Русия предупреди ЕС за суров отговор при ограничения за руски медии

Западните кореспонденти в Москва ще усетят реакцията на държавата
15 май 2024 14:33, Елка Василева
284
Русия предупреди ЕС за суров отговор при ограничения за руски медии
Снимка: архив, БГНЕС

Русия предупреди Европейския съюз, че ако блокът наложи ограничения на руските медии, западните репортери в Русия ще усетят бърз, суров и болезнен отговор от страна на руската държава, предаде Ройтерс.

Заместник-председатeлката на Европейската комисия Вера Йоурова е заявила, че ЕС ще наложи санкции на базирания в Прага новинарски уебсайт "Гласът на Европа”, както и на вестник "Российская газета", руската новинарска агенция РИА Новости и вестник "Известия", съобщи Блумбърг миналата седмица.

Говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова каза днес на брифинг, че западните кореспонденти в Москва ще усетят реакцията на държавата, в случай че ЕС предприеме действия срещу руските медии.

"Ако тези мерки бъдат предприети срещу руските медии, руските журналисти, тогава, въпреки че западните кореспонденти няма да искат, те също ще трябва да усетят нашите ответни мерки", заяви Захарова.

"Преди те усещаха нашата любов, но сега ще трябва да усетят отговора. Ние ще отговорим светкавично и изключително болезнено за западняците", добави тя.

Захарова коментира и съобщенията в западните медии, според които Русия планира саботажи в Европа, определяйки ги като "антируски инсинуации". (БТА)

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
2
 
5
 
! Отговори
До160 преди 3 месеца
Къв си ти да ми казваш къде да живея, ако ти се ходи някъде ходи, акъли не давай.
137
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вчера един приятел се върна от запада, и вика, че запада си се стабилка, всичко си джитка супер на запад, западът рухва само във възпалените мозъци на русофиите.
136
6
 
8
 
! Отговори
Ергенът преди 3 месеца
Чудя се коя е по-грозна жена ? Мутрафанова или Маша Захарова...??? Отговора е : Маша не е жена ха ха ха
135
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Руски МЕДИИ,това е оксиморон...
134
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
A какво става с визите за САЩ, след 30 години 6лизане на американски гьзове, българите могат ли свободно без визи да бегат в САЩ като западно европейци, или българите са нещо втора категория хора?
133
4
 
10
 
! Отговори
до150 преди 3 месеца
И кво да му чакаш да се срути запада, той вече е в агония, чакането ти свърши, процесите си вървят, яко цените на горе, рецесии, инфлация, яко данъците нагоре, скубането на еврогоите яко, в цяла европа стачки и протести,мигранти налазили навсякъде срутват им социалните системи, ми някой по п,р,о,с,т,и кат т,е,б им е трудно да разберат картинката.
132
8
 
7
 
! Отговори
Европеец преди 3 месеца
До Анонимен Ти нали живееш в Европа. Като не ти харесва върви да живееш в Русия или в Северна Корея, защо стоиш тук в лошият и прогнил Запад.
131
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Заплахите ви немат стойност вече Захарова, достатъчно се изложихте в Украйна :)))
130
6
 
5
 
! Отговори
цензуриран експерт преди 3 месеца
Не ме трийте като казвам че лицето от снимката е с над един промил алкохол в кръвта ок?
129
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това е последен мандат за Путин. Путин е абсолютно свободен в своя избор. Той може да направи всичко което поиска. Ръцете са му развързани, не трябва да се съобразява с никой, подготвил е почвата във всички области. Какво може да му попречи - никой и нищо. И това плаши запада.
128
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Атлант Европейски Нема да дойдат руснаците, другаре. Търсете друг път в живота. "Кариерите" като надзиратели в лагерите пропаднаха в Украйна.
127
4
 
3
 
! Отговори
Атлант Европейски преди 3 месеца
Колеги, да вземем да се поразтърсим за партийните/комсомолските книжки. Не е сигурно, че ще помогне ако руснаците дойдат, но пък знае ли човек.
126
4
 
5
 
! Отговори
Европеец преди 3 месеца
До Ха-ха-ха-ха-ха-ха Те са тотално увредени от Руззййата пропаганда.Проблема, е че наистина нямат какво да правят. По цял ден пишат глупости и коментират неща, които не зависят от тях. Но иначе живеят в Европейска държава и ползват придобивките на Западните държави. Никой от тези хора не би отишъл да жи вее в Руззия, защото, колкото и да са елементарни, имат чувство за самосъхранение. Това са научии през Комунизма, да се адаптират. Тяхното поколение е минало и нищо вече не зависи от тях.
125
5
 
6
 
! Отговори
русия предупреди преди 3 месеца
Русия няма друга политика от много години освен да предупреждава,плаши,изнудва,нарушава споразумения,нарушава човешките права,репресира.Тя е като гамен,лошото дете на квартала-мръсно и арогантно,който кротките съседи съжаляват и просто трябва да търпят.Каквото е казала Шекерова,утре ще повтори Кон,после Медвед следвайки партийната директива на облизвнане на джуджето цар,седнал сам на дългата маса,символ на аругантноста!
124
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
С заплахи нищо не става ве Захарова, най много да си изядеш боя :)))
123
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До до140 "ми ако е 30г. кво ша правиш" Ще чакам пак да се срути прогнилия Запад като по времето на СССР и после пак ще гледам как Блатото се срутва :)))
122
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Рускините се славят с красотата си, но тази определено не ми изглежда красива :)))
121
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Работата отива на приключване. Засега за Укрия, поле може и за Йоурогепия. "Санкциите" срещу руски медии с нищо няма да променят това. Нито слугинажа на "свободните" медии. Само да питам, колко души от Йоурогепия тръгнаха към Укрия на бой с руснаците?
120
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
119
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тва е новата "демокрация" слушаш тва което разрешат, само демократична пропаганда се пуска на еврогоите, точко както при комунизма, даже по зле.