КНДР оказва пълна подкрепа за "свещената война" на Русия

Приключи срещата на четири очи на Путин и Ким
13 сеп 2023 12:00, Елка Василева
111
КНДР оказва пълна подкрепа за "свещената война" на Русия
Снимка: БГНЕС

Срещата на върха на президента на Русия Владимир Путин и севернокорейския лидер Ким Чен Ун, провеждаща се на руския космодрум "Восточний", приключи. Тя продължи два часа.

Двамата лидери разговаряха на четири очи. Преди това те участваха в разговори между делегациите на двете страни, в които участваха и редица министри.

Още по темата
Сега двамата лидери присъстват на официален обяд, даден от Путин в чест на Ким. Ройтерс пояснява, че обядът ще включва салата с патешко месо, ролца от раци, рибена супа, есетра с гъби и десерт с горски плодове.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков вече заяви, че след срещата на двамата лидери не се предвижда приемане на никакви документи, в това число и на никаква съвместна декларация.

Преди началото на срещата на четири очи севернокорейският лидер заяви, че неговата страна оказва пълна и безусловна подкрепа за "свещената война", която Русия води за защита на интересите в областта на сигурността, визирайки очевидно войната в Украйна.

Ким каза също така, че Пхенян ще застане до Москва на антиимпериалистическия фронт, посочва Асошиейтед прес.

В началото на разговора на четири очи севернокорейският лидер заяви, че срещата му с Путин е трамплин за по-близки отношения с Русия. Ким също така заяви, че ще превърне в абсолютен приоритет двустранните отношения между Северна Корея и Русия.

По-рано говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че двамата лидери ще обменят мнения по най-актуални въпроси и увери, че двустранното сътрудничество между Москва и Пхенян не е насочено срещу други страни и не трябва да поражда безпокойство, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
10
 
12
 
! Отговори
Историка преди 9 месеца
Русия ще загуби тази кървава война.Предсказано е дори. Следва разпад на РФ.Имайте вяра!Доброто ще победи!
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До до 23 - 31 - ама разбира се, Свещенна Отечествена! Как не се сетихме по рано?! А тоя заблуден свят си мислеше, че Путин води чисто империалистическа война за украинските земи, въглища, стомана и газ?! Но сега ти ни "отвори очите"! То е Свещенна война! А газът дето носи нови милиарди на Милер и Путин, стоманата и въглищата - те са сапатстващи Свещенната война тегоби. Не е лесно кога си русоробски шут, да знаеш!
28
15
 
5
 
! Отговори
Българин преди 9 месеца
Русия има неограничени ресурси, Северна корея има неограничени муниции. С украйна е свършено
27
10
 
6
 
! Отговори
ъ преди 9 месеца
Може фразите да звучат надуто, но фактите са си факти. Западът мислеше, че ще постигне изолация на Русия, като я изкара агресор срещу постоянно провокиращата украинска хунта. Не се получиха така нещата. Все повече държави заявяват открита подкрепа за Русия, а други - мълчалива такава. Общо взето - съотношението е 3:1 в полза на Русия. Това са реалностите. И да се радваме, че за "свешена война" говори този, а не онези от най-миролюбивата религия.
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 25 - а, това е обичайния за северо-корейците обяд! Разбира се тея двамата са най уморени от непрестанната борба с империализма! Трябват им калории! Я го виж Ким - изпостял ми се вижда.
25
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Наблюдателите пишат ли дали тея двамата са се поизклатили? В знак на приятелство и "дълбока" дружба? Прас накрая намери друг *** за приятел! Съвършенно. Сега Земния Рай на копейкаджийте обхвана и Северна Корея. Вече имате избор - кеф ви Владивосток, кеф ви Сахалин, кефви Пхенян или Чонгджу! Тав, в Рая няма да карате Мерцедеси - ще яздите могъщи хиперзвукови ракети! Побързайте - местата са ограничени!
24
10
 
10
 
! Отговори
да преди 9 месеца
новия световен ред е в ход - да му мислят янките и запада, без суровини загиват като препикано мушкато!
23
11
 
8
 
! Отговори
Нане преди 9 месеца
краварофилията е в истерия... ===)))
22
8
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 9 месеца
До Анонимен 18/ И ДВЕТЕ СА МЕНТЕТА! КИМ ЧЕН УН ПОЧИНА ПРЕЗ 2014-ТА И ГО ПОДМЕНИХА С ТОВА МЛАДО И НЕХАРИЗМАТИЧНО ПОДОБИЕ СЛЕД КАТО 6 МЕСЕЦА НАПЪЛНО ИЗЧЕЗНА ОТ СНИМАЧНАТА ПЛОЩАДКА И ПУБЛИЧНИТЕ ИЗЯВЛЕНИЯ. А ПУТИН УМРЯ ОТ РАК ПРЕЗ 2007-*** ОБЯВЕНО ОТ ЖЕНА МУ ЛЮДМИЛА ПУТИНА! ТОЗИ ДВОЙНИК НА ПУТИН Е ДВОЙНИК НА ДВОЙНИКА НА ПУТИН КОЙТО СЕ КРИЕ В БУНКЕР!
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Ройтерс пояснява, че обядът ще включва салата с патешко месо, ролца от раци, рибена супа, есетра с гъби и десерт с горски плодове." Значи с това се хранели борците за права и за свобода. :)))
20
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
свещена война - хахахахахахахахахаха :)))))))))))))))))))))))))))))))
19
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Като чуя за свещена война .. и лошо ми става, все едно сме се върнали един век назад
18
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хвани единия и удари с него другия джуджак! Пародия на човешкия вид са двамата, къси злодеи.
17
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Есетрата е мн вкусна риба.Жалко че е толкова скъпа :( Иначе за тия е ясно- оформя се двуполюсният модел . Китай,Русия Северна Корея. Тия ще са твърдото ядро. Средните ще са Бразил,Бхарат и тн.
16
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тези двамата заедно със председателят Си не са послушковци на Запада.Директно се опълчват на Световният ред.Размътиха водата в Африка сега се целят в Южна Америка.Лека полека целият свят ще признае Вовата и Си за световни господари.
15
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ХАХАХАХ, Русия и Северна Корея. Брат за брата, тумор до тумор!
14
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Единствените смели политици, заедно с Орбан, които не слугуват и не робуват на Европейския съюз и в частност-САЩ!
13
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Май тези двама имат куража да се противопоставят на хегемона по категоричен начин.Тук е бъкано с няколко подлизурки, драскащи безсмислици.
12
6
 
16
 
! Отговори
Сър Пичук преди 9 месеца
Последно война ли е или операция? Диктаторче такта да се разберат
11
11
 
14
 
! Отговори
Германец преди 9 месеца
Два часа мандръсане. Сметай. Сега джуджака чака дали Ким ще благоволи да прати някой друг снаряд. Иначе си остава само с е6aнето.