Русия предупреди ЕС за суров отговор при ограничения за руски медии

Западните кореспонденти в Москва ще усетят реакцията на държавата
15 май 2024 14:33, Елка Василева
284
Русия предупреди ЕС за суров отговор при ограничения за руски медии
Снимка: архив, БГНЕС

Русия предупреди Европейския съюз, че ако блокът наложи ограничения на руските медии, западните репортери в Русия ще усетят бърз, суров и болезнен отговор от страна на руската държава, предаде Ройтерс.

Заместник-председатeлката на Европейската комисия Вера Йоурова е заявила, че ЕС ще наложи санкции на базирания в Прага новинарски уебсайт "Гласът на Европа”, както и на вестник "Российская газета", руската новинарска агенция РИА Новости и вестник "Известия", съобщи Блумбърг миналата седмица.

Говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова каза днес на брифинг, че западните кореспонденти в Москва ще усетят реакцията на държавата, в случай че ЕС предприеме действия срещу руските медии.

"Ако тези мерки бъдат предприети срещу руските медии, руските журналисти, тогава, въпреки че западните кореспонденти няма да искат, те също ще трябва да усетят нашите ответни мерки", заяви Захарова.

"Преди те усещаха нашата любов, но сега ще трябва да усетят отговора. Ние ще отговорим светкавично и изключително болезнено за западняците", добави тя.

Захарова коментира и съобщенията в западните медии, според които Русия планира саботажи в Европа, определяйки ги като "антируски инсинуации". (БТА)

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
14
 
10
 
! Отговори
Загниващият Запад преди 3 месеца
Загнива все повече . Колкото повече загнива толкова по-сладък става - като мушмулата. Особено сладък е за колективът на национал-фашистката кремълска хунта . Защото национал-фашистката хунта вече няма достъп да Хародс в Лондон и Шам-З- Елизе в Париж , нито до френската и италианската Ривиера. Милиардерите от фашистката кремълска хунта може да си харчат парите само в Северна Корея при дебелия Ким и Иран при моллите.
157
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ама ти ще млъкнеш ли малко, че почваш да излеждаш на мъж Захарова, още малко адамовата ти ябълка ще изкочи от шията ти :)))
156
8
 
14
 
! Отговори
Факт преди 3 месеца
На политиците в ЕС не им харесва истината идваща от Русия, Руски медии дават думата и на европейски граждани...
155
5
 
8
 
! Отговори
Русофилска мазмантия преди 3 месеца
Редакторчета на ДНЕС.РУ лошите новини свързани с РуZия както обикновено , след 23.30 часа ли да ги очакваме??????
154
10
 
12
 
! Отговори
Тони Строгаро преди 3 месеца
Русия е Велика и НЕПОБЕДИМА.Като нея няма втора.
153
9
 
9
 
! Отговори
Днес преди 3 месеца
ВСУ бяга по целият харковският фронт, картинката е шок и ужас...
152
9
 
13
 
! Отговори
Хахаха преди 3 месеца
Абе то в русията е самата свобода.Смех.
151
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Едно е мъжественост, друго е грозилище като теб Захарова :)))
150
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
руснака е най-противното същество на планетата, кога го изтребят все е късно. но украинците се справят доста добре - 500к вече се пържат в ада
149
8
 
8
 
! Отговори
аха преди 3 месеца
Ама защо Йоурова /Юрова/ ще санкционира руските медии? Тях така или иначе никой не ги слуша из Свободния свят. Европейците са заможни, спокойни, щастливи. Уверени са в правотата и компетентността на своите ръководители, и в светлото си бъдеще. Какво биха могли да направят 2-3 руски медии с тяхните фалшиви новини? Нали така бе, Брюкселски парцали?
148
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 160 Колко да са се изложили в Украйна? Стотици милиарди хвърлени на вятъра от колективния Запад, една камара унижожени западни оръжия,разкрит до най малката подробност план за контранастъпление разряботен от натовски офицери,плюс доста ликвидирани такива които ги водят изчезнали. Най комичния случай е с френския генерал който уж се изгубил в планината и още не могат да го намерят. Така се излагат руснаците в Украйна. Муахахахахаааааа
147
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до169.Бате аз не искам запада да се срутва,м,а такива са реалностите, сами се докараха до тва положение, от алчност.
146
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За българските главочи, никакви руски медии!
145
4
 
5
 
! Отговори
до167 преди 3 месеца
Стабилка се запада в западането си само, аз съм на запад, постоянно в различни държави и им виждам стабилката в инфлация фалити, местене и ограничаване на бизнеси, е някой богати яко си забогатяват, ми така е. Още ги държи печатането на евраци м,а тва е до време.
144
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Презряната Украйна изобщо не е необходима на запада. Западната капиталистическа система рухна още 80те години, но последните 30 години живее от развала на СССР, сега капитализма умира пред очите ни ако не се добере то Русия, със запада е свършено. А ако победи, ще се обезпечи за дълго, и ще живее в просперитет и богатство, както живееха досега.
143
2
 
5
 
! Отговори
как мислите преди 3 месеца
Икономиата на ЕС ще се измъкне ли от рецесията?
142
8
 
8
 
! Отговори
Марчето преди 3 месеца
Колкото и да се напиня пред нейния началник - Кремълски Гном няма да може да излезе и да пътува по цивилизования свят - има санкции срещу нейните национал-фашистки дейности. За разлика от милионерката Маша обикновените жители на ЕС могат спокойно да посещават Венеция, Милано , Лондон, Париж - където Марчето ходеше на пазар в нормалните предвоенни времена . Сега Марчето спокойно може да пътува да Пхенян и Еритрея , но в Рим, Берлин, Токио да забрави - цивилизованите държави са само за цивилизовани
141
6
 
11
 
! Отговори
Стивън Кинг преди 3 месеца
Като гледам чудовището другарката Захарова ми идва идея за нов филм на ужасите. Цяла Европа трепери само като я види да беснее незадоволена.
140
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А какво става с членството на България в ЕС? Стана ли вече България пълноправен член на ЕС?
139
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До до150 "И кво да му чакаш да се срути запада, той вече е в агония" Даже и репликите ви са същите. И едно време прогнилия Запад "ей сега" щеше да се срути :)))