Русия предупреди ЕС за суров отговор при ограничения за руски медии

Западните кореспонденти в Москва ще усетят реакцията на държавата
15 май 2024 14:33, Елка Василева
284
Русия предупреди ЕС за суров отговор при ограничения за руски медии
Снимка: архив, БГНЕС

Русия предупреди Европейския съюз, че ако блокът наложи ограничения на руските медии, западните репортери в Русия ще усетят бърз, суров и болезнен отговор от страна на руската държава, предаде Ройтерс.

Заместник-председатeлката на Европейската комисия Вера Йоурова е заявила, че ЕС ще наложи санкции на базирания в Прага новинарски уебсайт "Гласът на Европа”, както и на вестник "Российская газета", руската новинарска агенция РИА Новости и вестник "Известия", съобщи Блумбърг миналата седмица.

Говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова каза днес на брифинг, че западните кореспонденти в Москва ще усетят реакцията на държавата, в случай че ЕС предприеме действия срещу руските медии.

"Ако тези мерки бъдат предприети срещу руските медии, руските журналисти, тогава, въпреки че западните кореспонденти няма да искат, те също ще трябва да усетят нашите ответни мерки", заяви Захарова.

"Преди те усещаха нашата любов, но сега ще трябва да усетят отговора. Ние ще отговорим светкавично и изключително болезнено за западняците", добави тя.

Захарова коментира и съобщенията в западните медии, според които Русия планира саботажи в Европа, определяйки ги като "антируски инсинуации". (БТА)

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Предложенията на Рябков от декември 2021г вече не са същите. Вече не става дума за НАТО в границите от 1997г. Сега нато трябва да се изтегли до границите от Варшавския договор. Тогава ще има разговори за ново геополитически ред. При всички положения източна Европа и България ще бъдат в нова геополитическа зона, като България най-вероятно ще се върна към своите исторически корени, там където беше 500 години и където и е мястото.
37
10
 
7
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 4 месеца
Госпожа Захарова, убеден съм,че вече нямаме нужда от кореспонденти в една обрекла се на край Русия. Русия с нищо повече не е в състояние да ни убеди,че шизофренията й е лечима. Освен това,тежко им и горко на милионите гнусни руснаци и украинци,които аверите Путин и Зеленски пратиха да ни превземат. Вие,госпожа Захарова,осъдихте на СМЕРТ вашите мигранти-русли и украински,които се нахождат сред нас. Милиони руснаци и украинци ще бъдат нихилирани ако вие причините зло н нашите репортери. Това е !
36
1
 
9
 
! Отговори
тома неверни преди 4 месеца
Аршина им различен....Що не блокират Израелските медии?????На шремето слушахме радио Свободна европа,въпреки, че го заглушаваха.И сега ще намерим начин да научаваме истината,не Тяхната на ЕС
35
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Китайският журналист Чен Уейхуа нарече Байдън губещ и твърде стар, за да мисли ясно, както и саботьор в глобалната борба с климата. Освен това той посочи, че действията на Байдън са фарс в изборна година. Старият Джо няма късмет, тъй като е загубил гласа си сред американските мюсюлмани, подкрепяйки зверствата в Ивицата Газа.
34
5
 
6
 
! Отговори
Хаха преди 4 месеца
До Анонимен Точно на ценностите на САЩ отговаря закона в Грузия. Нали и в САЩ си го имат и грузинците гледат от "по- демократичният" брат.
33
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В@@@тничките забраниха тотално всякакви западни медии у тях си, а ревът като настъпани като поне малко Европа реши да ограничи отровните им рупори за пропаганда! Пачему так, товаришутки?
32
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Президентът на Чехия призова за спиране на бойните действия в Украйна... Замириса на изгоряло и Петропавел запя други песни.... Късно е, чедо, мандалото лопна...Сега Русия ще действа, докато си постигне своите цели - демилитаризацията и денацификацията!
31
3
 
5
 
! Отговори
Смешно ли ти е преди 4 месеца
До Анонимен 9: Приключването на Украйна, толкова ли ти е смешно?
30
3
 
6
 
! Отговори
аха преди 4 месеца
Тази Вера сега Йоурова ли стана? Понеже преди беше Юрова, но явно за да няма асоциации с Юрий Гагарин или Юрий Микулин. Напоследък свободата на словото из Свободния запад наистина придоби плашещи мащаби. Всички "свободни медии" пишат политкоректно, а тези които не са "свободни", директно ги санкционират. Голям купон, Гьобелс ряпа да яде!
29
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Украйна е незаконна държава, границите на Украйна не са определени от международното право. Границата между Русия и Украйна е определена единствено от Русия, и Русия има право да провежда всякакви операции на тази територия.
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 29 Ама терористите които държат заложници и пицарии и нощни клубове ли имат? Не знаех
27
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Руският президент възложи на Сергей Шойгу да започне конфликта през 2022 г. със заповед за превземане на Киев в рамките на няколко дни. Киев беше обграден още на вторият ден! Сами украинците започнаха да си бутата мостовете в града и вдигат барикади за да се съпротивляват при нахлуване! Руснаците решиха да не нахлуват заради опасността от много цивилни жертви!
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 26 Колкото демокрацията в Разия е "софт копие" на демокрацията в цивлизованите държави. Само имената им са подобни.
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
НАТО това е САЩ. Без САЩ няма НАТО, а САЩ могат и сами да се пазят, нямат нужда от НАТО. НАТО беше за натиск срещу Русия, но след провала в Украйна НАТО става безполезно, САЩ вече няма нужда от НАТО, за какво им е - да се харчат за да пазят грохналата баба Европа!
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Работят ли пицариите в Газа? А музикалните клубове? Блинкен няма ли да отиде в Газа да хапне пица и после да посвири на китара в някой нощен бар?
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сата Нато нещо е свил перките и ближе рани ,неонацистите губят по всички фронтове и той се е покрил в коптора си.Вземай лексотан за нерви.
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Заместник-ръководител на пресслужбата на Държавния департамент на САЩ Ведант Пател: "Дадохме да се разбере, че приемането от парламента на Грузия на закона за чуждестранните агенти не само не отговаря на ценностите на Съединените щати, но също така не отговаря на стремежите на грузинския народ... Правителството на Грузия трябва да промени курса". Законът е софт копие-версия на аналогичния американски закон.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Украйна сключва съглашение за безопасност с Люксембург. Числения състав на въоръжените сили на Люксембург възлиза на впечатляващите 900 човека.
20
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Затваряй всичко граници,визи,изгонване н крепостните от Европа, мрежи по границата. Който иска да ходи в Русия да отива и да не се връща. Империята на злото да си остане сама в Сибир.
19
9
 
5
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 4 месеца
Ко *** вълнуват западните медии в расия.Айде чупка на руските медии.Ха ха ха ха А тъй пъдете европейските от расия, тъкмо да има хляб за руските. Да плюят колкото щът,АЙДЕЕ пуйтийн чупка мъмъти гнусливая уууу вънХа ха ха