете като гладни мечки колко са лоши руснаците и Русия и само НАТО и ЕС все тая. Това нищо няма промени. Останете си със здраве краварчета :)
30
11
 
13
 
! Отговори
рашкапрашка преди 2 години
само заплашва и издевателства над цивилни, друго не може. Втората по сила армия .... в Украйна. Прогнили са от лъжи и корупция - 20 години само пребоядисват военна техника за 9 май. Пушкалата им намаляват, в маЦква се самоизяждат и арестуват един друг. Икономиката - стратегическите производства са спрели. Само крепостните крещят "вреред рассия" и соловей-разбойник и сУкобеева истерррясват. Пуйл0 е мат.
29
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя руски cмешник Коношенко пак ги каканиже все едно че Русия е господар на положението в Украйна, а не жалка картинка на разпрана по всички шевове руска армия.
28
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До д-р Дрегер О, да! Много си прав. Страхотна ПРО има Европа, и най-вече България. Трябваше това ти изказване за започне с ,,имало едно време,,
27
5
 
10
 
! Отговори
ники преди 2 години
Грее ме дотам, че това са празни приказки за използване на ядрено оръжие. Всеки поне малко мислещ му е ясно, че ако жужето пусне ядрена бомба в европа където и да е, със света е приключено. Няма да има оцелели, ни ватенки, ни западняци.
26
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя маймуняк ми противен