Путин: Полша използва НАТО да "откъсне по-тлъсто парче" от Украйна

Русия ще отговори на всяка агресия срещу Беларус с всички средства, с които разполага
Обновена: 22 юли 2023 10:17 | 22 юли 2023 07:28, Йоана Цонева
310
Путин: Полша използва НАТО да "откъсне по-тлъсто парче" от Украйна
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заявява, че Русия ще отговори на всяка една агресия срещу Беларус с всички средства, с които разполага, както и че ще има отговор на плановете за окупация на Западна Украйна. Изявлението си Путин прави на оперативно заседание на Съвета по сигурност на Руската федерация.

Полско-литовско-украинският военен съюз (бел.ред. Путин използва думата обединение) е планиран да се използва за окупация на територията на Западна Украйна.

"Не мога да не коментирам и това, не е нужно да си го представяте, то е видимо, а и се появиха съобщения в пресата, за планове за създаване на някакво си, така наречено полско-литовско-украинско обединение. Но става въпрос не за някакво сборище от наемници - те така или иначе са достатъчно там и се унищожават - а за редовно, добре оборудвано военно формирование, което се планира да бъде използвано за операции на територията на Украйна. Включително, за уж гарантиране на сигурността на съвременна Западна Украйна, но всъщност, ако наричате нещата с истинските им имена, за последваща окупация на тези територии. В крайна сметка перспективата е очевидна - ако полските части влязат например в Лвов или други територии на Украйна, те ще останат там. И ще останат завинаги."

Конкретно в изказването си Путин засегна Полша и полските лидери, които разчитали, под чадъра на Северноатлантическия алианс да сформират коалиция, която да се намеси в конфликта с Украйна и да "откъсне по тлъсто парче" и да си върнат това, което те считат за свои исторически територии в настоящата Западна Украйна.

Самата Полша била получила значителна част от своите западни територии като подарък, благодарение на решението на Йосиф Сталин. Явно Варшава е забравила за това, но Москва е готова да го напомни, смята Путин.

"Благодарение на Съветския съюз, благодарение на позицията на Сталин, Полша получи значителни земи на Запад, земите на Германия. Точно така, западните територии на днешна Полша са подаръкът на Сталин за поляците. Нима нашите приятели във Варшава са забравили за това? Ще ви напомним", предупреди той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Айдееее, закрийте го този проблем и да приключва, поляците казаха, че не искат да откъсват земи от Украйна.
184
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Какви "земи на Германия", бълнуваш бе? Та Германия дори не е съществувала като държава до края на Наполеоновите войни около 17 и 18 век. След това, немците и австрийците започват да грабят чужди земи като невидяли, особено при управлението на Бисмарк, затова се случват след това ПСВ и ВСВ войни!
183
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Поляците казаха, че не искат да присъединяват части от Украйна към Полша, така, че от западна Украйна нищо няма да се откъсва, самите поляци не желаят това.
182
5
 
7
 
! Отговори
до 185 преди 11 месеца
Ами ние опитохме суверенитет - през Жанвиденовата зима. Нещо не помня да имаше референдум за Валутния борд, но също не виждам и някой да скача срещу него. Толкоз по въпроса за суверенитета. ;-)
181
6
 
6
 
! Отговори
До 184 преди 11 месеца
А защо да ни опитаме и малко суверенитет??Да не сме ничия колония? Толкова ли не искаш това??
180
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А 80 години как бяхме руска колония? Значи сега е време 80 години да опитаме нещо друго, после, след 80 г, пак ще дискутираме.
179
12
 
15
 
! Отговори
Ценков преди 11 месеца
Тия понеже не успя досега с операцията си се опитва да настройва една срещу друга Пол ва и Украйна - евтин КГБ-ейски трик ! Явно никак не му е чужд принципа разделяй и вла дей ! Какво си се загрижил за Полша - разкарай си твоите агресори и бандити от Украйна ! Слава на Украйна !
178
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ЗЕМЯТА Е БЪЛГАРСКА - ДЪРЖАВАТА ХАЗАРСКА - ДА СЕ ЛИКВИДИРА .... ЕДИН КАН-ЕДИН НАРОД --БЪЛГАРИ Истината за България и Българите ...... Влезте в сайта на ЮТЮБ и напишете Фаргат Българина част 1, част 2, част 3 и изслушайте какво Казва Фаргат Нурутдинов за българските племена до Тихия океан от Дунав! Укривани истини за България!
177
8
 
4
 
! Отговори
До 180 преди 11 месеца
Направо да закриям България и да станем колония на САЩ а?? Пък после ще му мислим ;)
176
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Еми след 45+33 години разгул, крайно време е да затворим руските Росенец, Лукойл, Камчия и т.н. и крайно време е *** да отстъпи мястото на някой американски паметник. Пък след 80 години ще го мислим. ;-)
175
7
 
9
 
! Отговори
Зеленски губи преди 11 месеца
Войната и се опитва да намеси Нато и други страни! Защото знае че иначе с Украъна е свършено!
174
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Зеленски ще свърши като всички досегашни диктатори - на бесилото
173
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Примитивна и евтина Зеленска пропаганда на която никой няма да се хване - Иска да въвлече и други страни във войната и да забравим за неговите действия Все едно катаджията му пише акт че е паркирал на забранено място и за да се спаси казва -Ама не съм само аз в нарушение , вижте и колко други има ''
172
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тази Измислена държава наречена Русия 1) Българи я Създадоха 2) Българи я Култивиаха 2) Българи ще я Ликвидират КАЗАХ!!!! Склавяните и Юдохазарите са ТОР за Земите Български Арийски. Цялата земя от Москва до Казахстан, от Киев до Атина и от Солун до Бъдапеща в Българска. Ние наследниците на Императорския род ДУЛО ще ликвидираме този 133 годишен Руско-Турски К Е Н Е Ф и Възстановим Българската държава.
171
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Путин ще свърши като всички досегашни диктатори - на бесилото
170
9
 
7
 
! Отговори
До 169 преди 11 месеца
Ако Русия ни еправляваше, нямаше да закриват рускитеРосенец, Камчия, Лукойл..Управлява ни САЩ очевидно!
169
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Примитивна и евтина путинска пропаганда на която никой няма да се хване - Иска да въвлече и други страни във войната и да забравим за неговите действия Все едно катаджията му пише акт че е паркирал на забранено място и за да се спаси казва -Ама не съм само аз в нарушение , вижте и колко други има ''
168
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Наглостта и безочливостта на Зеленски започва вече да става отвратителна. Тактиката в говоренето му да обвинява врага си в своите грехове, така характерна за ЦРУ и САЩ и така добре възприета от Киру Хревратаджиите е просто жалка.
167
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Наглостта и безочливостта на путин започва вече да става отвратителна. Тактиката в говоренето му да обвинява врага си в своите грехове, така характерна за КГБ, и така добре възприета от костя израждането, е просто жалка.
166
8
 
2
 
! Отговори
До долния преди 11 месеца
Ем и те затова ги закриват Росенец, Камчия, Лукойл ..защото ни управлява САЩ а не Русия. Логично нали??