Русия се скара на германския посланик за негово изказване

Той оправял призиви за мир по време на коледен концерт в катедрала
10 дек 2023 18:52, Красимир Ангелов
196
Русия се скара на германския посланик за негово изказване
Снимка: БГНЕС

Руското министерство на външните работи разкритикува посланика на Германия в Москва граф Александър Ламбсдорф за това, че говори за жертви на военните конфликти и отправя призиви за мир по време на коледен концерт, предаде ДПА.

Граф Ламбсдорф говори в събота пред няколкостотин души в католическата катедрала "Непорочното зачатие на пресвета Богородица“ в Москва. Посланикът заяви, че "войната не е неизбежна" и отдаде почит на убитите в Украйна и в Близкия изток.

Думите на дипломата предизвикаха упрек от говорителката на руското външно министерство Мария Захарова. "Много е жалко, че германският посланик забрави да благодари на своето правителство за редовните доставки на оръжие на територията на украинския конфликт", написа снощи  Захарова в "Телеграм".

"Той би трябвало да се моли в катедралата „Непорочното зачатие“, а не да извършва богохулство", написа още говорителката.

Граф Ламбсдорф каза, че празничният период е повод да си спомним за жертвите на войни, включително в Близкия изток и в Украйна, независимо от тяхната националност и вероизповедание.

"Знаем, че войната не е неизбежна. Хората, народите и държавите могат да постигнат разрешение на трудни въпроси по мирен път, ако има воля за това“, каза посланикът на Германия в Москва. „Ние можем и трябва да намерим мирно решение заедно, независимо от всички различия в интересите и убежденията", заключи Граф Ламбсдорф, цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
11
 
8
 
! Отговори
Говореше си сам преди 9 месеца
Имам познат, заклет евроатлантик! Америка му е все в устата. Западна Европа била люлката на цивилизацията и навсякъде течало мед и масло. Тия дни го видях. ГОВОРЕШЕ СИ САМ!
23
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Два дни работа на Русия в Близкия изток унищожиха поредния план на Запада.
22
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А какво става с контранастъплението?
21
5
 
11
 
! Отговори
баба Яга преди 9 месеца
пак яхна метлата в неделя.. тя е дежурна .ха ха ха и с кой не се е скарала Русия.
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Залужни: 17 милиона снаряда и 350-400 милиарда долара. Толкова е необходимо на Украйна, за да си върне териториите, които имаше при обявяването на независимостта през 1991 г.
19
7
 
7
 
! Отговори
Алооо преди 9 месеца
То на руснаците някой да ли им се връзва вече.Хахаха
18
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ама как мир ,свършиха леопардите на склад ли.Еми така става лаком *** кръв ***,незнам за къв мир мечтаят -но сега ви чака рецесия,загуба на пазари,повишаване на разходите на домакинствата и студена зима
17
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
F-16 сърбите ги сваляха със стари руски зенитки от 50те години.
16
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Украйна публикува какво е необходимо за да победи Русия. Вече няма нужда от F-16, ами трябва да и доставят F-18. Генерал Игнат коригира бройката, преди бяха 60 самолета, сега са нужни 150 F-18. Комплекси ПВО THAAD (батареята струва 3$ милиарда), вертолети Apache, вертолети Black Hawk, транспортни самолети C-17 и Lockheed C-130 Hercules. Целият пакет около 30 милиарда долара. И тогава Русия ще бъде победена.
15
10
 
9
 
! Отговори
българин преди 9 месеца
няма случай когато Ф 16 да е ударен от руска ракета ...Такава е статистиката.ха.ха а руските самальоти добре че работи катапулта .. сами си падат.
14
7
 
8
 
! Отговори
чакаме F-16 преди 9 месеца
Комплексът С-400 получи нова ракета, обхват по аеородинамични цели 380 километра, по балистични цели 185 километра. Освен това С-400 може вече да взаимодейства с А-50У, ракетата има и глава със самонасочване което и позволява да поразява и хиперзвукови цели, а също и маневрени и нискоскоростни - целият спектър.
13
10
 
19
 
! Отговори
парадокс преди 9 месеца
Дойде време Германия да се бори с фашистите от Кремъл..ха.ха
12
11
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 9 месеца
КОМУНИСТИЧЕСКАТА РУСКА ФЕДЕРАЦИЯ Е НАПЪЛНО ОПОЗОРЕНА ПРЕД ЦЕЛИЯ СВЯТ ВЕЧЕ И ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕМОЖЕ ДА ОСТАНЕ ЦЯЛА ВЕЧЕ!
11
13
 
21
 
! Отговори
Крим не е руски преди 9 месеца
Според логиката на платените руски *** на времето американците трябва да подпомогнат хитлер за да свърши по-бързо войната. руските *** трябва да разберат, че "Насила може да заведеш коня до реката, но насила не можеш да го накараш да пие вода"! тактиката с извиване на ръце май не върви и Путин сам падна в собствения си капан...Сега ще се вари в собствен сос..ха.ха
10
17
 
13
 
! Отговори
народ престъпник! преди 9 месеца
Германският народ е народ престъпник, каква наглост да се изказват за Русия. Никой никога в историята на човечеството не е извършвал такива ужасни престъпления както германския народ. Нахлуха в чужда държава и избиваха цели села от старец до дете, жените изнасилваха преди да ги застрелят, избиха над 20 милиона, избиваха в концлагери хора защото не са от правилната националност. 80 милиона германци престъпници подкрепяха като един Хитлер, никаква съпротива. И днес това са същите германци, разказват митове за Хитлер и "неговата малобройна шайка", а те невинни!
9
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мир ще има само на условията на Русия. След капитулацията на НАТО.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Колев...обаче не са подкрепени със съответни действия от държавата , която представлявува и веднага минава в графата лицемерие и празни приказки.
7
24
 
20
 
! Отговори
Котраг преди 9 месеца
Давай Русия напред към победа.
6
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Зик хайл казал ли е на края на речта си дъртия фашага? Ако не е, значи не е спазил каноните на шефовете си. Относно приказките за мир, интересно чии са Леопардите в Украйна, тия дето ги отварят като консерва? И чий го дирят там?
5
23
 
23
 
! Отговори
Колев преди 9 месеца
Хубави думи е казал графът, а злобната жена не изненадва с нищо.