Путин за пакта със Северна Корея: Ще се защитаваме взаимно от агресия!

Това може да има последици за войната в Украйна
19 юни 2024 20:06, Нели Христова
398
Путин за пакта със Северна Корея: Ще се защитаваме взаимно от агресия!
Снимка: БГНЕС

Русия и Северна Корея са подписали споразумение, което предвижда "взаимна помощ" в случай на "агресия" срещу която и да е от тях. Това е заявил президентът Владимир Путин, който е на посещение в КНДР.

Руският президент също така нарече позицията на Пхенян за Украйна "поредно доказателство за суверенната му политика".

Путин обърна внимание на изявленията на Съединените щати и други страни от НАТО, които се съгласиха да позволят на Украйна да нанася удари по цели на територията на Русия с оръжия, доставени от Запада.

"Това не са само изявления, това вече се случва и всичко това е грубо нарушение на ограниченията, които западните държави са поели в рамките на различни международни задължения", каза Путин.

Русия също така не изключва развитието на военнотехническо сътрудничество със Северна Корея във връзка с подписания Договор за стратегическо сътрудничество, заяви Путин след разговори със севернокорейския лидер Ким Чен Ун: "Руската федерация не изключва за себе си развитието на военнотехническото сътрудничество с Корейската народнодемократична република в съответствие с подписания днес документ."

От своя страна Ким нарече Русия "най-честния приятел и съюзник" и посочи Путин "най-скъпия приятел на корейския народ", според доклад на държавната агенция РИА.

Ким Чен Ун каза пред репортери, че Северна Корея ще отговори "без колебание" на "инциденти или войни", пред които е изправена или неговата страна, или Русия, след подписването на новото споразумение с Москва.

Ким не уточни какво ще доведе до отговора или какво смята за "инцидент или война".

"Няма да има разлики в тълкуването или колебание в изпълнението на задължението да реагираме с обединени усилия на различни инциденти или войни, които вече са изправени пред нашите страни или ще се изправят пред нас в бъдеще", каза севернокорейският лидер .

Ким също така обяви, че отношенията между Северна Корея и Русия са надградени "до новото ниво на съюз".

Новият договор между двете страни е "напълно мирен и отбранителен", добави Ким.

Той каза, че договорът ще ускори създаването на "многополюсен свят", където никоя доминираща държава не може да притежава хегемонна власт.

Този пакт за взаимна отбрана може да има последици за войната на Русия в Украйна. Русия може да включи Северна Корея по-общо в конфликта, цитирайки украинските атаки срещу руски градове като Белгород или региони, анексирани от Украйна, която сега счита за руска територия.

Сега също ще бъдат зададени въпроси за това какво може да направи Русия след това, за да смекчи санкциите срещу Северна Корея, след като наскоро наложи вето върху подновяването на надзорния панел на ООН.

Освен подробностите, които грабват заглавията, Кремъл казва, че други подписани документи включват споразумения за изграждането на граничен пътен мост и сътрудничество в здравеопазването, медицинското образование и науката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


398
Още от Русия
В Русия осъдиха американски войник на близо 4 г. затвор
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Длед като ОДКБ тръгна да се разпада, жужето тръгва да търси други балами за военен съюз.
233
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вече може да се каже че няма санкции срещу Корея сега ще почне през Русия да нахлуват петрол технологии храни и всичко върху което е имало ембарго Китайците ще се възползват и те да вкарат през Русия технологии може да кажете чао на всякакъв вид санкции следва и Куба и всяка държава която е под санкции Лош Путин грубо нарушава световния ред и плюе на всякакви международни решения
232
5
 
6
 
! Отговори
Няма преди 1 седмица
Други такива каатили като БГ екземплярите.
231
4
 
4
 
! Отговори
Голям преди 1 седмица
Страх ги тресе :))))))
230
6
 
6
 
! Отговори
една кръв преди 1 седмица
Аз не съм една кръв с руснаци. С украинци - може. Но с руснаци, няма как. То няма такъв народ "руснаци" - всичко вътре е сбирщайн от народи.
229
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хора, какво става тук? Копейските татковци напускаха тук пубертетните си дечица да заработват и те ли? Такива детски коментари не съм чел даже от тролейбусите митрофански. Кой разреши на деца да стоят до късно. Копейките, ако са увредени, защо повреждат и децата си, м?
228
6
 
6
 
! Отговори
Ким и Путин преди 1 седмица
не са прави! След срещата питат ли се как ще спят BG-шорошоидите? Не знам дали има открити такива силни приспивателни, които да им помогнат.
227
6
 
4
 
! Отговори
на снимката преди 1 седмица
Васалите на Си Дзин Пин .
226
6
 
3
 
! Отговори
Е? преди 1 седмица
За да се пробие Краматоск Славянск трябват бомби . ,Путин ви го каза ,предайте се или ще има кръвопролитие! Бомбите са вече осигурени от другаря Ким , следва страшното
225
4
 
8
 
! Отговори
късия и дибелия преди 1 седмица
Късия е на висок ток, за да не личи колко е по-къс от дибелия, а дибелия си е извикал по-слаб двойник, за да не личи колко е по-дибел от късия.
224
9
 
4
 
! Отговори
Срещата преди 1 седмица
на Ким и Путин е световна новина номер 1. От Белия дом до най-западналите жълтопаважници. Защото това е историческа среща на две ядрени държави, като включим и КНР, то те ще диктуват волята си на прогнилия Запад. А Украйна вече не съществува като държава. Епин суров урок за НАТОто.
223
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Русия, Китай, Северна Корея и Иран означават шах и мат за Запада.
222
3
 
4
 
! Отговори
БРАВО! преди 1 седмица
Посещението на Путин в Северна Корея е още едно доказателство, че комунизма е най-висш и последен стадий от развитието на феодализма. Иначе, агресорите са феодалите и и никой не може да ги спаси, защото времето им изтече...
221
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Браво! Нека американофилите и британофилите се пръскат от злоба, дребни рибки заблудени :) Нервите ви се скъсаха днеска с тази новина за договора между Русия и СК. Направо кръвното им гръмна на продажните американски слуги :):):)
220
3
 
6
 
! Отговори
Руска Агресия преди 1 седмица
Ми то по на Путин логиката сега двамцата за да се предпазят от агресията, трябва да си пуснат на себе си по една бомба, защото те са агресорите.
219
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Русофобите направо трепят рибата с тъnoто си остроумие.
218
4
 
4
 
! Отговори
РУСОФИЛИ ВИЖТЕ СЕ преди 1 седмица
ВИЖТЕ СИ НИВОТО - КИМ ЧЕН ВИ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРИЯТЕЛ. ДОРИ КИТАЙ ВИ МРАЗИ.
217
4
 
7
 
! Отговори
Жива да не бях... преди 1 седмица
Путин и Ким ще ни спасяват от злото... жива да не бях... Господи, прибери си версиите.
216
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За 300 г държавност у русия не можаха да си намерят умни началници .
215
3
 
7
 
! Отговори
Пфуууу преди 1 седмица
АГРЕСОРА ПУТИН....говори за защита от агресия. Боже, прибери си вересиите!