Сергей Шойгу: Запада използва Украйна за да разлчени Русия

Според него тези опити са обречени на провал
23 фев 2023 20:41, Нели Христова
206
 Сергей Шойгу: Запада използва Украйна за да разлчени Русия
Снимка: БГНЕС

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу обвини днес колективния Запад, че използва Украйна, за да се опита да разчлени Русия - "най-голямата държава в света", но допълни, че според него тези опити са обречени на провал, предаде Ройтерс.

Министърът направи тези коментари по време на тържество, посветено на Деня на защитниците на отечеството, организирано в Централния академичен театър на руската армия, посочват ТАСС и БТА.

"Днес за пореден път ни заплашва сериозна опасност. Използвайки Украйна, колективният Запад се опитва да разчлени Русия, да а я лиши от независимост. Тези опити обаче са обречени на провал", каза Шойгу.

По думите на министъра сега въоръжените сили служат като гаранция на националната сигурност и стабилното развитие на Русия. "Нашите войници и офицери защитават онова, за което се сражаваха нашите деди и прадеди. За тях висш смисъл на живота винаги са били благополучието и сигурността на родината. И за нас, техните наследници, предаността към Отечеството е основна ценност, надеждна опора на независимостта на Русия", отбеляза Шойгу.

Министърът посочи, че героизмът и мъжеството на войниците, а също така мощта и славата на руското оръжие винаги са били неотменима част на величието на страната. По думите му, победата на руския войник завинаги е вписана в историята на страната, а подвигът на народа в годините на Втората световна война никога няма да помръкне.

Зеленски не е виждал никакъв китайски план за прекратяване на войната в Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес, че не е виждал никакъв китайски план за прекратяване на войната на Русия в Украйна, но че "би било желателно" да се срещнат китайски и украински представители, съобщи Ройтерс.

Той каза в навечерието на първата годишнина от началото на руската инвазия в Украйна, че Киев вече е изразил желанието си за такава среща. "Бихме искали да се срещнем с Китай", заяви Зеленски на пресконференция в Киев с гостуващия му испански премиер Педро Санчес. "Това днес е в интерес на Украйна", допълни той.

Във връзка с потенциалния китайски мирен план Ройтерс припомня, че първият дипломат на Пекин Ван И заяви на Мюнхенската конференция по сигурността миналата седмица, че Китай ще изложи позицията си за уреждане на конфликта в Украйна чрез политически средства в документ, който ще се позовава на принципите от учредителната харта на ООН и ще вземе под внимание териториалната цялост, суверенитета и съображенията за сигурност.

Очаква се китайският президент Си Цзинпин да произнесе реч по повод годишнината от нахлуването на Москва на 24 февруари, посочва Ройтерс.

Зеленски заяви днес, че е чул само "общи неща" за предложенията на Китай чрез украински дипломати, но че е окуражен, че Китай обмисля да посредничи за постигане на мир.

Най-висшият китайски дипломат Ван И вчера проведе разговори с президента Владимир Путин и с други високопоставени руски представители в Москва на фона на спекулациите, че двете страни ще обсъдят китайски план за постигане на мир в Украйна, припомня Ройтерс. Москва отрече, че Ван и руският външен министър Сергей Лавров са обсъждали конкретно предложение, но и двете страни заявиха, че в разговорите са били засегнали политически начини за прекратяване на конфликта, като Русия приветства това, което нарече "балансирана позиция" на Китай.

Пекин обвини САЩ и Запада, че се опитват да разпалват конфликта в Украйна, но отказва изрично да подкрепи инвазията на Русия.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 33. А защо те възмущава точно тази война и само тази война? Отговори си на този въпрос.
35
2
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахахаааа, оня 100 годишния Сорос ще такова мамашата на Рашата :)))))))))))))))))))))) Шойгу, въри при шамана да ти окудиса :))))))))))))))))))))) Тука се търкалям от смях...
34
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е както казва Шойгу, ама Баба Ванга е казала по времето, когато се е разпадал СССР, че Русия не е хапче да я глътнеш.
33
4
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
90% ОТ УТРЕПАНИТЕ ПУТИНИСТИ В УКРАЙНА ОТ НАЧАЛОТО НА 2023-ТА СА ЗАТВОРНИЦИ А ОТ ОСТАНАЛИТЕ 10% ОТ ТЯХ НАД 9% НЯМАТ РУСКО ГРАЖДАНСТВО! РЕЖИМА В КОМУНДЕЛИСТАН ВЕЧЕ НЯМА ПОЧТИ НИКАКВА ПОДКРЕПА ОТ СТРАНА НА НАСЕЛЕНИЕТО ВЪВ КОМУНДЕЛИСТАН !
32
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 26. И кои точно договори не спазва Русия, приятелю? Много е просто така, никакви и край. А Западът спазва ли ги? Меркел сама се похвали, че Минският договор е чиста лъжа от тяхна страна. А Украйна можеше да си върне тези области, но добрият Запад искаше война. А обещанието НАТО да не се разширява на изток? Ааа, извинявай. Това не е записано на хартия. Но и Путин не е давал писмено обещание, че няма да напада Украйна.
31
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Товарищ Шойгу, Запада ли ви накара да нападнете чужда държава?!Не да ви разчлени а да ви ЗАЛИЧИ, мръснни гаддове!!Преди инвазията в Украйна симпатизирах на Русия защото съм израсъл в соца но сега ви ненавиждам, ненормалници!! Изправихте човечеството пред тотално унищожение и разруха. Съсипвате живота на стотици милиони хора а може би и на цялото човечество.Заслужавата УНИЩОЖЕНИЕ !!
30
2
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Шойгу: Мухите ме хапят, хапчетата не помагат.... Столтенберг и Сорос са ми под леглото :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
29
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дежурните глyпости от фашистите в Кремъл. Трябва да измислят оправдание за предстоящата мобилизация.
28
1
 
14
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Все повече се убеждавам, че тези хора психически не са добре
27
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Запада прави и ще прави садомазо sex на мамаша Раша.
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разленчи ?
25
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шойгу, никой не ви е виновен, освен вие самите. Не Западът нападна Украйна. Разчленяването на Русия си е ваша лична заслуга. Колкото до опитите, които са обречени на провал, това вече го слушаме цяла година. Но истината е, че всъщност вашите опити буксуват цяла година. С изключение на областите, които преминаха доброволно във ваши ръце без бой и с продажническа готовност, до момента не сте постигнали никакви успехи в тая ВОЙНА (не специална военна операция за не знам какво си).
24
3
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ТОЗИ ЛОШ ЛОШ ЗАПАД И ДОБРАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ФЕДЕРАЦИЯ НА ЗЛОТО КОЯТО НЕ СПАЗВА НИКАКВИ МЕЖДУНАРОДНИ ДОГОВОРИ!
23
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кат ядохте баницата запада ама хич не беше лош
22
5
 
12
 
! Отговори
.!. преди 1 година
Значи тия както и всеки путинофил хем НЕ знает хем НЕ могат! та я да попитаме рашистан кой нападна Украйна бре!? САЩ ли? вие я нападнахте с цел да заграбите територията на една суверенна държава! същото направихте с Чечня с Грузия с Молдова с Беларус и с Украйна! Но се оказа, че така ви скопиха мечката, при това само с 16 HIMARS комплекса, зе сега тя си е женска мечка и дори не е ясно дали не е нещо друго а не мечка! Няма да ми ревете! каквото сам си направиш цяло село не може да ти направи!
21
10
 
13
 
! Отговори
Ураааа преди 1 година
Чичо САМ скопява мечката!
20
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ааааа боли ви от САЩ нали смешници путинисти. Жалки сте!
19
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахаха, хайде сега пак запада ви е виновен че вие влезнахте в Украйна !Мале мале, наглоста ви няма граници все някой друг виновен
18
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Та това му е " мечта" много преди 80 години! И продължи действията си след Студената война преди 1989 г! Когато СССР падна, НАТО беше длъжно да се Саморазпусне! Не го направи и даже продължи съществуването си! Помогнаха му," новите демокрации" от Вършавският договор! И днес 34 години по късно,Америка чрез " тихата дипломация" успя да стигне,до границите на Русия! Не Русия пред границите на САЩ,а САЩ пред границите на Русия! И питам,прав ли съм? Какво търси днес САЩ в Европа????
17
19
 
5
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Драрю Шойгу, не е само Украина използуваната.България,оивярвайте ми,е доста по-употребена.Защото радикалният нацизъм в Украина е от 2014,но в България американо-турският и в не малка степен гръцки нацизъм стъпиха 7 в оървият ден след проклетия Десети ноември.Да е ясно.Избиха народът ни гадните роми и турци!