КНДР оказва пълна подкрепа за "свещената война" на Русия

Приключи срещата на четири очи на Путин и Ким
13 сеп 2023 12:00, Елка Василева
111
КНДР оказва пълна подкрепа за "свещената война" на Русия
Снимка: БГНЕС

Срещата на върха на президента на Русия Владимир Путин и севернокорейския лидер Ким Чен Ун, провеждаща се на руския космодрум "Восточний", приключи. Тя продължи два часа.

Двамата лидери разговаряха на четири очи. Преди това те участваха в разговори между делегациите на двете страни, в които участваха и редица министри.

Още по темата
Сега двамата лидери присъстват на официален обяд, даден от Путин в чест на Ким. Ройтерс пояснява, че обядът ще включва салата с патешко месо, ролца от раци, рибена супа, есетра с гъби и десерт с горски плодове.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков вече заяви, че след срещата на двамата лидери не се предвижда приемане на никакви документи, в това число и на никаква съвместна декларация.

Преди началото на срещата на четири очи севернокорейският лидер заяви, че неговата страна оказва пълна и безусловна подкрепа за "свещената война", която Русия води за защита на интересите в областта на сигурността, визирайки очевидно войната в Украйна.

Ким каза също така, че Пхенян ще застане до Москва на антиимпериалистическия фронт, посочва Асошиейтед прес.

В началото на разговора на четири очи севернокорейският лидер заяви, че срещата му с Путин е трамплин за по-близки отношения с Русия. Ким също така заяви, че ще превърне в абсолютен приоритет двустранните отношения между Северна Корея и Русия.

По-рано говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че двамата лидери ще обменят мнения по най-актуални въпроси и увери, че двустранното сътрудничество между Москва и Пхенян не е насочено срещу други страни и не трябва да поражда безпокойство, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вървим си към световна война...
9
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 4 "Ким да отслабне, с тоя търбух дето носи бързо ще го светне някой инфаркт или инсулт." В колко още ПРОПАГАНДА трябва да ни издавят, за да си напълно убеден, че "бащиците" Грухчо, Джуджи и рОндьо са ВЕЧНИ и БЕЗСМЪРТНИ!
8
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ким е наш човек!Китай и тя е с Русия!Огромен фронт от 2 милиарда души.Такава сила няма как да бъде съкрушена освен ако не дойдат извънземните да помагат на Украйна и Америка!
7
18
 
16
 
! Отговори
Моника преди 9 месеца
Изключителни! Двама лидери на които света трябва да благодари!
6
12
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 9 месеца
НЕСВЯТА ВОЙНА ЗА НАЛАГАНЕ НА ПУТИНУВИЯ РЕЖИМ :D ВЕЧЕ И В ДОНБАС И ЛУГАНСК И КРИМ ИМ СЕ ГАДИ ОТ ФАЛШИНИТЕ ПУТИНУВЦИ КОИТО ОКУПИРАХА ТЕЗИ ТЕРИТОРИИ БЕЗ ДА СА ГИ ПИТАЛИ ИЗОБЩО!
5
8
 
15
 
! Отговори
Восточнийпиздецк преди 9 месеца
две джуджета се срещнали във Восточнийпиздецk. Едното предложило на другото да му продава гориво в замяна на евтини ракети от другото джудже.
4
5
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 9 месеца
ПО ТОЧНО "НЕСВЯТА ИЗЛАГАЦИЯ" :D
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ким да отслабне, с тоя търбух дето носи бързо ще го светне някой инфаркт или инсулт
2
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Слава на другаря КИМ ..
1
3
 
18
 
! Отговори
Значи според грухльо преди 9 месеца
това е Православен джихад.