Путин за пакта със Северна Корея: Ще се защитаваме взаимно от агресия!

Това може да има последици за войната в Украйна
19 юни 2024 20:06, Нели Христова
398
Путин за пакта със Северна Корея: Ще се защитаваме взаимно от агресия!
Снимка: БГНЕС

Русия и Северна Корея са подписали споразумение, което предвижда "взаимна помощ" в случай на "агресия" срещу която и да е от тях. Това е заявил президентът Владимир Путин, който е на посещение в КНДР.

Руският президент също така нарече позицията на Пхенян за Украйна "поредно доказателство за суверенната му политика".

Путин обърна внимание на изявленията на Съединените щати и други страни от НАТО, които се съгласиха да позволят на Украйна да нанася удари по цели на територията на Русия с оръжия, доставени от Запада.

"Това не са само изявления, това вече се случва и всичко това е грубо нарушение на ограниченията, които западните държави са поели в рамките на различни международни задължения", каза Путин.

Русия също така не изключва развитието на военнотехническо сътрудничество със Северна Корея във връзка с подписания Договор за стратегическо сътрудничество, заяви Путин след разговори със севернокорейския лидер Ким Чен Ун: "Руската федерация не изключва за себе си развитието на военнотехническото сътрудничество с Корейската народнодемократична република в съответствие с подписания днес документ."

От своя страна Ким нарече Русия "най-честния приятел и съюзник" и посочи Путин "най-скъпия приятел на корейския народ", според доклад на държавната агенция РИА.

Ким Чен Ун каза пред репортери, че Северна Корея ще отговори "без колебание" на "инциденти или войни", пред които е изправена или неговата страна, или Русия, след подписването на новото споразумение с Москва.

Ким не уточни какво ще доведе до отговора или какво смята за "инцидент или война".

"Няма да има разлики в тълкуването или колебание в изпълнението на задължението да реагираме с обединени усилия на различни инциденти или войни, които вече са изправени пред нашите страни или ще се изправят пред нас в бъдеще", каза севернокорейският лидер .

Ким също така обяви, че отношенията между Северна Корея и Русия са надградени "до новото ниво на съюз".

Новият договор между двете страни е "напълно мирен и отбранителен", добави Ким.

Той каза, че договорът ще ускори създаването на "многополюсен свят", където никоя доминираща държава не може да притежава хегемонна власт.

Този пакт за взаимна отбрана може да има последици за войната на Русия в Украйна. Русия може да включи Северна Корея по-общо в конфликта, цитирайки украинските атаки срещу руски градове като Белгород или региони, анексирани от Украйна, която сега счита за руска територия.

Сега също ще бъдат зададени въпроси за това какво може да направи Русия след това, за да смекчи санкциите срещу Северна Корея, след като наскоро наложи вето върху подновяването на надзорния панел на ООН.

Освен подробностите, които грабват заглавията, Кремъл казва, че други подписани документи включват споразумения за изграждането на граничен пътен мост и сътрудничество в здравеопазването, медицинското образование и науката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


398
Още от Русия
В Русия осъдиха американски войник на близо 4 г. затвор
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Общо взето положението е срещнали се двама луди и разджуркват съдбата на света. Как пък до власта стигат все луди и комплексари, а свестнити хора после страдат заради тях.
213
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен Китай и Индия не ги брой. Не са в "играта на дронове". Китай е дипломат, във войни не участва. В Индия е като Вавилон. Колкото народности - толкова наречия. Някои не са чували за Путин. Там не говорят руски, само английски. Иран знаят, че мръднат ли, някои комшии и Израел ги сгазват. Набързо си прибраха перките (дроновете). Е, то какво остана? Подкрепа на лаф и на дела не е едно и също.
212
1
 
4
 
! Отговори
:) преди 1 седмица
Това зло трябва да се спре преди да е унищожило и някоя друга демократична държава. Каква агресия ги гони. НАТО буквално седи и нищо не прави, докато тоя превзема суверенни територии на Украйна.
211
1
 
3
 
! Отговори
Оффф преди 1 седмица
Смешни малки некадърници.
210
4
 
0
 
! Отговори
Е? преди 1 седмица
На Путин му трябват снаряди ,затова е там. Укрите се крият в лесозащитните пояси ,само яко бомбене трябва там
209
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 215 Другарю, видяхме, че в твоя Пхенян показват един и същ квартал от различни ъгли. Но никой не показва севернокорейско село или друг град. Нито кадри от фабриките и полето, камо ли видео. И знаем защо. Целта е да бъдат ловени шарани като теб.
208
5
 
3
 
! Отговори
Е? преди 1 седмица
Надявам се Путин да е договорил едни 10 милиона снаряда и играта на дрончета свършва ааахахахахахсхсхахсхсххахахахаахахахах
207
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Под Азия се разбира Русия, Китай, Индия, Иран и Северна Корея. Като цяло тези страни изостават с технологиите, но пък имат ресурси. Изключение прави най-слабото звено Северна Корея, която няма нито ресурси нито технологии.
206
2
 
8
 
! Отговори
mne преди 1 седмица
Среща на двама ***. Не му завиждам на Путин, щом до Северна Корея опира, явно положението не е розово.
205
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 211. Този си коментар не можеш да си го запомниш ли, та го преписваш непрекъснатон във форумите. Напиши си го на табела у вас и си го учи наизуст. Не знам кой се интересува от тези твои тъпни. Може би човек с ниско IQ?. Обиждаш форумците.
204
3
 
2
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 седмица
Нали плюят по загниващи нацистки Запад, ама се возят в Мерцедес. Азиатска му работа.
203
4
 
6
 
! Отговори
Лошо иде демокради преди 1 седмица
Ако бях на мястото на НАТОто, щях да се саморазпусна, докато е време.
202
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Копейкаджиите са от военен стратег нагоре. То анализи, то изчисления... Всичко е много по-прозаично. Рано или късно Путин ще спре. Ким не му върши никаква работа, недорасъл *** е и го е страх. България няма да праща войници на никакъв фронт, не се налага. Каква Азия, кви пет лева? И Монголия ли ще воюва? А бе, това военните пенсионери, играйте си там шаха и таблата. Сега е 21 век. Това от старата ви школа са отживелици. Поне идете на квалификация, да му се не види. Никога не е късно за учене
201
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ролята на другаря Ким в Тайван ще бъде да сдържа Южна Корея, а Китай сам ще се справи със САЩ. Това няма да е трудна задача за другаря Ким, защото Южна Корея е гъсто населена и там има около 20 атомни електроцентрали, а както знаем другаря Ким е най-твърдият и най-решителният млад човек на земята.
200
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Идат шокиращи цени на тока.
199
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Русия ако им отмени санкциите Северна Корея за няколко години ще задмине Южна Корея. Русия може да ги снабди с всички суровини, нефт и енергии и технологии които западът им е запорирал.
198
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Китай прави най-добрите автомобили, вече превъзхождат немските по всички показатели. Китай започна да прави коли едва от 20 години, преди 20 години в Китай всички караха колела и ходеха с еднакви сини дрехи. Германия прави автомобили повече от 100 години, над 100 години опит и know-how в автомобилостроенето. Освен това в Китай няма политически партии, в Китай не се провеждат избори, в Китай няма демокрация.
197
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 213 Спри да се излагаш повече.
196
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Китай 1987 година беше убита страна. Всеки който е бил в Китай тогава, ще каже, че тази страна никога не може да се възстанови. Всички облечени в еднакви сини дрехи, никакви автомобили (1987г когато в България всяко семейство имаше кола), всички на велосипеди, навсякъде мизерия.
195
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Общо взето битката се очертава да е Азия срещу останалия свят. Има малки изключения. Япония и Южна Корея ги причисляваме към т.нар. Запад. Сърбия отива към азиатците. Едната страна разполага с ресурси, а другата страна разполага с технологии. Голямата въпросителна е Турция, досега го играят и с двете страни.