Зеленски: Руснаците губят пехотата и техниката си

Войските на Украйна са отблъснали руснаците край Часов Яр
19 май 2024 07:45, Нели Христова
380
Зеленски: Руснаците губят пехотата и техниката си
Снимка: БГНЕС

Украински прокурори съобщиха, че разследват нападения срещу мирни граждани в два града в североизточната част на Харковска област.

От своя страна руското министерство на отбраната обаче съобщи, че неговите сили са превзели село Старица в същата област, осем дни след началото на настъплението си в района.

Във вечерното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски заяви, че украинските сили са отблъснали руснаците в източната част на Донецка област, около град Часов Яр, смятан за ключова цел при руската кампания:

"Руснаците губят пехотата и техниката си. Губят чувствително, въпреки че, както и през 2022 г., разчитаха на бърз напредък в нашите земи."

Зеленски отбеляза 80-ата годишнина от депортацията на кримските татари от Съветския съюз и направи сравнение с руската окупация на Крим":

"Днес, когато почитаме паметта на жертвите на депортацията на кримските татари и осъждаме руската злоупотреба с Крим, ние чувстваме, че руското зло не е и няма да бъде всесилно. Времето на окупатора на нашата земя е ограничено и неговото изгонване е неизбежно и зависи от това как всички се съпротивляваме", каза Володимир Зеленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


380
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вярно с тия милиарди които ви отпуснаха ще направите доста поразии и ще създадете ядове на руснаците,но в крайна сметка нещата са необратими,Украйна е обречена да изчезне като самостоятелна единица а бедните и поданици ще понесат жертви и разрушения в огромни количества!Пита се,струва ли си всичко това,след като изходът е предизвестен!
228
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Professor Justin Bronk водещ специалист на Кралският мозъчен тръст по военни технологии RUSI. Русия разполага със стоки хиляди бомби FAB1500 които с малка и евтина доработка като поставянето на сателитен тракер и изкачащи крила за планиране,правят ситуацията на фронта ад за украинците!
227
4
 
19
 
! Отговори
Рендето преди 3 месеца
Зеленчук, ти не бери кахър за загубата на "техниката и пехотата" на руснаците, Путин проведе само една мобилизация - това само по себе говори доста красноричиво за съотношението на загубите между руснаците и укропите, докато ти вече загуби бройката на проведените от тебе могилизации, а от вчера 18 Май в 4.0.4 влезе в сила Закона за Тотална МоГилизация!!!!
226
3
 
26
 
! Отговори
Логика за Обратни преди 3 месеца
Значи руснаците губят войска и техника... корабите им потопени... офицерите им избити... преди ДВЕ години свършили ракетите ... дрехи нямали... милиони загуби... Европа им налага вече ДЕСЕТИ пакет със санкции...... И ПОЗОРНО НАПРЕДВАЛИ НА БОЙНОТО ПОЛЕ. Докато Украйна имат няколко хиляди загинали... Европа ги засипва с техника, боеприпаси и ракети... САЩ им дава МИЛИАРДИ помощи... Цял свят ги подкрепя... И ОТСТЪПВАТ ГЕРОИЧНО ПОЗИЦИИ ВСЕКИ ДЕН... Баааго и Логиката за Обратни...
225
6
 
15
 
! Отговори
шапшала преди 3 месеца
"Времето на окупатора на нашата земя е ограничено" Коя земя бе зельо, май земите са руски и окупатора си ти, я марш с цялата шайка бандити от руските земи, и после Путин да идва и на сам, че много *** има за зачистване.
224
1
 
11
 
! Отговори
Дарк преди 3 месеца
Никъде не прочетох да са минали в настъпление,а предстояло да освободят Крим?Е,година не е посочена,дори век,така ще е някога в бъдещето под един процент татари да владеят цял Крим,след като ръководителите им са в Киев.
223
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Интересно,как ще си губят техниката и живата сила руснаците,след като те преди да започнат някаква операция първо правят опустошителна обработка на терена с FAB-500/1000/1500 а вече и с FAB-3000 или прочистване след което не остава камък върху камък а да не говорим оцеляването на някаква си техника или пък жива сила!
222
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако Путин не се предаде на Зеленски и украинските войски, Русия я очаква пълна разруха и разпад !!! НЯМА ВРЕМЕ. А , Путин ще бъде в сраиран костюм ,скоро в затвора в Хага !!
221
5
 
11
 
! Отговори
А бе преди 3 месеца
Едно е сигурно и то е,че тези в Часов Яр ще се предадат,когато стигнат положението на тези от батльона "Азов" в Мариопул.Надъхани са за разлика от набързо събраните,от специалните части са,но пътищата им за оттегляне са отрязани.
220
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Верно? Много се натрупа сметката ви пред Русия! Та как ще я плащате Не знам Евреино! Ти ще избягаш в Америка,но Хохлите на къде???-:)
219
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Копейкин и глупакът Цончо, са заминали за Русия, с микробус пълен с туби бензин... В Русия вече липсва бензин - 40% от рафинериите , са разрушени от украинците ..Не може да получаваш хиляди рубли от руското посолство и да лаеш от дивана ...Копейкин призовава платените русо.сифилистици ,да последват примера му ...
218
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Украинците губят територия но то не е важно. Освен че губят хора и техника. То и това не е важно.
217
3
 
10
 
! Отговори
Пацифист преди 3 месеца
Месомелачка в стил Сталин в 21 век...
216
10
 
5
 
! Отговори
ЯО преди 3 месеца
Соколът ми се разходи до Часов Яр и като се върна в Нигерия ми дума,че едни с отличителни униформи на специалните части на Украйна са в Часов Яр,а други стрелят по тях с установки Град страхливо от разстояние и при опит да евакуират дори ранени.
215
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако Путин не се предаде на Зеленски и украинските войски ,Русия я очаква пълна разруха и разпад !!! НЯМА ВРЕМЕ. А, Путин го очакват скоро в Хага ,да му облекат раираните дрехи ,доживот ...
214
5
 
11
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 3 месеца
Вият и пардят в бункеро
213
5
 
14
 
! Отговори
Еха преди 3 месеца
Вийте ли к0зяци, вийте...🤡
212
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А какво става с лятната почивка на президент Зеленски? Как мина лятната почивка на президент Зеленскаи в Крим през 2023 г.?
211
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От утре си легитимна цел
210
25
 
7
 
! Отговори
Плюнки Копекини преди 3 месеца
Абе таварищи недорасли можете да си фъфляте колко щете тука ама факта че подпомагаме Украйна и Русия ще загуби си остава