Русия предупреди ЕС за суров отговор при ограничения за руски медии

Западните кореспонденти в Москва ще усетят реакцията на държавата
15 май 2024 14:33, Елка Василева
284
Русия предупреди ЕС за суров отговор при ограничения за руски медии
Снимка: архив, БГНЕС

Русия предупреди Европейския съюз, че ако блокът наложи ограничения на руските медии, западните репортери в Русия ще усетят бърз, суров и болезнен отговор от страна на руската държава, предаде Ройтерс.

Заместник-председатeлката на Европейската комисия Вера Йоурова е заявила, че ЕС ще наложи санкции на базирания в Прага новинарски уебсайт "Гласът на Европа”, както и на вестник "Российская газета", руската новинарска агенция РИА Новости и вестник "Известия", съобщи Блумбърг миналата седмица.

Говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова каза днес на брифинг, че западните кореспонденти в Москва ще усетят реакцията на държавата, в случай че ЕС предприеме действия срещу руските медии.

"Ако тези мерки бъдат предприети срещу руските медии, руските журналисти, тогава, въпреки че западните кореспонденти няма да искат, те също ще трябва да усетят нашите ответни мерки", заяви Захарова.

"Преди те усещаха нашата любов, но сега ще трябва да усетят отговора. Ние ще отговорим светкавично и изключително болезнено за западняците", добави тя.

Захарова коментира и съобщенията в западните медии, според които Русия планира саботажи в Европа, определяйки ги като "антируски инсинуации". (БТА)

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
9
 
26
 
! Отговори
Психиатър преди 3 месеца
Не беше ли тази, която преди войната много твърдо настояваше пред всички медии, че само луд човек може да си помисли, че Русия ще нападне Украйна?
177
14
 
6
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 3 месеца
до Василев. СЪВЕЦКОПУТИНСКИТЕКРЕМЪЛСКИ МЕДИИ БЪЛВАТ САМО ЛЪЖИ ИЗМИШЛЬОТИНИ . НИКОЙ НЕ ИМ ВЕРВА - НИТО МАСКВА НИТО НАЗААПАД. САМО МАРА ДАСЕПОБАРА
176
9
 
24
 
! Отговори
Гост преди 3 месеца
Е, защо не ограничите излъчването по телевизиите на травестите, гейове, лесбийки и т.н!!! Реклама на минерална вода Банкя с лесбийки! Против съм детето ми да гледа такива ИЗВРАЩЕНИЯ! Да не говорим, че на мен ми се повръща от такива гледки! Извращения може, руска телевизия не може.
175
21
 
30
 
! Отговори
Руя преди 3 месеца
Затварят руските канали за да ни промиват мозъците евроатлантиците.
174
9
 
7
 
! Отговори
USА SUPER КИРО НОФ преди 3 месеца
*** НАМЕРЕТЕ СИ ЖЕНИ СРЕД МУТРАФОНКИТЕ.
173
14
 
8
 
! Отговори
до събуди се народе преди 3 месеца
"""""""""""от Руски медии да научаваме истината и новините?! А в ЕС да има цензура?!""""""""" ----------------- Ами щото Комисари у Русия веке нема, а у ЕС има...!!!! -)))))
172
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Руските медии трябва да се ограничават, но Евровизия без ограничения-тя въздейства изключително възпитателно. Някакви третополови същества дефилираха. Даже не хомосексуалисти, а неща които не знаеш как да ги назовеш. Западни ценности. Вижте само тия заели първите 3 места-впрочем украйна е обидена, че заели чак 3-то място и все едни красива, красивииии....
171
13
 
15
 
! Отговори
Василев преди 3 месеца
Шойгу, Мойку Бойку, след две години руския военен флот в Черно море ще бъде занулен!И това не са фантасмагории , а становища на експерти и специалисти, които се базират на досегашните загуби, които се равняват на една трета от корабите начело със атомния крайцер Мацква!Агент Шери Уйлис!ЦРУ!!!
170
14
 
16
 
! Отговори
Народе събодете се преди 3 месеца
Какво доживяхме от Руски медии да научаваме истината и новините?! А в ЕС да има цензура?!
169
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Маша, нaсpаните българи мислят че тях сочиш, свали тази ръчичкааа :(
168
6
 
8
 
! Отговори
Ьам преди 3 месеца
До 200,В руски медии има информация за проблемите в Турция и за опасения за готвен нов преврат. Нов в ЕС се мълчи.
167
17
 
17
 
! Отговори
Поет преди 3 месеца
КАТ РУСИЯ НЯМА ВТОРА ТЪЙ МИЗЕРНА НА СВЕТА,НО ЗА ВСИЧКИ ППРОСТТИ ХОРА ТЯ Е ПЪРВА ВИСОТА.
166
12
 
12
 
! Отговори
публикувайте преди 3 месеца
От вчера медиите съобщават за готвен преврат срещу Ердоган . Току-що се появи информация, че са стре;яли по минстър-председателя а Словакия Фицо. Ранен с. Стрелящият е заловен. Американските служби вече започнаха явните опити за физическа ликвицая на "непослупните"
165
10
 
15
 
! Отговори
Лошо преди 3 месеца
ЕС се превръща в ранният СССР, политиците унищожават Европа.
164
7
 
5
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 3 месеца
Не виждам никъде да се отразява фаталната за Турция крачка ,с която турците се осъдиха на край държавен,икономически политически. Не казвам това,за да плаща някого,защото знам,че маниаците страх нямат.Казвам това,коршето предстои и това е унищожението на Турция. Причината? Турция практически обяви война на Израел. И отново напомням,че ядрените ракети за Турция и Русия ще полетят от България. Добавка! Превземането на Газа от Достоен Израел е краят на Фараоните,чиято последна религия е Ислямът.
163
9
 
14
 
! Отговори
Гадна Твар преди 3 месеца
Нали десетилетия парадираха за свобода на словото, а сега забраняват медии!?... Истината боли, нали еврoгeйцu?
162
7
 
11
 
! Отговори
? преди 3 месеца
Тези санкции срещу руски медии дали ще подобрят нещата за Украйна? Или пък положението в Европа? Шматки многополови с по една мозъчна клетка.
161
10
 
7
 
! Отговори
Василев преди 3 месеца
Хитлер е загубил към 4 000 танка по време на инвазията в СССР, а до сега Русия е загубила към 3 000 танка в Украйна, и това не са фантасмагории а наистина по оценки на специалисти и експерти!Агент Заки Шоли!ЦРУ!!!
160
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Маша, не прави така че българските мъже се плашааат :(
159
8
 
15
 
! Отговори
СССР 2.0 преди 3 месеца
Кой можеше да си представи че през 21 век в ЕС ще се забраняват медии, празници, език, култура, синволи, истината и тн.