Украинският премиер към България: Бъдете по-смели

"Ние не сме нападали никого", заяви Володимир Гройсман
8 май 2022 13:50, Петя Славова
445
Украинският премиер към България: Бъдете по-смели
Снимка: БГНЕС


"Трудно ми е да кажа какво планира Путин. Смятам, че Украйна и целият свят трябва да отбелязват истинските дати, а не тези, които са възникнали вследствие на пропагандата на Русия." Така коментира датата 9 май най-младият премиер в историята на Украйна Володимир Гройсман пред Нова тв. Бил е министър, депутат, кмет и председател на Върховната Рада.

"В продължение на десетилетие  те се опитваха да изтрият нашата национална памет.Украинският дух винаги е бил много силен. Путин е натрупал много омраза към украинците. Той взе решение да прояви цялата си омраза към хората и предприе ракетни обстрели, бомбардировки, масови убийства.", заяви той.

Още по темата

Според него Путин иска господство. "Иска да пороби всички. Неведнъж съм казвал, че Путин е дяволът в нашето съвремие. По същество той е Хитлер. Това е геноцид срещу украинците.", категоричен бе Гройсман.

Той коментира и разделението на българското население по въпроса за войната в Украйна: "Искам да кажа на вашите политици, които се опитват да подкрепят Путин следното: "Първо решете за себе си дали сте на страната на доброто, или на злото".

Той благодари, че българските депутати решиха да предоставят хуманитарна, финансова и военнотехническа помощ на Украйна, но не взеха решение за военната техника, а само с ремонт. "Бъдете по-смели.", апелира Володимир Гройсман.

На въпрос дали Зеленски е трябвало да се срещне с Путин и да търси решение по дипломатически път, той заяви:  "Нашият президент много пъти е потвърждавал желанието си да го направи. За териториални отстъпки не може да става дума. Те трябва да ни върнат целия Донбас и Крим.  След победата ни страната ни ще бъде възстановена, въпреки че ще отнеме време.  Ние не сме нападали никого."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


445
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
2
 
15
 
! Отговори
А истината? преди 2 години
Големи проблеми ще имаме с тия наци "героичета" измислени след войната. 5 години окопи копали и защитен вал правели в Донбас срещу руско нападение. Значи са го планирали и са искали да ги нападнат. Капан за Русия са кроили с........ вие си знаете.
89
9
 
4
 
! Отговори
Заличителят преди 2 години
Днес 300 от 24 мотострелкови батальон на руската армия,мародерствали в Буча бяхаунищожени до крак ! Има Господ !
88
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофилите побесняват само при мисълта, че има доблестни хора с морал, които имат гръбнак да се опълчат на нацисткия руски режим за да са свободни. Те не могат така, и това ги влудява. Особено като се сетят, че са станали безгръбначни за едното нищо.
87
1
 
9
 
! Отговори
ПЕНКО преди 2 години
КАКЪВ УКРАИНСКИ ПРЕМИЕР БЕ !?!?!? ПРЕЗИДЕНТ ЕВРЕИН --ПРЕМИЕР ЕВРЕИН /ГРОСМАН / --СЛЕД "МАЙДАНА" -САМО ЕВРЕИ / АМЕРИКАНСКИ *** / СЕ ПУПЯТ НА ВЛАСТ В КИЕВ!!!!! ЕВРЕИН ЩЕ НИ КАЗВА ДА СМЕ СМЕЛИ !!!! ЯВИЖТЕ КОЛКО ЕВРЕИ СА НА ФРОНТА С МОСКВА !!!!!!!!!???? !
86
2
 
2
 
! Отговори
До 111 преди 2 години
Кат сме смели що не помогнем?
85
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смели като Украйна? Изтрепани, избомбени и унижени, защото мнозина разбраха и за бандитската им политика, и за фашистката им държавна организация, и за продажните им жени, които от алчност или от мизерия, фактическа и духовна, търгуват с утробите си, продават децата си като животни? Мерси! На българите им трябват здрав разум и неутралитет, които украинците, подмамени и подкупени, не проявиха. Не на войната. Смърт за подстрекателите на войни!
84
2
 
17
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Аве докога, ще ни поучават некви тотални укренски идеоти... Глейте си там пропадналата кочиня и не ми умувайте... ==)))
83
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не можем, ние сме страхливци и такива ще си останем! Ние сме предали Левски и Ботев!
82
4
 
10
 
! Отговори
вирусулог преди 2 години
Страшна мутация е туй, ейй.., укро евреин!!!-))))
81
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този защо не е на фронта като обича да дава съвети?
80
12
 
5
 
! Отговори
АЗОВ и Десен сектор преди 2 години
Скоро ще сме край МОСКВА и на река Волга !
79
5
 
24
 
! Отговори
София преди 2 години
Вие за това ли от толкова смелост ви сринаха половината държава и обрекохте милиони хора на мизерия и страдание? Понеже сте много смели или понеже сте послушковци и правите всичко, което ви каже дедката с деменцията отвъд голямата вода, дори това да означава да ви сринат държавата, както се случва от известно време?
78
4
 
17
 
! Отговори
Предположение преди 2 години
Този индивид сигурно е завършил Харвард.
77
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако под политическо руско робство имаш предвид като баща ми да ходя със семейството по 2 пъти на море 1път на планина да се пенсионирам на 55 и да не се тревожа какво ще сложа на масата или,че ще си изгубя работата тогава със радост ще го прегърна това робство! -----/////------- А защо досега не си го прегърнал? Има професии, от които се изкарват пари и се пенсионираш на 55. Стани пилот на самолет например. Баща ти какво е работил навремето?
76
3
 
12
 
! Отговори
до ха ха преди 2 години
На украинците в Ук не им се полага да управляват държавата! -)))
75
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 94 "Още един умник... Виж снимки (няма да те карам да четеш) какви заводи и предприятия до 89 направиха мързеливите българи" Няма нужда да "гледам снимки", аз съм го ЖИВЯЛ. Заводите произвеждаха 30% брак а останалото беше пълна трагедия и то. Кремиковци, перлата на българската индурстрия, винаги е бил на загуба. Същия въпрос към теб, щом сте имали такива хубави и големи заводи, защо България фалира 3 пъти по времето на Комунизма?
74
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя къде се бърка, където не му е работата!
73
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нас не трябваше да ни приемат в ЕС и НАТО, ние сме много изостанал народ! Икономически и духовно!
72
5
 
15
 
! Отговори
Пет преди 2 години
кратка справка за тоя: допълнение към трудовото законодателство, забраняващо дискриминацията на хомосексуални, И тоя ще ме сочи с пръст и ще ме приканва. Я къш!
71
11
 
17
 
! Отговори
бачкатор преди 2 години
Тази нацистка хохолска държва не бива да съществува. Русия им даде всичко ,построи им инфраструктура и заводи а те се отблагодариха като станаха ибрици на Америка и профашистки западни секти. Сега майката идва да си накаже детето-нефел!