Зеленски: Украйна се подготвя за по-нататъшните действия на врага

Той иска да бъде утвърдена неговата "формула за мир"
30 май 2024 08:15, Нели Христова
124
Зеленски: Украйна се подготвя за по-нататъшните действия на врага
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че "Украйна се подготвя за по-нататъшните действия на врага на фронтовите линии", цитиран от "Укринформ".

Той обърна внимание във вечерното си видеообръщение на ситуацията в Покровското и Кураховското направление в източната Донецка област и в Купянското и други направления в съседната Харковска област, на север. Украинският президент благодари на военните части, които правят всичко необходимо, за да стабилизират обстановката на фронта.

"Ние също така се подготвяме за всяка по-нататъшна вражеска активност - ясно разбираме какви задачи поставя Путин на своята армия и с каква цел. Ще му отговорим - със сигурност", подчерта Зеленски.

В своето видеообръщение той обвини Русия, че оказва натиск върху държави, за да не участват другия месец в Швейцария в среща на високо равнище, посветена на усилията за слагане на край на войната, предаде "Ройтерс".

Агенцията отбелязва, че Зеленски иска на форума на 15 и 16 юни да бъде създаден фронт за оказване на натиск върху Русия и да бъде утвърдена неговата "формула за мир", която призовава за изтегляне на руските войски и възстановяването на границите на Украйна от 1991 г., информира БТА.

"Близо 100 държави и международни организации" вече са част от "глобалните усилия" за разрешаване на конфликта, обяви украинският лидер. Той изрази увереност, че "Русия вече няма да може да провали срещата на високо равнище, въпреки че полага големи усилия да направи това".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
23
 
! Отговори
Говедовъд преди 3 месеца
Не знам кой е луд да отиде на украинска среща за мир,след като по стара украинска традиция преговарящите ги засрелват на улицата!
53
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ленин, Сталин, Хрушчов дадоха територии на Украйна. СССР и създаде всевъзможни производства, построиха градове и я направиха най-проспериращата република на съветския съюз-4-та икономика е била в Европа. А тоя *** ликвидира всичко за има няма 2 години. Не само той, естествено, че всичко се срина още след развала на ССССР, но тоя допринесе най-много. Вижте какво е бил Киев преди ССССР-едно село с 2 къщи. Кой каквото сам си направи друг не може.
52
0
 
14
 
! Отговори
До 50 преди 3 месеца
Няма как да видя такова интервю защото тогава на власт е Порошенко. Зеленски го избират 2019 година след предизборната му кампания насочена към осъществяване на спиране на военните действия срещу източна Украйна. 2014 най-много да го видя в някой сериал или да ми разказва вицове в някое стендъп шоу.
51
1
 
16
 
! Отговори
Бирата преди 3 месеца
Неговата формула за мир,ако се направи опит по военен път да се реализира от целия останал свят и си върне дори само Луганск,който вече е част от РФ означава ядрена война,в която победили те РФ ще живеят десет години под земята само в Нова Зеландия и Австралия,ако смогнат да си осигурят вода и достатъчно плъхове за храна сочат единодушно всички анализи за след третата световна ядрена война.Светът едва ли ще окаже такава подкрепа,освен ако се управлява от ИИ,обзет от западни принципи.
50
1
 
18
 
! Отговори
ха ха ха преди 3 месеца
Найк и Адидас - новите генерални спонсори на славната Украинска Армия . Големи доставки на маратонки за офицерите и прррости гуменки за редовната войска вече се подготвяли. Представители на Найк обещавали че с новите спортни екипи украинския войник щял да бяга много по-бързо когато се налагало да се изтегля в "по-изгодни позиции" . "Отстъпвай със стил" било новото мото на Укро армията. РедБул, щото давал крила , също обмислял да се включи в помощите за Украйна. Славааааа....
49
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Та колко метра останаха до Крим ?
48
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
няма друг такъв *** като зельо. Взе да говори за мир за формули и подобни глупости. Вижте му интервюто от 2014г когато го избраха за президент и ще чуете че той щял да направи всичко за да има мир и видяхте 10г какво се случи. Той самия отказваше многото срещи за да се договори мир и сега да си яде надробеното.
47
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Единственият враг на Украйна е самият Зеленски.
46
1
 
13
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Вече няма контранаступ и плаж в Крим, а стабилизиране на обстановка. Де бакалъм.
45
1
 
15
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
И Хитлер до последно си е мислил, че ще стабилизира обстановката извън бункера, но...
44
1
 
11
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Между другото, ако знаете историята на евреите ще знаете, че голяма част от тях са от днешните украински територии.
43
1
 
19
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 месеца
ЗЕЛЕНСКИ И ХОРАТА ОКОЛО НЕГО СИ ПЪЛНИ СМЕТКИТЕ С ПАРИ,ОРЪЖЕЙНИЦИТЕ ОТ САЩТРУПАТ МИЛИОНИ ОТ ОРЪЖИЯТА ЗА УКРАЙНА,НЕ ИМ ПУКА ЗА УБИТИТЕ РУСНАЦИ И УКРАИНЦИ ---ИЗХОД НЯМА ,ПРИ ТОЛКОВА ХОРА БЕЗ СЪВЕСТ КРАЙ НА ВОЙНАТА НЯМА ДА Е СКОРО
42
1
 
10
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Предполагам става въпрос за развява е на бяло знаме?
41
1
 
22
 
! Отговори
Факт преди 3 месеца
Единственият враг на Украйна Е евреина зеленски!!!
40
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоя с промития си мозък в час ли е , че ако урконатовски самолет бомбандира Руска теритирия , реакцияте ще бъде могновенен ядрен удар от подателя , включително и тези които доставят самолетитте !!!!
39
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Той вече не е президент! А и никога не е бил!
38
0
 
14
 
! Отговори
Капитан Омарика преди 3 месеца
Всички сме разбрали че в Хипермаркет Пендосии се пробутват ни продуктите със изтекъл срок на трайност. А и твърдо разрушителни.
37
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Зеленият нинджа наистина извънредно гл У пав, даже и невменяем. Не е в позиция да поставя условия с неговата +формула за мир+ Даже западът се отрече от него. Вече никой не го аплодира и нарича президент. Не забелязва ли? Даже и никъде не го канят. Самопоканва се да проси, но никой не го поглежда. Снимката говори много.
36
2
 
21
 
! Отговори
Azz преди 3 месеца
той искал....какъв си ти бе нарко....явно си в един далечен от реалността "живот"....
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
33-По близо е отколкото да Крим.