Русия предупреди ЕС за суров отговор при ограничения за руски медии

Западните кореспонденти в Москва ще усетят реакцията на държавата
15 май 2024 14:33, Елка Василева
284
Русия предупреди ЕС за суров отговор при ограничения за руски медии
Снимка: архив, БГНЕС

Русия предупреди Европейския съюз, че ако блокът наложи ограничения на руските медии, западните репортери в Русия ще усетят бърз, суров и болезнен отговор от страна на руската държава, предаде Ройтерс.

Заместник-председатeлката на Европейската комисия Вера Йоурова е заявила, че ЕС ще наложи санкции на базирания в Прага новинарски уебсайт "Гласът на Европа”, както и на вестник "Российская газета", руската новинарска агенция РИА Новости и вестник "Известия", съобщи Блумбърг миналата седмица.

Говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова каза днес на брифинг, че западните кореспонденти в Москва ще усетят реакцията на държавата, в случай че ЕС предприеме действия срещу руските медии.

"Ако тези мерки бъдат предприети срещу руските медии, руските журналисти, тогава, въпреки че западните кореспонденти няма да искат, те също ще трябва да усетят нашите ответни мерки", заяви Захарова.

"Преди те усещаха нашата любов, но сега ще трябва да усетят отговора. Ние ще отговорим светкавично и изключително болезнено за западняците", добави тя.

Захарова коментира и съобщенията в западните медии, според които Русия планира саботажи в Европа, определяйки ги като "антируски инсинуации". (БТА)

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 137 Важното е, че аперацията за три дня се случи и че ги посрещнаха в Украйна с хляб и сол, както твърдеше джуджака.
117
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Време е за тотална изолация!
116
1
 
8
 
! Отговори
Х преди 4 месеца
До 137 Това, с което заплашва Русия, също не се случи. :D
115
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нищо от това което говориха 2 години западняците за Русия не се случи. Случи се точно обратното. Нищо от това което обещаваха западняците на Украйна не се случи - случи се точно обратното.
114
2
 
8
 
! Отговори
Х преди 4 месеца
наистина ще е сурово. :D Хората се стремят да ги игнорират те заплашват...
113
3
 
8
 
! Отговори
експерт преди 4 месеца
Лицето от снимката има поне един промил алкохол в кръвта
112
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Руският президент възложи на Сергей Шойгу да започне конфликта през 2022 г. със заповед за превземане на Киев в рамките на няколко дни. Киев беше обграден още на вторият ден! Сами украинците започнаха да си бутата мостовете в града и вдигат барикади за да се съпротивляват при нахлуване! Руснаците решиха да не нахлуват заради опасността от много цивилни жертви!
111
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Работят ли пицариите в Газа? А музикалните клубове? Блинкен няма ли да отиде в Газа да хапне пица и после да посвири на китара в някой нощен бар?
110
2
 
13
 
! Отговори
Путинопикантроп преди 4 месеца
Нашата Блатна Империя е най-голямото блато на Земята . Имаме най-великото Жуже за цар и най- послушните крепостни
109
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Споко, Блимкин свири на китара в Киев, украинската армия минава в контранастъпление и до дни, дори до часове ще влезе в Москва и кървавият диктатор Путин ще бъде изправен пред трибунала в Хага за престъпления срещу човечеството, а Русия ще бъде разчленена на малки демократични държави които ще живеят по западните цивилизовани правила и ще доставят евтини ресурси за да се развиваме и да живеем богато като самодоволни и оядени западняци.
108
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 126 "Върнаха ли вече Крим?" Руския черноморски флот избяга оттам. Това брои ли се?
107
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тая Вера заедно с нашата новоизпечена депесарка Йончева са в основата на задаващата се в ЕС цензура. От две години го умуват и вече почти го реализираха тоя общ СЕМ.
106
5
 
11
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 4 месеца
ТАЯ ЛИ РАЗПЛЕТЕНА СИБИРСКА КОЛИБА, ШЕ НИ ПЛАШИ НА КИЛО САМОГОН, БЕ....ХАХАХАААА....Я. СИКАНА , РУСКА СКУБЛО...!
105
4
 
5
 
! Отговори
Щерев преди 4 месеца
Ако ме питат какво предпочитам :Трета световна война - да спя с Маша Захарова.... бих предпочел трета световна..ха хаха ха
104
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 125 Представям си на крепостните какво ще им свирят: нещо от Кобзон вероятно :))) Даже може направо на негов концерт .....
103
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
102
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А Боно нема ли да мръдне до Киев и да попее в метрото, санди блади санди примерно, да повдигне бойния дyx на украинския народ, може и Ози да дойде, сабат блади сабат да такова.
101
5
 
9
 
! Отговори
offf преди 4 месеца
Те пък западните медии се скъсали да отразяват русия.... Тези там попадат под руските закони и пропаганда, т.е. ако коментират нещата с истинските имена влиза в затвора... Руските медии да си ги прибират на руска територия за вътрешна консумация
100
3
 
9
 
! Отговори
Много скоростно преди 4 месеца
До Анонимен 119 "се развива скоростно в полза на Русия" Три години и само някакви села на 10 километра откъдето си бяха руските военопрестъпници. Резил :))))
99
4
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 месеца
Искам да знаете моето минало. Хванаха ме за наркотрафик в Южна Америка. Спасиха ме от голяма присъда връзките ми с комунистическата номенклатура едно време. Иначе, щяха да ме опъват 20 години по наровете в пандизите разните латиноси. Тук съм си обикновен пияница. Комунистите, които бяха мои роднини вече са на оня свят и тук вече почнаха да ме съдят за елементарни престъпления - бях пиян и катастрофирах с електрическата тротинетка. Сега съм си обикновен алкохолик.