Bloomberg: Времето на Путин за голям пробив в Украйна изтича

Стратегията за изтощаване силите на Киев е много скъпа и кървава за руската армия
8 юни 2024 21:05, Анисия Иванова
258
Bloomberg: Времето на Путин за голям пробив в Украйна изтича
Снимка: БГНЕС/EPA

Времето на руския президент Владимир Путин, за да постигне голям пробив в Украйна, изтича, пише Bloomberg.

В продължение на месеци руската армия постига само ограничени печалби на бойното поле срещу украинските войски, които изпитваха недостиг на оръжия и боеприпаси. Това е нарастващо предизвикателство за президента Владимир Путин, тъй като предимството на неговата армия започва да намалява.

В момента, в който Киев получава доставка на милиарди долари свежи оръжия от своите американски и европейски съюзници, прозорецът за руски пробив се стеснява, въпреки че продължава да изстрелва ракети и дронове по украински градове, включително по енергийна инфраструктура.

Опитът на Русия да отвори нов фронт в североизточната част на Украйна в района на Харков вече изглежда, че затъва, не успявайки да постигне целта за създаване на буферна зона по границата. Украйна твърди, че нанася "много тежки загуби" на руските войски в боевете около град Волчанск.

Освен това руските сили постигнаха малък напредък, откакто превзеха стратегическия източен украински град Авдеевка през февруари с цената на огромни загуби в месеците на битки. От няколко седмици руснаците се опитват да превземат ключовото селище Часов Яр в източната част на Донецка област.

"Руската стратегия за изтощаване на силите на Украйна е много скъпа и кървава за самата руска армия. Тя може да доведе до прекомерно изчерпване на силите от руска страна, което от своя страна дава шанс на украинците за контранастъпление", смята ръководителят на Московския център за анализ на стратегии и технологии Руслан Пухов, цитиран от "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ква Украйна и къф фронт бе,за търтеи не работя
128
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Заглавието е грешно/ Силите на Украйна вече са изтощени. Русия изтощава западните спонсори на Киев. Те имат още за досмукване.
127
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"В България има 100 хиляди парчета месо които нито работят, нито учат, и могат да се бият на фронта в Украйна. България може да достави от 300хил то половин милион бройки прясно месо..Ако се доставят всяка година на регилярна база по половин милион бройки свежо месо, за няколко години Русия ще бъде изтощена." -------‐----------------- като те гледам, ти си от тия, дето нито работят и нито учат (троленето не се брои) - така че няма какво да чакаш, натоварвай се на влака и заминавай за прясно месо
126
4
 
11
 
! Отговори
Пълни олигофрени преди 3 месеца
Чиста проба социално инженерство за oлигoфpени - в лявата колонка е "статията" как Русия ще продължи войната след Украйна в Европа, отдясно "статията", че това беше максимума на Русия и вече идва "контранаступа". И под двете статии са се изcрaли с коментари същите дрогирани сopocoидни нищoжecтва. А целта е да ви баламосат и след изборите да ви пратят да пyкнeте като пушечно месо за интересите на САЩ - тях не ги интересува дали ще yмиpат yкри или тъпaнaри от Бyлгapиcтан, бизнес да става.
125
9
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 месеца
Давай Вова,мачкай гaдинитe.
124
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Украйна никога няма да бъде член на НАТО.
123
12
 
5
 
! Отговори
Споко преди 3 месеца
Споко, ако времето на Путин случайно не изтече, ЕС ще изпляска на Русия едни опустошителни санкции и Русия ще рухна. ЕС е страшна икономическа мощ, Русия няма никакъв шанс ако ЕС и изпляска едни яки икономически санкции.
122
4
 
8
 
! Отговори
Във империята на преди 3 месеца
--злото по ТВ-то истина няма ! Там има само манипулации ва всеки със друго мнение попада под силата на диктаторски закони непознати на свободния свят ,там свобода на словото няма ,войната е представена като нова втора световна всички западняци са тръгнали да ограбят богатата Русия ,. На нас ни е смешно но като само това ти се говори от всякъде и ти се внушава поне 60% от хората вярват на телевизора .Украйнците може и да са им братя но не искат такава участ да им се случи ---затова се бият !
121
5
 
8
 
! Отговори
народ путка преди 3 месеца
Народът не излезе и не се изправи да защитава родината. Народът позорно и страхливо избяга в чужбина. Да живеят на социални помощи в ЕС, да ги хранят с парите на европейските данъкоплатци.
120
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Руснаците вече убиха половин милион украинци, сега наркомана събира още половин милион, ако успее да събере до лятото на 2025 руснаците и тях ще убият. И тогава вече ще почнат да пращат 18 годишни, 65 ходишни и жени, и до лятото на 2026 г. руснаците ще са убили още половин милион деца, страци и жени. И тогава кой ще воюва? Тогата требе да се вкара месо от вънка - България, Румъния, Полша...
119
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Руснаци и украинци са братски народи, един народ. Първото престъпление е било между двама братя, и то не да делят нещо ами от ревност, но не за жена. Тези вражди са най-кървави. И сега, украинците ревнуват руснаците, и смятат, че те са истинските насленици на Киевска Рус, а тези северни монголо-татари не са никакви руснаци, ами си запазиха ядрените оръжия и огромната територия, а ако ние си бяхме запазили ядрените оръжия сега ние щяхме да сме велика страна истинските наследници на велика Рус.
118
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"От Русия се страхуват само тези държави,до които се е докопала нейната опасна ***.Останалите просто я презират!"Ху Дзинтао - бивш ген.сек. на Китайската Комунистическа Партия
117
8
 
7
 
! Отговори
юлиян преди 3 месеца
Има тука едни долни,*** и разпрани самосвали,но те са всичките с ясна ''евроатлантическа'' ориентация.Ориентирани са по ''навежданията'',''поляганията'' и ''отдаванията'' доброволно,без даже и да са си поискали от тях.
116
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В България има 100 хиляди парчета месо които нито работят, нито учат, и могат да се бият на фронта в Украйна. България може да достави от 300хил то половин милион бройки прясно месо за фронта. Общо България, Румъния, Полша и прибалтийските могат да мобилизират около 3 милиона. Ако се доставят всяка година на регилярна база по половин милион бройки свежо месо, за няколко години Русия ще бъде изтощена.
115
8
 
8
 
! Отговори
те украинците и ру-- преди 3 месеца
--снаците може и да са най големите братя ,НО живеят във различни държави и вървят по различни пътища .Тука ако говорим за държавата Русия тя е завладяна от злите сили държава империята на злото ! Злото иска да оцелее като превземе украйна и отдалечи от себе си добрите сили Те искат тези сили да са далеч от сърцето на злото и обикновените руснаци да не виждат как живеят другите хора и да искат същото . Класата която управлява във Русия и е я завладяла не иска демокрация и честни избори а влас
114
11
 
8
 
! Отговори
Гордея се, че преди 3 месеца
Такиви като това под мене гордеещо се с гей парадите, пеdeрастията и всякакви такива извратени работи са безопасни игли. Аз се гордея, че скоро ще изметем цялата иzмет като този под мен.
113
1
 
4
 
! Отговори
Що настъпление преди 3 месеца
ли има?
112
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
111
8
 
6
 
! Отговори
юлиян преди 3 месеца
Интересно защо са ''цвъкнали'' минусите под моя коментар-119.Все едно не съм казал истината.Или ''евроатлантиците'' по рождение не я обичат тази кошмарна,омразна за тях ИСТИНА!Те са си открай време любители на ''лъжичката'',малката,но много удобна за тях ''лъжичка''.
110
8
 
9
 
! Отговори
юлиян до Ванката преди 3 месеца
Това е показателно за отношението на хората в Украйна към войната.Просто не желаят да се бият срещу свои за хатъра на Америка.За това бягат и всячески се стараят да не попаднат на фронта.Само едноклетъчните безмозъчни футболни агитки доброволно попълват с готовност редовете,а след това и гробищата.Останалите само насила отиват да воюват.Какви успехи може да имат след като самата нация е разделена