Резников: Третата фаза на войната е украинската контраофанзива

Франция е обещала нов пакет военна помощ
Обновена: 12 сеп 2022 20:08 | 12 сеп 2022 20:08, Петя Славова
234
Резников: Третата фаза на войната е украинската контраофанзива
Снимка: БГНЕС

"Контраофанзивата е третата фаза" от плана на Украйна за възвръщане на позициите, започнали в южната и северната част на страната, заяви украинският министър на отбраната, Олексий Резников, пред френския ежедневник "Le Monde".

Според Резников първата фаза е била опит да се разубеди Русия да продължи атаката си, докато втората - "стабилизиране на фронта и проверка на възможностите им за устойчивост".

Още по темата

"Началниците на нашите армии замислиха план в зависимост от оръжията, които получихме от нашите партньори: започнахме с използването на мобилните артилерийски системи HIMARS [от САЩ], за да прекъснем линиите за снабдяване на противника и да унищожим складовете за гориво и оръжие", каза той, цитиран от БГНЕС.

Украинският министър на отбраната допълни, че наскоро Франция е обещала нов пакет военна помощ, съобщи АФП.

Украинските въоръжени сили (ВСУ) твърдят, че от уикенда насам са си върнали десетки градове и селища, включително ключовия град Изюм.

Правителството обвини руските сили, че при отстъплението си са се насочили към електропреносната мрежа. Това е довело до широкомащабни прекъсвания на електрозахранването в източната част на страната.

"Новата фаза ще бъде като снежна топка, ще започне да се търкаля и търкаля, ще става все по-голяма и по-голяма. Ще видим как втората по сила армия в света ще бъде принудена да се оттегли", каза Резников.

Той повтори позицията си, че украинската победа означава пълно възстановяване на заграбените от Русия територии, включително Крим.

Резников твърди, че Украйна също така се стреми към "ясен план за изплащане на репарации от страна на руснаците и установяване на отговорността за военни престъпления".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо тактическо отстъпление се смята за победа? Край ли вече? Завинаги ли побеждават? Не се шегувайте ами се молете за мир, че и бактерия няма да оцелее
95
1
 
10
 
! Отговори
Русия пак ще спаси преди 1 година
Време е за бомбен килим.Който иска,се евакуира в Русия,а другото под ножа.
94
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин, като правиш операция, по добре бързо да. оперираш колкото и да го боли пациента! Отколкото до режеш малко по малко!
93
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И кока колата - символ на богатството и свободата. ХА ХА ХА.
92
10
 
11
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Който на помни историята е обречен да я повтори, но този път далеч по-болезнено. От 2000 г. на сам, Путин постоянно правеше отстъпки на запада по всички тяхни прищявки икапризи. И когато Запада беше на път на последна атака след ковид истерията, Русия нанесе изненадващ удар и им срина всички планове и желания. В момента Запада е изправен пред невиждана за него криза. Та, не бързайте да се радвате на тези първоначални украински "успехи" ! Никой не знае какво кроят в Кремъл! Помнете историята!
91
7
 
7
 
! Отговори
НАТО-Стандарт преди 1 година
Няма денги за репрации, с територии ще платят рашистите.
90
4
 
6
 
! Отговори
до 102 преди 1 година
Толкова ли са украинските жертви? Доста са като за 2 седмици. Ще4 е добре наистина този въпрос да приключва вече. НАТО не можа една контраофанзива да направи като хората, за 6 месеца. Това е доста печално за на, всъщност.
89
7
 
6
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
Днес още един руски олигарх се самоудавил:):):)От началото на тази война в Украйна доста подобни гушнаха букета:):):)Кими Севернокорейски поне ги трепе публично по стадионите,а този джуджака и службите му комунисти ги прикриват като инцеденти:):)
88
6
 
4
 
! Отговори
Иван преди 1 година
До 86, на север за сега до река Оскил всичко в Харкив е освободено, цъкни си на картата и ще видиш дали са 3000км или към 10000 с териториите около Свитогорск и Лиман. Плюс по не потвърдена информация вече са взели половината от северната част на област Луганск.
87
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един бюлюк руски княжества и ***. ин в ролята на к.. ур.. вата Екатерина. ХА ХА ХА. Икономика - натурално стопанство, народ - крепостен. Като при Екатерина. ХА ХА ХА.
86
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин много мекушав, требва да ескалира войната! Украйна няма да преговаря за мир никога..
85
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 88Гибралтар, която е испанска територия?))))А, Испания защо владее Сеута и Мелиля които са на отсрещния на Гибралтар Африкански континент, да ги предадат на Мароко!
84
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес колко територия са освободили украинците? Или третата фаза приключи?
83
5
 
5
 
! Отговори
Путинист преди 1 година
Путин пази ядрените ракети Сармат във витрината за красота,затова тъй.
82
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забрави Далековосточния вилает, със столица Петропавловск-Камчатск. ХА ХА ХА.
81
4
 
14
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Третата фаза започва. Руснаците се бъзикат с украинците, че довчера Зелински предлагал да помага на ЕС с ток а от днес вече ще му се налага да моли ЕС за ток, тъй като руснаците са решили да оставят украинците без ток. Всяка контраатака си има цена.
80
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До Петров Ти за НАТО не се грижи, бери гайлето на руските палячовци,че украинците ги бият както си поискат
79
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А *** - московския вилает. ХА ХА ХА.
78
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Петров Доколкото знам Испания не воюва с Британия? Къде видя войски и танкове в Гибралтар?
77
1
 
9
 
! Отговори
До Петров преди 1 година
Не само в Гибралтар, в Кипър има две британски суверенни бази като Гуантанамо бей! САЩ има бази в 80 държави по света, а партнйорите в Нато са само 30..