Путин: Полша използва НАТО да "откъсне по-тлъсто парче" от Украйна

Русия ще отговори на всяка агресия срещу Беларус с всички средства, с които разполага
Обновена: 22 юли 2023 10:17 | 22 юли 2023 07:28, Йоана Цонева
310
Путин: Полша използва НАТО да "откъсне по-тлъсто парче" от Украйна
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заявява, че Русия ще отговори на всяка една агресия срещу Беларус с всички средства, с които разполага, както и че ще има отговор на плановете за окупация на Западна Украйна. Изявлението си Путин прави на оперативно заседание на Съвета по сигурност на Руската федерация.

Полско-литовско-украинският военен съюз (бел.ред. Путин използва думата обединение) е планиран да се използва за окупация на територията на Западна Украйна.

"Не мога да не коментирам и това, не е нужно да си го представяте, то е видимо, а и се появиха съобщения в пресата, за планове за създаване на някакво си, така наречено полско-литовско-украинско обединение. Но става въпрос не за някакво сборище от наемници - те така или иначе са достатъчно там и се унищожават - а за редовно, добре оборудвано военно формирование, което се планира да бъде използвано за операции на територията на Украйна. Включително, за уж гарантиране на сигурността на съвременна Западна Украйна, но всъщност, ако наричате нещата с истинските им имена, за последваща окупация на тези територии. В крайна сметка перспективата е очевидна - ако полските части влязат например в Лвов или други територии на Украйна, те ще останат там. И ще останат завинаги."

Конкретно в изказването си Путин засегна Полша и полските лидери, които разчитали, под чадъра на Северноатлантическия алианс да сформират коалиция, която да се намеси в конфликта с Украйна и да "откъсне по тлъсто парче" и да си върнат това, което те считат за свои исторически територии в настоящата Западна Украйна.

Самата Полша била получила значителна част от своите западни територии като подарък, благодарение на решението на Йосиф Сталин. Явно Варшава е забравила за това, но Москва е готова да го напомни, смята Путин.

"Благодарение на Съветския съюз, благодарение на позицията на Сталин, Полша получи значителни земи на Запад, земите на Германия. Точно така, западните територии на днешна Полша са подаръкът на Сталин за поляците. Нима нашите приятели във Варшава са забравили за това? Ще ви напомним", предупреди той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
2
 
4
 
! Отговори
До Антилогика преди 11 месеца
И защо евроатлантиците , а не руснаци или т.нар. русофили да обяснят защо и е на Русия още територия . Фактите са че 2008 Русия заграбва/окупура територии на Грузия , 2014 заграби Крим и Донбас, а сега окупира още части от Украйна .Та хайде г-н антилогика , обясни ни защо на Русия и е нужна още територия , още повече предвид факта че с цялата тази земя и ресурси постигат икономика горе долу колкото една Испания , та какво полезно или ефективно нещо прави Русия с тази земя и ресурси ?
204
3
 
7
 
! Отговори
Глупости! преди 11 месеца
Всякакви руски доводи се разбиват от факта, че не Полша, а Русия бе тази която започна пълномащабна война срещу Украйна. Друг въпрос е, че всяка уважаваща себе си държава се възползува от оворилите се в нейна полза възможности!
203
11
 
9
 
! Отговори
димо преди 11 месеца
Докато наивният *** Путин само хленчи и се оправдава Западът прави това което си иска . Наркоманът клоун Зеленски въобще се държи така сякаш той определя съдбата не само на Украйна но и на Европа и света. Досега с цялата шайка трябваше да бъдат ликвидирани .
202
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Настъпва втора фаза на войната където господарите ще хвърлят Полша във воната. Има вероятно планове за Румъния и България. Господ да ни е на помощ.
201
13
 
11
 
! Отговори
Възраст преди 11 месеца
С всяка измината година, все по зле става джуджето...мисленето му е застинало някъде към 60 г. на 20 век. И този параноик управлява една шеста от земята.. господа да ни е на помощ.
200
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Антилогика - "Интересно ми е, как евроатлантиците ще обяснят, за какво й е на Русия още територия, след като вече владее 1/7 от сушата на планетата?" - ___ - Понеже ти е интерсно ясно е, нямаш понятие от марксизъм-ленинизъм! Тези, които са изучавали това знаят, Империализмът в съшността си е жаден за владеене на територии, които да експлоатира безогледно! Русия е империалистическа държава! Заграбването на чужди територии е смисълът на съществуването и! За още обяснения се налага да четеш!
199
8
 
5
 
! Отговори
Антилогика преди 11 месеца
Интересно ми е, как евроатлантиците ще обяснят, за какво й е на Русия още територия, след като вече владее 1/7 от сушата на планетата? Ако проследите историята на инвазиите на НАТО, ще ви стане ясно, че никой не иска да граничи с този терористически съюз.
198
6
 
7
 
! Отговори
историк преди 11 месеца
До: номер 199 Знаеш ли как е лидер на немски?Fuehrer. А знаеш ли че тази думичка е забранена в Германия и самите германци я мразят... освен дъртите закоравели нацисти които още не са измрели!!!
197
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Пак е прав Путин! Много силен лидер!
196
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До: така е.. (номер 196)Ееее, дай Боже всекиму дето се вика!Де такъв късмет - да станем 51-ви щат на САЩ и да си получаваме заплатите в зелени гущерчета!Едно време помня че си мечтаехме САЩ да ни нападнат!Какъо и да е.Пуерто Рико за кой ли пореден път проведоха референдум дали да станат щат на САЩ.И повечето гласуваха "ЗА".От Конгреса на САЩ обаче гласуваха да отпуснат парична помощ на Пуерто Рико - за да си направят нов референдум!!!
195
4
 
17
 
! Отговори
Тлъстият бункерен преди 11 месеца
Плъх вече си открадна 1/3 от Грузия, 20% от Молдова, 20% ор Украйна.
194
10
 
10
 
! Отговори
Чалгарин дудаев преди 11 месеца
КАЛИНИНГРАД СТАВА ПОЛСКИ.
193
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
каквито и да ги приказва путин едно е сигурно - РФ ще е със съсед НАТО, по протяжение на мнго дълга граница. Всичките съседи от НАТО ще бъдат проспериращи държави, докато русия ще има безлично население от роби!
192
9
 
14
 
! Отговори
Така е .. преди 11 месеца
До 181 Идеята ти да станем 51-ви щат на САЩ не е нова. Ще ни издърпат от блатото като локомотив. Но САЩ не са колонизатори , а като виждат що за стока сме , няма да ни искат.
191
3
 
6
 
! Отговори
Я па ти.. преди 11 месеца
До справедлив 193 Не си справедлив , а по-бър-кан. И Хитлер е казвал същото за Русия.
190
2
 
7
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 11 месеца
По тлъсто от вашето парче ли ? Ха,ха..!
189
16
 
10
 
! Отговори
справедлив преди 11 месеца
Уссрайнината трябва да бъде изравнена със земята.Веднага и завинаги.Светът ще си отдъхне от тази фашистка дупка.Въпроса е как ще прогоним после смърдящите укропитеци от земите български!?!Тези навлеци са навсякъде и сеят престъпност и зарази.
188
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ей, ***, кога ще върнеш Украйна в родината им Русия и да спре войната, бе? Какво се мотаеш, а не организираш бърза и пълна офанзива в Украйна и да приключва всичко?
187
15
 
11
 
! Отговори
Малко за политика преди 11 месеца
До мак: "Никой в Полша не иска да откъсва нищо от Украйна"? Искат и още как. Но не с директо анексиране на част от територията на Украйна. Подготвя се схема за това: Полско-Украинска федерация. И така не само че Полша ще присъедини това, което е останало от Украйна, но ще я вкара през задната врата в НАТО. Просто, нали? Само чакат одобрение от Вашингтон.
186
8
 
20
 
! Отговори
мак преди 11 месеца
Никой в Полша не иска да откъсва нищо от украйна, откъде има Путин таз информация. А като говори за подаръци за Полша, защо не спомена гулаг или Катин? Или пакта рибентроп-***?