Украинският премиер към България: Бъдете по-смели

"Ние не сме нападали никого", заяви Володимир Гройсман
8 май 2022 13:50, Петя Славова
445
Украинският премиер към България: Бъдете по-смели
Снимка: БГНЕС


"Трудно ми е да кажа какво планира Путин. Смятам, че Украйна и целият свят трябва да отбелязват истинските дати, а не тези, които са възникнали вследствие на пропагандата на Русия." Така коментира датата 9 май най-младият премиер в историята на Украйна Володимир Гройсман пред Нова тв. Бил е министър, депутат, кмет и председател на Върховната Рада.

"В продължение на десетилетие  те се опитваха да изтрият нашата национална памет.Украинският дух винаги е бил много силен. Путин е натрупал много омраза към украинците. Той взе решение да прояви цялата си омраза към хората и предприе ракетни обстрели, бомбардировки, масови убийства.", заяви той.

Още по темата

Според него Путин иска господство. "Иска да пороби всички. Неведнъж съм казвал, че Путин е дяволът в нашето съвремие. По същество той е Хитлер. Това е геноцид срещу украинците.", категоричен бе Гройсман.

Той коментира и разделението на българското население по въпроса за войната в Украйна: "Искам да кажа на вашите политици, които се опитват да подкрепят Путин следното: "Първо решете за себе си дали сте на страната на доброто, или на злото".

Той благодари, че българските депутати решиха да предоставят хуманитарна, финансова и военнотехническа помощ на Украйна, но не взеха решение за военната техника, а само с ремонт. "Бъдете по-смели.", апелира Володимир Гройсман.

На въпрос дали Зеленски е трябвало да се срещне с Путин и да търси решение по дипломатически път, той заяви:  "Нашият президент много пъти е потвърждавал желанието си да го направи. За териториални отстъпки не може да става дума. Те трябва да ни върнат целия Донбас и Крим.  След победата ни страната ни ще бъде възстановена, въпреки че ще отнеме време.  Ние не сме нападали никого."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


445
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
9
 
16
 
! Отговори
Смех преди 2 години
Азов батальон, Айдар, Торнадо и партия Десен сектор са.... НАЦИ.СТИ. Хайде нац.ист да не ми казва как да мисля.
69
11
 
22
 
! Отговори
Teo Z преди 2 години
Украинец казва на Българин да е по-смел.., *** пародията. Слушай украинецо-*** на ***, тази война не е българска, путин го каза-слагате оръжие и всичко приключва. А ако дойде войната в БГ, то със сигурност оръжието в ръцете ни ще е насочено срещу управляващите, а не навън, защото на народа му писна да живее "по западен" образец, което всъщност означава бедно, без морал, ценности, уважение и т. Н.
68
14
 
5
 
! Отговори
Анархист преди 2 години
Вставай Украйна огромнаяВставай на смертний бойС рашистам силой тьомнаю....
67
10
 
22
 
! Отговори
Свети Георги преди 2 години
Укрофашисткият премиер може и да не знае, ама Крим и Донбас са руски. Мариупол тоже. Скоро Херсон, Харков и Одеса също ще са руски. После Запорожието... И така докато укрофашистите останат с един голям гуй в дирника.
66
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 75Още един умник... Виж снимки (няма да те карам да четеш) какви заводи и предприятия до 89 направиха мързеливите българи и виж сега... работните демократи смениха 5 плочки и 20 км асфалт сложиха. остана само за нац праздник да се обяви това велико достижение... Така че, пусни си сръбско и остави тая тема.
65
5
 
20
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
Гройсман? В Окрайна един украинец май няма, сичкото вожд е. в. р. еи? Що тъй, бе, Гройсман? Я бвгом на фронта, не ми размахвай пръст, че...
64
17
 
8
 
! Отговори
Млад българин преди 2 години
Сега ходя на море и зиме и лете, самолето и дим да ме няма. Балсамви безплатните карти, вмирисаните станции и робското мислене, работим и ми е добре, не съм мърчзелив русофилски тролажж.
63
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 75 "Е това е русофила, авантаджия иска всеки ден да прекарва 8 часа в нищоправене и да ходи на море с карти. Че станциите миришат на мухъл не му пречи, нали му е безплатничко на авантаджията." Истината е още по-интересна: русофила е щастлив и на нисък стандарт, защото знае, че ако останалите, с повече знания, повече работа и повече грамотност не му "даваха" чрез "преразпределението на Комунизма" щеше да е ОЩЕ по-зле. Те директно си го казват : сега не могат да си позволят такива почивки!
62
3
 
13
 
! Отговори
а, ся де.. преди 2 години
Мдаа.., най-върлите ненавистници спасени от лапите на фашизма от руснаците през ВОВ се оказаха.. евреите! Странна форма на благодарност от тяхна страна! -)))
61
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога няма да имаме позиция, след Първата Световна Война ние сме народ от страхливци! Отделно че и повечето хора са много необразовани и прости!
60
4
 
16
 
! Отговори
По същество преди 2 години
Акъл от теро'ристи не щем
59
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
9-ти май е деня на победата!И за Русия и за Европа.Във втората световна война са загинали 27 милиона руснаци,защитавайки своята родина.И това не трябва да се забравя.Отървали са ни от един нацист,който е искал да превземе цяла Европа,и от когото германците винаги ще се срамуват.Но по ирония на съдбата днес се роди друг такъв,от когото руснаците винаги ще се срамуват.
58
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 71 ",че ще си изгубя работата" Защо България фалира три пъти през Комунизма? Ако не знаеш, ще ти обясня: защото някой ти е "гарнатирал" работното място, докато ти си произвеждал брак и загуби, затова. С други думи, някой ти е давал пари, които ти не си заработвал. Нищо чудно, че русофилите масово ви тресе страх от "загуба на работата" в условията на конкуренция: когато знаеш, че произвеждаш брак, знаеш, че си неконкурентоспособен.
57
4
 
24
 
! Отговори
Българка преди 2 години
Що направихте преврат 2014 г. , бе х. о. х. льо? Що 8 години избивахте мирните хора? Що забранихте българския език? Що късахтв българските знамена?
56
7
 
11
 
! Отговори
дедо преди 2 години
Окрайна требва да бъде изравнена със земята барабар със отпадъци като тоя дето идва да ни учи на доброта и демокрация. Мерси много!!!
55
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
45 години СССР ни писа историята,32 години ЕС и САЩ ни диктуват икономиката,сега Украина също е кандидат,но иска да пише и двете.
54
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
прилича на мистър Бийн
53
2
 
9
 
! Отговори
Край преди 2 години
Тоя какво ни кара - да нападаме Македония ли.
52
1
 
18
 
! Отговори
Тенгри Кан преди 2 години
Колкото повече се кукурига и кудкудяка откъм Украйна, толкова повече евреи излизат оттам като охранени въшки на челото;))) Всичко хубаво, Гройсман, но ти не си украинец, а евреин като Зеленски и останалите от украинското управление, така, че вие не представлявате украинците, а евреите в Украйна! Затова, да бихте си мълчали, по-добре! Ама не, нали сме евреи, се нещо ни човърка устата бъбрива;)))И бла, бла, бла, бла,бла, бла... Не забравяй, Гройсман и Шаломович Путин и той е евреин!;)))
51
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Влезохме в ЕС, накараха ги да работят и почнаха да вият и да си искат мързеливия СССР. Е това е русофила, авантаджия иска всеки ден да прекарва 8 часа в нищоправене и да ходи на море с карти. Че станциите миришат на мухъл не му пречи, нали му е безплатничко на авантаджията.