Зеленски: Руснаците губят пехотата и техниката си

Войските на Украйна са отблъснали руснаците край Часов Яр
19 май 2024 07:45, Нели Христова
380
Зеленски: Руснаците губят пехотата и техниката си
Снимка: БГНЕС

Украински прокурори съобщиха, че разследват нападения срещу мирни граждани в два града в североизточната част на Харковска област.

От своя страна руското министерство на отбраната обаче съобщи, че неговите сили са превзели село Старица в същата област, осем дни след началото на настъплението си в района.

Във вечерното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски заяви, че украинските сили са отблъснали руснаците в източната част на Донецка област, около град Часов Яр, смятан за ключова цел при руската кампания:

"Руснаците губят пехотата и техниката си. Губят чувствително, въпреки че, както и през 2022 г., разчитаха на бърз напредък в нашите земи."

Зеленски отбеляза 80-ата годишнина от депортацията на кримските татари от Съветския съюз и направи сравнение с руската окупация на Крим":

"Днес, когато почитаме паметта на жертвите на депортацията на кримските татари и осъждаме руската злоупотреба с Крим, ние чувстваме, че руското зло не е и няма да бъде всесилно. Времето на окупатора на нашата земя е ограничено и неговото изгонване е неизбежно и зависи от това как всички се съпротивляваме", каза Володимир Зеленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


380
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
4
 
7
 
! Отговори
Русия преди 3 месеца
Усрайната имаши военен окупационен контингент ф Афганистан изритан барабар с атлантицити от руснаците.И там ли спасяваха европата? Ся като имат руски контингент щи ривът?
188
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
То в Крим татарите са под един процент.Да не са помагали на немците,че са ги депортирали чак след четвърт век съветска власт?
187
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Зеления пак е прекалил с шмъркането.
186
1
 
8
 
! Отговори
Денков преди 3 месеца
да отива нали им обеща всякаква подкрепа до победата им.
185
5
 
19
 
! Отговори
Хаха преди 3 месеца
Руснаците губят пехота, а настъпват. Хохлите пък видиш ли не отстъпвали, а се оттегляли на по-добри позиции. Западните медии кефят с неадекватното си поведение. Така се прави харакири. След 5 години никой няма да ги чете и гледа.
184
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоя от вчера е във фаза. Не знам какво чакат избирателите му, че не го пречукат. А да, те се крият по домовете си, за да избегнат мобилизация...
183
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 184 Руснаците са нападнали друга държава, имат избор и въпреки това губят гигантски ресурси. Украйнците са нападнатите, нямат избор, тъй че разбира се, че има значение да се изтъква какво тези, които имат избор, губят.
182
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Руснаците губят техника и пехота, и печелят територия. Вие губите техника, пехота, електричество, индустрия, морска търговия, и сте вече на половина, и сте 7 пъти по-малко от руснаците. Мда, когато човек не споменава фактите избирателно, картинката е съвсем различна...
181
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ето това им е извратената лъжлива логика на хохълите.От непрекъснатата лъжлива пропаганда почти нищо човешко не е останало у тях.Приличат на подивели животни,не знам как руснаците ще ги очовечат наново,дано да не се наложи да избият голяма част от облъчените
180
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дрънка си за да си вземе центовете за коментар.100 евра няма да заложи на твърденията си за Часови яр просяка.Руснаците са превзели Работино и са разбили групировката в Липци,осъзнаваш ли на ква умряла кобила залагаш .3000 души практически само пехота с подръжка дронове,артилерия и авиация.Никва техника от видеата никъде не се вижда защита от РЕП,никви броне машини,нищо.Вкарали са едни бунаци в гробове изкопани от трактор.Това е ...и долитат фабове
179
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 181 "А как тогава настъпват" Както винаги са го правили - като разходват ресурса който имат с много по-високи темпове от нормланото за това, което се опитват да постигнат. Къде мислиш че изчезнаха 35% от ВСИЧКИ запаси на бронирана техника трупани ПЕТДЕСЕТ ГОДИНИ от СССР?
178
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А как ще коментира циврата 60 хиляди избрали да живеят
177
2
 
7
 
! Отговори
А окрайна преди 3 месеца
какво спечели досега?
176
2
 
12
 
! Отговори
Хо,хо,хо преди 3 месеца
Губели,а настъпвали,украинците не губели,пък отстоявали Каква логика само?Хо,хо,хо!
175
10
 
3
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 3 месеца
светът все още не можа да разбере че загубите на жива сила и техника не са важни за Путин...
174
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ти не брой чуждите войници, погледни своите, погледни празните улици и площади, разрушената страна, празната хазна. Всичко ще ти вземат, и за кока няма да остане.
173
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
С една дума: ***, сър! Да му вземат микрофона, че се излага всеки ден по три пъти, сутрин, обед и вечер. Това изказване звучи като гавра със загиналите и загиващите украинци!
172
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 171 Хората ходят на работа, но русофилите, които по цял ден се занимават с нищоправене и кафетата са им втори дом, няма как да схванат такива дребни житейски неща. Те са по "големите" планове и приказки.
171
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Най-важното е като си толкова отворен какво ще заложиш за една евентуална победа на екраинците в Часови Яр на евреин докъто не му бръкнеш в джоба не мирясва и не казвам джоб в руския смисъл на думата ,хетеро съм и от Немовци не се интересувам ...,за Харков не коментираме там става пъпрос за поредната кражба затова и ядът бой а руснаците и до ден днешен се чудят кво да ги правят .Факт е че от 80000 групировка -се бият 3000 без техника .Чакам да те чуя ???
170
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не знам какво губеят ама вече има видея от градове призраци заради закона за мобилизацията пълно с паркирани коли обаче няма жив човек на улицата и по спирките