Пригожин: Русия е на път да загуби Бахмут

Отиваме към трагедия, снаряди за "Вагнер" няма, казва той
Обновена: 12 май 2023 19:02 | 12 май 2023 19:01, Стела Стоянова
190
Пригожин: Русия е на път да загуби Бахмут
Снимка БГНЕС

Руските нашественици са на път да загубят Бахмут, въпреки че над 90 процента от територията на града все още е под контрола на наемниците на ЧВК Вагнер.

Отиваме към една огромна трагедия, заяви лидерът на частната армия Евгений Пригожин.

Според него само днес редовната руска армия е избягала от позициите си на площ от 5 квадратни километра, а силите на ВСУ са заели всички тактически височини около града.

"Сега сме им като на длан. За ЧВК "Вагнер" снаряди няма", каза още бизнесменът, известен като Готвача на Путин.

Според него Министерството на отбраната на Руската федерация отново се крие зад определения като „тактическо отстъпление“, мамейки за реалната ситуация на фронта.

"Берхивското водохранилище и пътят Часов Яр - Бахмут (т. нар. - път на живота) вече са под контрола на въоръжените сили на Украйна, а влизането им в Берхивка ще означава постепенно обкръжаване на Бахмут", обясни Пригожин в ново видеобръщение, излъчено в Телеграм канала му.

Вчера той заяви, че според него контраофанзивата на Украйна е в разгара си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още по темата: ПригожинБахмут
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
2
 
15
 
! Отговори
Рибентроп-Молотов преди 1 година
Обичам пишман-русофили които дори не знаят събитията от войната. Прословутата 60 километрова колона от руска бойна техника, която беше тръгнала за Киев, по план беше предназначена за прехвърляне с товарни самолети след като летището Хостомел до Киев бъде превзето. Там щяло да се направи военна база от която русия да оперира. И понеже летището не го превзеха, решиха да тръгнат по магистралата с техниката неподготвени. В момента половината от тази техника е на скрап, другата е в ръцете на Украйна.
76
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 83 Кравар умоирисан изгнил, в продължение на две седмици дадоха от тази 64 километрова колона 10 изгорели танка и няколко военни автомобила по медиите. Даже нашите *** от БТВ отидоха да ни покажат 4-5 изгортели танка. Къде видя тази 64 километрова колона да е разбита? Ти можеш ли да си представиш военна колона 64 километра, ***? Това да не ти са 6 километра ве , кравар умирисан? И ЗАЩо не дадоха как тази колона е разгромена? защо не дадоха кадри от въздуха, кравар скапан смешеен?
75
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашистите първо си окрадоха армията, после я пратиха на война... Леле мале... Рашистка му работа.
74
1
 
8
 
! Отговори
миризлив кравар преди 1 година
Отиваме към трагедия, снаряди за "Вагнер" няма - успокой се,ще получиш български снаряди,изпращаме ги през Украйна.
73
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обяснявам за 64 километровата колона: Рашистите, с целия с акъл, не бяха оставили сервизно платно. И така, машините взеха да се развалят, а сервизно платно няма... И колоната спря... И не тръгна повече. През следващите два месеца тук-там гледахме горящи части от тази прословута колона, която постепенно се стопи и изчезна. Планирането, тактиката и стратегията на рашистите са най-калпавите в човешката история.
72
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 79 Само дето нямаше никаква 64 километрова колона за Киев, кравар умирисан. Представяш ли си как се разгромява 65 километрова военна колона за 2 седмици ве, убитааак краварски? Къде са ти кадрите от въздуха? Показаха 10 танка Второ: Донбас си беше под украински контрол или викаш за тия 8 години руснаци избиваха в този регион руски жени и деца, а не украински фашисти? За едно си прав- за 100 МИЛИАРДА ДОЛАРА потопиха един крайцер Москва който струваше 750 милиона долара. Много ЕЙ, КРАВАР.Муаха
71
4
 
18
 
! Отговори
Вервайте преди 1 година
Смелите руснаци победоносно отстъпили до по-стратегически позиции, докато украинските войници панически тичали след тях!
70
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 987 Е как са били окупирани,че не сещам.Айде кажи кой украинец от Житомир се е бил с Османската Империя,за да претендира,че Крим е негов ,а не на Русия.Това,че Украинеца Хрушчов им го дава докато са били част от СССР не означава,че е украински ,а хората от Донбас ви казаха,че не ви искат бандерията щото сте една измислена държава.
69
6
 
16
 
! Отговори
987 преди 1 година
До Анонимен 71 с прякор кравар. Доста си зле дори за копейка. Крим и Донбас си бяха окупирани от Русия и преди войната. Това което постигна ВСУ с въпросните 100 милярда, е че направи на скраб хиляди руски танкове, гръмна крайцера Москва, направи на мармалад 60 км танкова колона при Киев заедно с придружаващите я пияници и най вече за 15 месеца показа на целия свят, че руската армия е допотопна сбирщина от крепости, която е на нивото на армията на Габон или Буркина Фасо
68
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей Пригочин - секи мое със снаряди . Номера е без снаряди да се тепаш! Джуджана ти е приготвила вече един снаряд из от зад .
67
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 76 А бе, кравар умирисан, на 6-ти когато пуснаха ТУК в този сайт клип как Пригожин пред група войници от Вагнер казва че на 10-ти се изтегля от Вагнер, кой е обвинявал някой от сайта за лъжлива информация? Аз даже казах че Пригожин си прави майтап с медиите, защото и друг път го е правил не му е за пръв път. Та след 3 дни, ден преди дата да напусне Бахмут, заяви че му е доставено оръжието което е искал и даже на същия ден е напреднал в Бахмут. Сега 3 дни по-късно той пак няма оръжия? Муахахаа
66
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За неразбралите: Да, досега рашистите напредваха в Бахмут. С цената на 90-95 убити и ранени на всеки 150-160 метра. А в последните два дни са загубили около 5 кв. км., или почти всичко завзето последните два месеца. Какво неясно има? Тече подготвителна операция за контраатаката на ВСУ, за което също се говори от месеци. И тук няма нищо неясно.
65
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 75 Муахахаха, кравар, Донбас е руски, Крим е руски. Украинците с тези 100 милиарда долара военна помощ кой град завзеха като изключим Херсон, който беше отстъпен от руснаците? И 100 Милиарда долара във вид на военна техника са НИЩО за теб? Да нищо са спрямо резултатите които постигат украинците защото на тия *** и 1 трилион долара да им дадеш във вид на военна техника и оръжие, те пак ще са на този хал и ти пак ще кажеш че 1 трилоин долара са НИЩО. Басиии мааалоумния кравар дето си бил!
64
4
 
20
 
! Отговори
987 преди 1 година
До копейката с прякор кравар. Пич пий некви хапчета. Викаш ВСУ измрело, па тогава значи руската армия е още по зле щом "умрелото" ВСУ ги прави на маймуни. САЩ били дали 100 милиарда и ВСУ било до никъде. 100 милиарда може и да са много пари в плиткия ти мозък или за мизерната икономика на Русия, но всъщност са около 1.5% от бюджета на САЩ за миналата година. С тия мизерни пари ВСУ направи Путин за та.ак пред целия свят, а това е безценно.
63
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно искат да разкарат Пригожин,щом не му дават боеприпаси.Другите части нямат такъв проблем.А и са отстъпят Бахмут той не е проблем.В него няма вече цивилни и,ако украинците пак се набутат там с авиацията ще го сринат заедно с още няколко хиляди урки в него.
62
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците станаха за смях в Бахмут Украинците ги подгониха първо там Ако включат и тежка техника и руските пандизчии ще хвърлят автоматите и ще бягат до москва
61
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 71 И кой ти е казал че Бахмут няма да падне в крайна сметка в ръцете на руснаците, палячооо?
60
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това дя превземеш 95 % от селото и накрая да не можеш да превземеш една къща и една плевня, от желязо ли е тая къща! Голама нeкaдърност!
59
1
 
6
 
! Отговори
Хм преди 1 година
Пригожин иска нещо, ама да видим дали ще му дадат. Или ще му вземат всичко.
58
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 67 С кое се оправдаваме ве, льоохман? Че Бахмут на 95 % е руски? Кефиш с безгранична тъпотия, кравар!