Русия предупреди ЕС за суров отговор при ограничения за руски медии

Западните кореспонденти в Москва ще усетят реакцията на държавата
15 май 2024 14:33, Елка Василева
284
Русия предупреди ЕС за суров отговор при ограничения за руски медии
Снимка: архив, БГНЕС

Русия предупреди Европейския съюз, че ако блокът наложи ограничения на руските медии, западните репортери в Русия ще усетят бърз, суров и болезнен отговор от страна на руската държава, предаде Ройтерс.

Заместник-председатeлката на Европейската комисия Вера Йоурова е заявила, че ЕС ще наложи санкции на базирания в Прага новинарски уебсайт "Гласът на Европа”, както и на вестник "Российская газета", руската новинарска агенция РИА Новости и вестник "Известия", съобщи Блумбърг миналата седмица.

Говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова каза днес на брифинг, че западните кореспонденти в Москва ще усетят реакцията на държавата, в случай че ЕС предприеме действия срещу руските медии.

"Ако тези мерки бъдат предприети срещу руските медии, руските журналисти, тогава, въпреки че западните кореспонденти няма да искат, те също ще трябва да усетят нашите ответни мерки", заяви Захарова.

"Преди те усещаха нашата любов, но сега ще трябва да усетят отговора. Ние ще отговорим светкавично и изключително болезнено за западняците", добави тя.

Захарова коментира и съобщенията в западните медии, според които Русия планира саботажи в Европа, определяйки ги като "антируски инсинуации". (БТА)

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До USA SUPER КИРО НОФ, не те четем, знаем чи си луд за връзване
57
7
 
5
 
! Отговори
а така Вовааа... преди 4 месеца
Бъркай им по дупките на Брюкселските евроГейчета !!!!
56
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това беше и грешката, че слушаха и вярваха на "Свободна Европа", става дума за вярването, не за слушането.
55
4
 
6
 
! Отговори
Марчето преди 4 месеца
-картечарката, трябва да ограничи некачествения местен алкохол и да мине на уиски, джин, френско шампанско -за да не говори глупости.
54
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А какво стана с Фашистка България, съюзничката на Хитлер, на 9ти септември 1944г когато червената армия влезе във Фашистка България. Съюзниците на Фашистка България помогнаха ли и да я спасят от руската окупация?
53
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дреме ми за рушняшките медийки, за кремлин, московалията, цукерман, лилипута и всички рушняшки елементи и копейки. Да си живеят у сибир и да не ни занимават с глупостите си. Първо обаче да напуснат Украйна, ако не доброволно в чували, а тези които не искат ще се трансформират в тор.
52
3
 
4
 
! Отговори
Байдън преди 4 месеца
Войната в Украйна и в Рашка ще приключи до изборите в САЩ .А как , това вече е секрет.
51
3
 
11
 
! Отговори
Развеселен преди 4 месеца
До Анонимен 57 "а сега тайно ще слушаме "Говори Москва"" Слушахме свободна Европа, защото не можехме да ходим в Европа. Сега кой те спира да ходиш в Москва? :))) Аааа, много искаш, но нямаш желание ли? :))))
50
5
 
7
 
! Отговори
Zеленски преди 4 месеца
До 55. А ве, съветски олигоффрен, не разбра ли, че и сто хиляди пъти да го напишеш това, няма да станеш по-умен? Не ти ли омръзна? А иначе, вие стигнахте ли до Лисабон или още сте на 15 км от Донецк?
49
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Преди тайно слушахме "Свободна Европа" , а сега тайно ще слушаме "Говори Москва" - винаги тези, които се чувстват застрашени да изпуснат властта, стигат до забрани, все едно някой им е обещал, че те ще са за винаги !
48
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
47
1
 
7
 
! Отговори
Империя на злото преди 4 месеца
Ха-ха-ха, западните кореспонденти досега усещали руската "любов"?
46
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русия разполага с 6 хиляди тактически ядрени бойни глави, САЩ малко над 400. Русия сега има не само паритет, а значително превъзходство пред запада, и по брой, и по технологии.
45
3
 
1
 
! Отговори
чъргубиля преди 4 месеца
Кане, отивай да спиш. Рано си се наквасил днеска.
44
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
НАТО това е САЩ. Без САЩ няма НАТО, а САЩ могат и сами да се пазят, нямат нужда от НАТО. НАТО беше за натиск срещу Русия, но след провала в Украйна НАТО става безполезно, САЩ вече няма нужда от НАТО, за какво им е - да се харчат за да пазят грохналата баба Европа!
43
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 44 Руския фашист разбира само от сила и няма да миряса, докато не бъде смачкан. Това и ще се случи, а дотогава платените му драскачи ще ни заливат с пропагандата му за зомбита.
42
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В Русия се отчита, че България досега е дала на Украйна няколко милиарда евро военна помощ и както заяви Зеленски, в началото на войната Украйна се е спасила само благодарение на боеприпасите от България. За Русия и за руснаците българите са неблагодарници, врагове и предатели. Така мисли обикновения руснак, така мислят и политиците, и това ще се отчита при новите договорености и разпределения в света които предстоят.
41
0
 
9
 
! Отговори
-++ преди 4 месеца
Оф ,то наште телевизии са за гледане.Събрал ги някакъв цял харем кокошки с чашите в ръце,друг са прай на шев готвач Гордон Рамзи , мъка ,а новините им в надпревара кой повече да се мазни.
40
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Краят на Eврогейска България ще бъде трагичен. Фашистка България беше спасена от Сталин, но сега никой няма да спасява Eврогейска България.
39
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Брюкселските марионетки, веднага ще ревнат, че Путин ограничавал свободата на словото, а тръгна от тях.