Москва засилва атаките в Донбас, ракета е разрушила писта на летище в Одеса

От днес до 3 май в Одеса е наложен комендантски час
1 май 2022 12:14, Петя Славова
58
Москва засилва атаките в Донбас, ракета е разрушила писта на летище в Одеса
Снимка: БГНЕС

Москва засилва атаките си в южната и източната част на Донбас. 20 цивилни са били евакуирани от мариуполския стоманодобивен завод. Руски ракети удариха летището в Одеса.

Още по темата

Руска ракета, изстреляна от Крим, е разрушила пистата на главното летище в град Одеса, заяви областният управител Максим Марченко. Няма жертви и пострадали. Летището вече не може да се използва, съобщиха украинските военни. Президентът Володимир Зеленски обеща то да бъде възстановено. В поредното си видео обръщение той каза:

"Пистата на летището в Одеса беше разрушена. Ние, разбира се, ще я възстановим. Но Одеса никога няма да забрави поведението на Русия към нея".

От Москва няма коментар за удара. От днес до 3 май в Одеса е наложен комендантски час.

В речта си Зеленски каза още, че Русия "събира допълнителни сили за нови атаки срещу украинските военни в източната част на страната" и "се опитва да засили натиска в Донбас":

"Известно ни е, че руското командване се готви за нови големи загуби. В тези подразделения, в които личният състав е бил напълно унищожен или значително отслабен през март и април, набират нови хора. Със слаба мотивация. Със слаб боен опит. Руското командване прекрасно разбира, че още хиляди руски войници ще бъдат убити и хиляди ще бъдат рабнени през близките седмици. Всеки руски войник все още може да спаси своя живот. За вас е по-добре да живеете в Русия, отколкото да умрете на нашата земя".

Украински бойци съобщиха вчера, че 20 цивилни - жени и деца - са напуснали завода "Азовстал" в Мариупол. По-рано в града пристигнаха представители на ООН, за да преговарят за евакуирането на блокираните в завода цивилни, които според украинските власти са стотици.

Руската рубла ще се използва в Херсон от днес, обявиха подкрепяните от Русия сили, които поеха контрола над южния украински град, предаде БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: УкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
1
 
! Отговори
иво преди 2 години
НА ОДЕСКОТО ЛЕТИЩЕ ИМА 28-ЛЕЖЕРНИ ПИСТИ ! ДРУГИТЕ СА ТАЙНА ! ТЪЙ ЧЕ ФЕЙК ГЛУПОСТИТЕ НЕ ИМ ОБРЪЩАЙТЕ ВНИМАНИЕ !
33
3
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 2 години
Московците вече месец не могат да мръднат и километър напред в Донбас. Да видим сега какъв щит им пречи.
32
6
 
12
 
! Отговори
тя преди 2 години
Давайте братушки до пълно унищожаване на украинските американизирани украинци !
31
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Русия бяха много загрижени за жертвите от нападението над група свободни граждани разхождащи се решили да идат към идат в някоя паркова местност и когато минавали наблизо ги заградили и затворили където ги изгорили в профсъюзния дом на Одеса в първите дни на преврата на отвлечения Президент,който видете ли било го страх да се върне след обиколка из страната от планирано посещение на производствени обекти,били го изненадали заговорниците говорещи украински от съобщението по време на посещението
30
5
 
8
 
! Отговори
Кличко преди 2 години
До 43. Хе-хе, то само с пропаганда и ялови пожелания не става. Гази на кличко топките гази с гол zадник, ей тва гази. Ха-ха-ха, сибирски смешници.
29
7
 
8
 
! Отговори
Zеленски преди 2 години
До 27, 29. Уф, тва путинистите наистина сте силно увредени олигоффрени. Тоя котел от колко време го готвите, че нещо мандата ви загоря. То не беше превземане на Киев за 48 часа, не беше окупиране на цяла Украйна за 5 дни и тем подобни. Алоуууу, каппути съветски, два месеца минаха, а сте доникъде, нещастници. Само пропагандата ще ви остане.
28
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сорошката гад беснее.Музика за ушите,мехлем за душата.Руската мечка брутално гази укрофашистката гмежжж.
27
12
 
5
 
! Отговори
Сибиристан преди 2 години
Сибирските гаддове въвеждат рублата и се канят да управляват в окупираните територии. А бе, говведа съветски, кого и как ще управлявате като териториите са разрушени и обезлюдени, а малкото останали украинци ви намразиха завинаги? Новите ви територии ще станат същата к.о.ч.и.н.а като останалата просия.
26
11
 
7
 
! Отговори
Империя на злото преди 2 години
Руските варвари бързат да постигнат нещо преди 9 май. Тези средновековни диваци още не могат да се отърсят от ВСВ.
25
13
 
2
 
! Отговори
Да, ама не! преди 2 години
Помните ли навремето култовата фраза на Петко Бочаров, лека му пръст? Представям си как би коментирал руските окупатори сега! От днес руската рубла щяла да се ползва в Херсон, ама няма да се ползва в Херсон! Няма как да стане! Всички банкомати са настроени на гривни. Човек си тегли заплатата в гривни. Бабите си теглят пенсиите в гривни. Бизнесът работи с гривни. Счетоводният софтуер е в гривни. Кредитите също. Днес сме 2022 г., не сме СССР 1956 г.!
24
19
 
7
 
! Отговори
Светозар преди 2 години
Русоффилистици, колкото и да трролите, Русия, а не Украйна нападна чужда държава. Вие отдавна сте извън Европа. Доживот ще другарувате с Иран, Северна Корея, Индия, Венецуела. Забравяте за човешката цивилизация. Отивате там, където ви е мястото. А иначе в сайтове без задължителна регистрация, можете да си трролите, колкото искате.
23
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Войната зацикли, вече става дума за ракетни обстрели, реални военни действия няма. Така може и 10 години , като в Афганистан!
22
5
 
0
 
! Отговори
1912 преди 2 години
Къде си видял толкова евтина тоалетна хартия...? :)))
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"янките отпуснаха заем 33 милиарда долара на Украйна" ________________________ Да казваме ли в чии джобове ще се утаи този заем или и така е ясно?
20
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пистата на летището в Одеса беше разрушена. От Москва нямало коментар за удара. От Москва постъпи коментар, че няколко руски ракети "Оникс" са унищожили хангар в района на Одеса със складирано в него западно оръжие.
19
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците ще направят котел на 70 хилядна укропска армия и ще ги сготвят в котела. Затова така са се разбързали укрите. Проблемът на укрите обаче е, че колкото и оръжие да им пращат някой трябва да воюва с това оръжие. А такива желаещи да се бият с Русия липсват. Ето това е проблемът, че никой не иска да отиде на сигурна смърт да се бие с руснаците.
18
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Буммм, то ако четеш руските медии, то требваше да са превзели Киев отдавна
17
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината която никой не ще да каже е,че близо 70хил украински войници ще бъдат обкръжени след 2-3 дена и ще имат 2 изхода:да се предадат или да ги изтребят..затова всички са се забързали толкова много да доставят оръжие на Украйна,но дори и това колосално количество оръжие което се доставя няма да помогне,голяма част се унищожава още като пресече границата, друга част украинските генерали крадат,също не малка част е пленена от Русия ....
16
4
 
16
 
! Отговори
Буммм преди 2 години
Русия е унищожила с ракети "Оникс" склад с оръжие и въоръжение от запада и сащ на летището в Одеса...
15
3
 
19
 
! Отговори
До 22 преди 2 години
Не си в час, рублата е с курс преди войната, не ти трябват рубли за да си купиш телевизор на дребно, но виж ако ти трябват ресурси като газ, петрол, стомана и редки метали ти трябват рубли, щтото всички технологични заводи на запад горят без основни суровини. Голяма част от редките метали са в Русия и Китай..