Сергей Шойгу: Запада използва Украйна за да разлчени Русия

Според него тези опити са обречени на провал
23 фев 2023 20:41, Нели Христова
206
 Сергей Шойгу: Запада използва Украйна за да разлчени Русия
Снимка: БГНЕС

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу обвини днес колективния Запад, че използва Украйна, за да се опита да разчлени Русия - "най-голямата държава в света", но допълни, че според него тези опити са обречени на провал, предаде Ройтерс.

Министърът направи тези коментари по време на тържество, посветено на Деня на защитниците на отечеството, организирано в Централния академичен театър на руската армия, посочват ТАСС и БТА.

"Днес за пореден път ни заплашва сериозна опасност. Използвайки Украйна, колективният Запад се опитва да разчлени Русия, да а я лиши от независимост. Тези опити обаче са обречени на провал", каза Шойгу.

По думите на министъра сега въоръжените сили служат като гаранция на националната сигурност и стабилното развитие на Русия. "Нашите войници и офицери защитават онова, за което се сражаваха нашите деди и прадеди. За тях висш смисъл на живота винаги са били благополучието и сигурността на родината. И за нас, техните наследници, предаността към Отечеството е основна ценност, надеждна опора на независимостта на Русия", отбеляза Шойгу.

Министърът посочи, че героизмът и мъжеството на войниците, а също така мощта и славата на руското оръжие винаги са били неотменима част на величието на страната. По думите му, победата на руския войник завинаги е вписана в историята на страната, а подвигът на народа в годините на Втората световна война никога няма да помръкне.

Зеленски не е виждал никакъв китайски план за прекратяване на войната в Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес, че не е виждал никакъв китайски план за прекратяване на войната на Русия в Украйна, но че "би било желателно" да се срещнат китайски и украински представители, съобщи Ройтерс.

Той каза в навечерието на първата годишнина от началото на руската инвазия в Украйна, че Киев вече е изразил желанието си за такава среща. "Бихме искали да се срещнем с Китай", заяви Зеленски на пресконференция в Киев с гостуващия му испански премиер Педро Санчес. "Това днес е в интерес на Украйна", допълни той.

Във връзка с потенциалния китайски мирен план Ройтерс припомня, че първият дипломат на Пекин Ван И заяви на Мюнхенската конференция по сигурността миналата седмица, че Китай ще изложи позицията си за уреждане на конфликта в Украйна чрез политически средства в документ, който ще се позовава на принципите от учредителната харта на ООН и ще вземе под внимание териториалната цялост, суверенитета и съображенията за сигурност.

Очаква се китайският президент Си Цзинпин да произнесе реч по повод годишнината от нахлуването на Москва на 24 февруари, посочва Ройтерс.

Зеленски заяви днес, че е чул само "общи неща" за предложенията на Китай чрез украински дипломати, но че е окуражен, че Китай обмисля да посредничи за постигане на мир.

Най-висшият китайски дипломат Ван И вчера проведе разговори с президента Владимир Путин и с други високопоставени руски представители в Москва на фона на спекулациите, че двете страни ще обсъдят китайски план за постигане на мир в Украйна, припомня Ройтерс. Москва отрече, че Ван и руският външен министър Сергей Лавров са обсъждали конкретно предложение, но и двете страни заявиха, че в разговорите са били засегнали политически начини за прекратяване на конфликта, като Русия приветства това, което нарече "балансирана позиция" на Китай.

Пекин обвини САЩ и Запада, че се опитват да разпалват конфликта в Украйна, но отказва изрично да подкрепи инвазията на Русия.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ук 65. Хубави, ама празни. Още преди години имахме 600 села без нито един жител. Сега сигурно са още повече.
75
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв е тоя колективен запад бре,той трябва да има учредители,съучредители и членове,то бяха НАТО те си имат учредители,съучредители и членове,то бяха ЕС те също са с учредители,съучредители и членове и двете се различават що по учредителите,съучредителите и членовете тъй и по същноста и характера на дейността функционално изпълнявана.НАТО е военна организация нали знаят с учредителите,съучредителите с които поддържат контакти,че имат телефонни връзки,а ЕС икономическа с учредители,съучредилите.
74
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Более 60% уехавших IT-специалистов вернулись обратно.
73
3
 
17
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Шизофрения до шия! Най-голямата държава! Най-богатата на природни ресурси! Непобедимата армия! Безаналогови оръжия! И на фона на всичко това голям страх ги тресе че някой щял да ги напада, да ги разчленява и т. н. Ама какво правите в чуждата държава бе...!? Айде стига глупости!
72
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ако Русия не бъде разгромена и ЕС загуби всички милиарди които наля в Украйна, освен това загуби и трилиони и си съсипа икономиката от санкциите? Какво ще стане с ЕС? Как ще го кара на еленджи 3000$, при това и за тази цена не стига. Не бе, не бе, Русия със сигурност ще бъде разгромена, това от една година вече е обявено от свободните и демократични западни медии които го повтарят постоянно и хората на запад са твърдо убедени, че Русия ще бъде разгромена, няма друга възможнос, ние сме на страната на доброто, Русия е злото, а доброто винаги побеждава, това го знаят и децата.
71
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо след 34 години 6лизане на западняшки *** България не стана като Южна Корея, ами е по-зле и от Северна Корея която от десетилетия е под санкции и тотална изолация? Нали България е в ЕС и НАТО, кой и пречи, кой я е изолирал? Путин, Русия? Комунистите? Извънземните.
70
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 66 В американско метро е смрат и от време банди стрелят.
69
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ук В бг закриват градове и села нали. По това сме по-добре от Русия.
68
4
 
3
 
! Отговори
До 66 преди 1 година
Ти явно не си влизал в руско метро!!!
67
2
 
6
 
! Отговори
Мастиков преди 1 година
Ако разчленят Русия, водка ще има ли? Нека има...
66
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 53. " Не са помогнали на Украйна да ги размаже." Много интересна логика.
65
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофобите,*** на амрикански за.....ци вият на умрело.
64
3
 
7
 
! Отговори
Оказва се преди 1 година
че без ядрени оръжия, Русия за нищо не става!
63
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна ще се казва Русия.Укри вече няма да има.
62
8
 
2
 
! Отговори
О хо хо преди 1 година
Няма никакъв шанс Западът да победи!!! Просто защото НЕ е справедливо исторически и всякакси.
61
2
 
9
 
! Отговори
Ук преди 1 година
До Анонименнашите села в сравнение с руските градове като изключим Масква и Петербург за като цвете. Няма място за сравнение. България дръпна в ЕС и в сравнение с Русия сме много по добре. Русия дет викат е като Нигерия ама със сняг.
60
0
 
15
 
! Отговори
След една година преди 1 година
Едно е абсолютно ясно! Никой не е искал и милиметър руска територия, нито галон петрол безплатно!
59
13
 
3
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
Източните украински земи със сигурност са били само руски. Просто руснаците искат да си ги върнат. Украйна не се борила за тези земи , не е проливала кръв за тях никога преди. Вижте историята на тези градове. Лесно е.
58
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
A ако Русия победи? Следва незабавна руска окупация! Всички ще стават под звука на радио "Говорит Москва", ще учат руски и да свирят на балалайки. Ще е мирно, топло, светло, няма да има гладуващи, мръзнещи и бездомници. Ще започнат да четат повече и да се интересуват от култура и изкуство! Но реалността уви, е съвсем друга - съвременната руска окупация трябва да се заслужи. А дотогава - бедност, мизерия и содомия - кой каквото си е надробил!
57
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е ВЕЛИКА.Краварите ще ревът.