Русия предупреди ЕС за суров отговор при ограничения за руски медии

Западните кореспонденти в Москва ще усетят реакцията на държавата
15 май 2024 14:33, Елка Василева
284
Русия предупреди ЕС за суров отговор при ограничения за руски медии
Снимка: архив, БГНЕС

Русия предупреди Европейския съюз, че ако блокът наложи ограничения на руските медии, западните репортери в Русия ще усетят бърз, суров и болезнен отговор от страна на руската държава, предаде Ройтерс.

Заместник-председатeлката на Европейската комисия Вера Йоурова е заявила, че ЕС ще наложи санкции на базирания в Прага новинарски уебсайт "Гласът на Европа”, както и на вестник "Российская газета", руската новинарска агенция РИА Новости и вестник "Известия", съобщи Блумбърг миналата седмица.

Говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова каза днес на брифинг, че западните кореспонденти в Москва ще усетят реакцията на държавата, в случай че ЕС предприеме действия срещу руските медии.

"Ако тези мерки бъдат предприети срещу руските медии, руските журналисти, тогава, въпреки че западните кореспонденти няма да искат, те също ще трябва да усетят нашите ответни мерки", заяви Захарова.

"Преди те усещаха нашата любов, но сега ще трябва да усетят отговора. Ние ще отговорим светкавично и изключително болезнено за западняците", добави тя.

Захарова коментира и съобщенията в западните медии, според които Русия планира саботажи в Европа, определяйки ги като "антируски инсинуации". (БТА)

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
4
 
! Отговори
СССР- гробище преди 4 месеца
До НАТО - позорище
77
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Няма да има смисъл да се възстановява Украйна, ако тя бъде победена" - генералният секретар на НАТО Столтенберг. Ми що бе, Йенсе, нали няма вариант Украйна да бъде победена, какви ги приказваш?
76
9
 
8
 
! Отговори
Срамота преди 4 месеца
Цялата възможна злоба на света се е вселила в Русия. Най-престъпния режим в света путинския обвинява и обявява жертвите си за престъпници.
75
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Bloomberg: Руските милиардери връщат капиталите си в Русия.
74
13
 
5
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 4 месеца
Краят на путинското ссср-2 идва . ГОЛЕМИЯТ Жужак е неспособен да води войни, защото няма с какво да мотивира военните , освен с мангизи Патриотизма не работи , когато войниците виждат че умират на чужда земя за кефа на Жужака . Мангизите свършват , Газпром вече фалира и така цялата Блатна империя
73
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А какво став с влизането на НАТО в Украйна? Влезе ли вече НАТО в Украйна да победи Русия? Или непобедимото НАТО го е бъзе да влезе в Русия?
72
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
НАТО няма да оцелее без Америка
71
5
 
8
 
! Отговори
Развеселен преди 4 месеца
До НАТО - позорище Ако русия беше тази сила, за която се представя, нямаше да има нужда от нефелни апокрифни патерици :)))
70
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А Украйна загуби войната.
69
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ех жалка русофобска *** - омразата е функция на страха А вас толкова ви е страх, че освен напалеонките сте си изцапали и пръстите с които се бършете.
68
7
 
8
 
! Отговори
НАТО - позорище преди 4 месеца
Целият свят видя позора на НАТО. НАТО вече е един имотентен съюз, който нищо не може да направи и никой не може да защити, и няма никакъв смисъл от него. САЩ могат и сами са се пазят, не им е нужен НАТО, НАТО беше само за натиск върху Русия, но се провалиха. САЩ нямат намерение сега да пазят западащия ЕС.
67
7
 
8
 
! Отговори
Уверен пич преди 4 месеца
Здрейте пичуе, как сте, добре ли сте. Уверени ли сте че Украйна ще победи. Примерно, аз съм апсолютно уверен на сто процента без никакво самнение, че Украйна ще победи, просто няма никаква възможност демократична европейска модерна Украйна зад която стои НАТО и целия цивилизован консолидиран обединен свят с БВП 80% да не победи бедна и изостанала тоталитарна Русия само с 1.5% БВП и икономика колкото на Португалия.
66
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Байдън До месец-два се очаква нещо голямо, което няма да се харесаа на руснаците. Ще трябва да си отменят летните отпуски, ама това ще им е най-малкия проблем.
65
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аз под истинска забрана на руски медии разбирам, да смажат руската тpoлска система, която се вихри стабилно навсякъде из интернет, включително и в този сайт! Ако поне това не бъде направено, то ЕС наистина се оказва неспосбоен да спечели информационната война с Русия
64
7
 
5
 
! Отговори
Крим е американски преди 4 месеца
На никой не му пука за Украйна, САЩ воюват за Крим, Крим е техен защото го получиха 2014г, а Путин им го открадна, Путин ги ограби вероломно. Крим е непотопяем самолетоносач който контролира източна Европа и входа към Европа, и от който цяла Русия е като на длан за удари с американската авиация и ракети. Американците щяха да го превърнат в огромна база с подземни хангари които дори и след ядрен удар техниката ще оцелее и тогава Русия нямаше никакъв шанс - край с Русия, буквално за часове е свършена. Но плановате им се провалиха, сега са в истерия от загубата на Крим.
63
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русия = Северна Корея 2
62
4
 
6
 
! Отговори
?!? преди 4 месеца
Да я забранят тая да се отразява в европа от про кремълски медии. Че е заприличала на ораторско плашшили
61
5
 
7
 
! Отговори
Западняк преди 4 месеца
До 53. И какво от това? С това ли ще ни плашиш и ти? Увреден съветски мозък.
60
5
 
3
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 4 месеца
Госпожа Захарова,как така толкова съветска и руска мотивация,а се оказа,че границите Ви са зейнали да пропускат към държавите ни вашите руснаци,които уж не искали да живеят на едно място с Путин. Разбира се,че умишлено вкарвате тия руснаци в Европа. Путин винаги е имал властта да затвори границите и "враговете на Русия" да не напуснат. Не са Ви врагове,Захарова,а мушмороци,които искат да закачат руският трибагрен па р ц ал над главите ни.В същото време държите заложници нашите Ашкеназим пленниц.
59
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 64 "съюзничката на Хитлер" Сталин беше съюзник на Хитлер, а Путин пък му е голям фен. Каза си го директно пред Тъкър. Много хубаво интервю се получи. Откровено. :)))