Пригожин: Русия е на път да загуби Бахмут

Отиваме към трагедия, снаряди за "Вагнер" няма, казва той
Обновена: 12 май 2023 19:02 | 12 май 2023 19:01, Стела Стоянова
190
Пригожин: Русия е на път да загуби Бахмут
Снимка БГНЕС

Руските нашественици са на път да загубят Бахмут, въпреки че над 90 процента от територията на града все още е под контрола на наемниците на ЧВК Вагнер.

Отиваме към една огромна трагедия, заяви лидерът на частната армия Евгений Пригожин.

Според него само днес редовната руска армия е избягала от позициите си на площ от 5 квадратни километра, а силите на ВСУ са заели всички тактически височини около града.

"Сега сме им като на длан. За ЧВК "Вагнер" снаряди няма", каза още бизнесменът, известен като Готвача на Путин.

Според него Министерството на отбраната на Руската федерация отново се крие зад определения като „тактическо отстъпление“, мамейки за реалната ситуация на фронта.

"Берхивското водохранилище и пътят Часов Яр - Бахмут (т. нар. - път на живота) вече са под контрола на въоръжените сили на Украйна, а влизането им в Берхивка ще означава постепенно обкръжаване на Бахмут", обясни Пригожин в ново видеобръщение, излъчено в Телеграм канала му.

Вчера той заяви, че според него контраофанзивата на Украйна е в разгара си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още по темата: ПригожинБахмут
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе какви русофили ви се привиждат бе,Каза ви се,че тук не е Украйна да ни занимавате и като не разбирате хората се обръщат срещу вас.
96
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 106. Ти настина ли си толкова плосък или се правиш. Напиши в Гугъл "разбита танкова колона" излизат стотици клипове. Понеже гледам, че акъла не ти е много, може да напишеш и "тръктор дърпа танк" за да видиш как украинските фермери станаха милионери от руски танкове предадени за скраб.
95
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 105 Краварче, едно простичко нещо искам от теб: Да намериш в нета клип в който се вижда разгромената 64 километрова колона. Само ми копирай заглавието на клипа. Линковете ги трият тук. Само заглавието, краварче ми дай, че да видя и аз най-после това прословуто разбиване! Да не се окаже мисия невъзможна, краварче? Муахахахаа
94
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 97. Спряха ни руските телевизионни канали, за да не видим стотиците разбити руски танкове ли? Това ли искаш да кажеш?
93
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така ли каза Пригожин? "Руските нашественици са на път да загубят Бахмут"?
92
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 105 Аре ве и ти кравар, дай ми видео където видя разгромена 64 километровата колона? Нали ако беше вярно щеше всяко второ видео в нета да е с такива кадри бе, кравари жалки/ Муахахахааа... И в Буча ли руснаците изклаха стотици невинни жени и деца, а?
91
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Копейките как се извъртат за да изкарат Русия винаги прави. Значи Крим бил на Велика България, а не на България. Е па и Крим е бил на Царство Русия, а не на Руската федерация. Коренното население на Крим са татари и българи, които Сталин депортира насилствено и едва тогава на тяхно място се появат руснаци. По същия начин изчезват и българите от Волжка България - забраняват им да се пишат българи. Според последното пребрияване в Русия на територията на Волжка България няма българи.
90
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колегата долу е прав. руската армия беше разбита здраво около Киев. Това беше най слабия блиц криг който света е виждал в новата история. Голяма част от механизираната армия беше унищожена и избягаха. Доста сериозна съпротива с много акъл и концентрация от страна на Украйна. Това ще остане в учебниците,като славна битка за Улрайнската армия. Евала. Без подготовка да обърнеш такава масова атака по небе , земя и море. Българският ген се видя :))
89
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кравар, какво стана с хилядите видеа за разгромената 64 километрова колона? Едно видео искам, не искам всичките хиляди, кравар! Муахахаахаа..Ще ми дадеш когато станеш космонавт!
88
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дай линк ве, кравар за разбитата 64 километрова колона?!!! Искам видеоооо, кравар! Ще го копирам бързо преди да го изтрият, кравар! Давааай! Бързооо!
87
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според мен едвали ли има в Европа по глуупави хора от черрвенопитеците :)) Чак почнах да ги съжалявам:( НЕ стига,че ядат бой на полето от 1година ами и всички им се смеят на невежеството. Ама то какво човек си е посял ... такова..
86
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 987!Вярваме на това ,което виждаме ,а има и доста независими източници.Така,че тоя номер минава само в бандерия.
85
4
 
10
 
! Отговори
987 преди 1 година
До Анонимен 88 - краваря вмирисан Има хиляди ведеа със стотиците руски танкове станали на скраб,, само, че няма как да ги видиш щото ги няма по Раша Тудей и по Первий канал. Според руските телевизии и крайцера Москва уж го бяха издърпали на буксир до Севастопол - лъжа, Русия никога нямаше да нападне Украйна - лъжа, руските жетви били 6500 - лъжа. Ако можеш да мислиш, реши да вярваш ли на руските правителствени медии. Последното беше майтап, копейка която мисли не съществува
84
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 94 Кога е бил български Крим по времето на Велика България.Има ли я сега и Аспарух е напуснал тоя земи и е основал Дунавската България,а другата изчезва.А има българи в Украйна,защото са избягали от турците и са се заселили в земите на Русия.Украйна изобщо не е съществувала тогава,а Русия се интересува само от нейните си земи,а не от цяла Украйна.
83
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 93 *** си като галошш... смешното е че си мислиш,че си умен да задаваш въпроси. Украйна се беше окупирана чрез марионетно правителство дълги десетилетия. Всичко от управа до армия се ръководеше от прорускии курвиии. За това нямаше реакция и нямаше война. Но след като народа свали рускитеее мариоентки се подготви за това днес. Вземи мисли малко с тая куха глава :)))
82
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 94Кравар, аз на какъв език обяснявам ве? Ние с турците можем да имаме претенции че Крим е български и турски през вековете, но украинския народ никога не са имали Крим. Кое не разбра вее, кравар умирисан?
81
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 90 Кравар умирисан дето плямпаш, че Крим е украински, само един въпрос ти задавам и се сещай: Защо Крим 2014-та година беше завзет от руснаците без никаква украинска съпротива? БЕЗ НИТО ЕДИН ГРЪМНАЛ КАЛАШНИК? Близко е до акъла, нали?
80
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 987 Ами техен си е ,а Украйна е от 1991г държава само и изобщо не може да има претенции за какво и да било,а и една измислена държа ,в която почти не се говори дже украински.80 % от хората не говорят украински.
79
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 90 Моето детенце, нещо не правиш разлика между завоевание на Крим, както ние сме го завоювали навремето или турците от ПОДАРЪК Крим На Украйна от пияния Хрушчов. Ние с турците може да имаме претенции за Крим, Украйна никога, защото й е подарък. Украйна никога не се сражавала за тази територия. Понял?
78
3
 
10
 
! Отговори
987 преди 1 година
До Анонимен 80. Това, че по някое време Крим е бил Руски , какво значение има ?. Крим е бил и на Османската империя, бил е и независим, бил и на Рим, на Венеция, че даже е бил и български. Как така решаваш че е Руски . Що не реши че е турски, бълргарски или гръцки. По тая логика всеки може да си избере някаква конкретна година от последните 2000г и да каже " Еди коя си територия е моя"