Москва засилва атаките в Донбас, ракета е разрушила писта на летище в Одеса

От днес до 3 май в Одеса е наложен комендантски час
1 май 2022 12:14, Петя Славова
58
Москва засилва атаките в Донбас, ракета е разрушила писта на летище в Одеса
Снимка: БГНЕС

Москва засилва атаките си в южната и източната част на Донбас. 20 цивилни са били евакуирани от мариуполския стоманодобивен завод. Руски ракети удариха летището в Одеса.

Още по темата

Руска ракета, изстреляна от Крим, е разрушила пистата на главното летище в град Одеса, заяви областният управител Максим Марченко. Няма жертви и пострадали. Летището вече не може да се използва, съобщиха украинските военни. Президентът Володимир Зеленски обеща то да бъде възстановено. В поредното си видео обръщение той каза:

"Пистата на летището в Одеса беше разрушена. Ние, разбира се, ще я възстановим. Но Одеса никога няма да забрави поведението на Русия към нея".

От Москва няма коментар за удара. От днес до 3 май в Одеса е наложен комендантски час.

В речта си Зеленски каза още, че Русия "събира допълнителни сили за нови атаки срещу украинските военни в източната част на страната" и "се опитва да засили натиска в Донбас":

"Известно ни е, че руското командване се готви за нови големи загуби. В тези подразделения, в които личният състав е бил напълно унищожен или значително отслабен през март и април, набират нови хора. Със слаба мотивация. Със слаб боен опит. Руското командване прекрасно разбира, че още хиляди руски войници ще бъдат убити и хиляди ще бъдат рабнени през близките седмици. Всеки руски войник все още може да спаси своя живот. За вас е по-добре да живеете в Русия, отколкото да умрете на нашата земя".

Украински бойци съобщиха вчера, че 20 цивилни - жени и деца - са напуснали завода "Азовстал" в Мариупол. По-рано в града пристигнаха представители на ООН, за да преговарят за евакуирането на блокираните в завода цивилни, които според украинските власти са стотици.

Руската рубла ще се използва в Херсон от днес, обявиха подкрепяните от Русия сили, които поеха контрола над южния украински град, предаде БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: УкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 24, я са кажи къде може с 70 рубли да купиш долари, никъде
13
4
 
27
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Укропитека е нагло и просто създание, перфектното оръжие за чужди интереси. В случая запада води война на чужда територия, с чужда жива сила. Но нещо надценяват с кого си имат работа. Тези за нищо не стават! Едно време даже успяха да взривят АЕЦ-а до Чернобил, което наистина е постижение анти-рекорд тип 'Дарвин'..
12
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руската рубла=тоалетна хартия
11
22
 
5
 
! Отговори
за винаги преди 2 години
Хитлер не успя така да разруши ссср както путин.
10
2
 
17
 
! Отговори
защо преди 2 години
Чий президент е Зеленски? По всички медии предадоха молбата на украински офицер от Азовстал за помощ - "Не дни, часове живот ни остава", той се загрижил за руските войници? Украинци, какво става??
9
1
 
18
 
! Отговори
Нет Рубля, Нет Газь преди 2 години
Поредната ХиперЗвукова Ракета - Русия използва Оникс СвръхЗвуковата им Ракета срещу Одеса! Абсолютно, невероятно, вече видяхме Кинжал, Искандер, при предишни удари по цели в Украйна, а сета и Оникс!!
8
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Швейцария са трансплантирали мозък на русофил на риба, рибата забравила как да плува и се удавила.
7
0
 
16
 
! Отговори
Мунчо преди 2 години
Е, щом Зеленски е обещал, може и да стане..... Той така си обещава......
6
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крепостната армия е пред разпад. Солдатите не искат да умират за Путин и неговите олигарси. В армията са останали само деградирали елементи и мародери, които се надяват да заграбят някаква плячка от украйнските села и градове. Яхтата на олигарха Усманов била с 30 метра по-дълга от потъналия крайцер Москва. Била и по-скъпа - 800 милиона долара срещу 750 милиона за крайцера. Няма как армия просмукана от корупция, кражби и некомпетентност на всички нива да спечели война. Чака я разгром!
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да питат нашия Станишев какво мисли за ситуацията в родния му град Херсон и дали одобрява.
4
11
 
3
 
! Отговори
Сводка фронта преди 2 години
Руски генерали или са пияни или не знаят какво е война .Пускат войници в Украйна по малко от батальон Азов .Правят безумие тези войници да са млади на 22 24 г без опит ВСУ пленици над 30 + това е опит .Съотношение 3:1 да не кажа с наемци 4:1 в полза на украйнци.И тука се питам като опитни войници защо украйнци не контраатакуват и това е безумие само че украйнско .
3
7
 
18
 
! Отговори
СКРОМНО! преди 2 години
Само : "Украински бойци съобщиха вчера, че 20 цивилни - жени и деца - са напуснали завода "Азовстал" в Мариупол. По-рано в града пристигнаха представители на ООН" - това ли ви се изцеди? СЪБИТИЕТО ПОТВЪРЖДАВА ЧЕ АЗОВ СА ТЕРОРИСТИ! - не пускат живия щит! и то пред ООН!
2
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Войната тепърва започва,ще има бомби до второ пришествие
1
2
 
12
 
! Отговори
ХЕ ХЕ! преди 2 години
Чули са призива на киевския Хълк и са тръгнали да видят защо ги плещи такива! :) Отиват му на госи бе!