Договорът: Русия и Северна Корея ще си предоставят всякаква военна помощ

Ким е подарил на Путин и две кучета от порода пунсан
20 юни 2024 07:15, Елка Василева
114
Договорът: Русия и Северна Корея ще си предоставят всякаква военна помощ
Снимка: архив, БГНЕС

Северна Корея и Русия са се съгласили да предоставят една на друга всякаква военна помощ на разположение, ако някоя от тях стане жертва на въоръжена агресия. Това е според договора, подписан от лидерите на двете страни по време на тяхната среща в Пхенян, съобщава южнокорейската агенция КЦТА.

Още по темата
Съгласно договора двете страни ще си сътрудничат и в областта на космоса, ядрената енергетика за граждански цели, изкуствения интелект и високите технологии и ще развиват двустранното икономическо сътрудничество. Двете страни ще се стремят да увеличат търговския обмен.

Сътрудничеството им ще е насочено и за противодействие на фалшивите новини и на информационните провокации.

Русия и Северна Корея се ангажират и да не сключват с трети страни споразумения, които биха могли да подложат на заплаха суверенитета и безопасността на някоя от двете.

Договорът между тях е безсрочен.

В съобщение на медията се казва още, че по време на срещата на Владимир Путин с Ким Чен Ун на руския лидер е бил връчен медал на името на Ким Ир-сен за особени заслуги към двустранните отношения.

Севернокорейският лидер освен това е подарил на Путин и две кучета от порода пунсан. Това са севернокорейски ловни кучета.

Двете страни са подписали и договор за изграждане на трансграничен автомобилен мост помежду си.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
5
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Добре и САЩ имат една заслуга за териториите ни. Само че тогава САЩ и Русия са били големи съюзници, а след това и СССР не е оставал по-назад. Въпросът е, че единствено Германия ни е осигурила Южна Добруджа, а СССР ни е оставил териториите отпреди ВСВ. Въпреки, че Гърция е претендирала за голяма част от територията ни. Сталин не е позволил това, макар и с идеята за Балканска федерация. Но без идея за федерация, днес Южна България щеше да е Северна Гърция. А и сърбите са искали това и онова.
61
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Бай Дрън Казах ти, не ми говори общи приказки - дай КОНКРЕТНИ цифри къде и колко си "дал" да видим.
60
12
 
19
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
43, дадохме снаряди, танкове, бтр, ракетни комплекси, сега ще дарим и реакторите за Белене...Давахме горива и цяла година бяхме в задръствания, България загуби стотици милиони само от задръстванията, предизвикани от украински цистерни! Ние сме на тотална загуба!
59
3
 
7
 
! Отговори
Сър Пичук преди 3 месеца
Враговете Сърбия са спонсорирани от австроунгария хаха. Кажи ми, че си учил история през комунизма без да ми казвах. Вие сте тотал щета
58
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Бай Дрън Австро-унгария ли прати руските войници да се бият заедно с румънските срещу България? Или Австро-Унгария бомби Варна?
57
3
 
3
 
! Отговори
До Бай Дрън преди 3 месеца
Абсолюно вярно....................първата световна война започва по вина на Австро-Унгария, тогава империя и на Сърбия!!!Ама вие не четете историята!!!Четете, бе!!!
56
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Две умопобъркани джуджета седнали да си фантазират
55
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Бай Дрън Тц. Янукович беше избран с ясното обещание да ориентира Украйна към принадлежност към европейското демократично пространство. Кремъл просто му обеща едни милиарди, за да излъже украинците, но не му се получи.
54
6
 
6
 
! Отговори
4000 лева преди 3 месеца
Колегата Бай дрън застъпи на смяна. Чакам и Христо Христов и аз отивам да лягам. Смяната ми свърши
53
0
 
9
 
! Отговори
taka e преди 3 месеца
До Бай Дрън 53Германия и Русия са ни били приятели.....................но да не забравяме, че и САЩ ни подкрепят през 1919 г. , когато американският президент Уилсън се противопоставя на Англия и Франция, които искат да унижат и разкъсат България!!!
52
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Атлантическите шарани много бърже се хвърлят на гола кукичка.
51
6
 
7
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Недей лъга хората, сурпичук! АВСТРОУНГАРИЯ насъсква сърби и не само я насъсква, а и дава пари на сръбския монарх!!!
50
0
 
0
 
! Отговори
До 50 преди 3 месеца
За какво говориш? Къде това?
49
6
 
3
 
! Отговори
Syria преди 3 месеца
Да бе , повярвах ти.Za anonimen 30!!Докато на света има смели мъже и големи политици като Башар Асад, президента на Сирия................има надежда, че можем да победим западната хегемония и западния империализъм!!!
48
1
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Съгласен съм с долния коментар на колегата, че само Германия и Русия са ни били приетели или поне добри познати. Единствено Германия и Русия са ни осигурили нови територии или са запазили стари, като наприме по време на ВСВ и след това.
47
2
 
6
 
! Отговори
Сър Пичук преди 3 месеца
Хайде бе, а Александър е искал обединението ни да се случи, нали копейка? За това скъсва дипломатически отношение, когато се случва, а дори нахъсвам сърбите да ни нападнат. За това ПСВ руската орда влизат в Добруджа, за това бомбят Варна. Я ми кажи чел ли си райхщагското споразумение и какво е мислел да направи с нас Русия, ако е успяла да завземе проливите?
46
1
 
0
 
! Отговори
Зо 49 преди 3 месеца
Кога им ги измери?
45
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Ельоменат Той щото руския фашист в Кремъл и той така твърдеше и затова разправяше как щели за "три дня" да превземат Украйна, щото милионите украинци щели да ги посрещат с цветя и погачи, щото много искали да живеят в руский мир, а то се оказа, че ги посрещнаха с Джавелини и снаряди. ТЕ ТОГАВА още пропадна тая опорка за украинците дето "много искали" да живеят в руский мир.
44
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ей ги двамата кръгли ИДЕОТА на снимката,две късопишкови комплексирани джуджета,едното ботоксово,а другото единственото дебело прассе в страната си.
43
0
 
0
 
! Отговори
До 45 преди 3 месеца
Верно ли тей праят? А ти откъде знаеш?