Договорът: Русия и Северна Корея ще си предоставят всякаква военна помощ

Ким е подарил на Путин и две кучета от порода пунсан
20 юни 2024 07:15, Елка Василева
114
Договорът: Русия и Северна Корея ще си предоставят всякаква военна помощ
Снимка: архив, БГНЕС

Северна Корея и Русия са се съгласили да предоставят една на друга всякаква военна помощ на разположение, ако някоя от тях стане жертва на въоръжена агресия. Това е според договора, подписан от лидерите на двете страни по време на тяхната среща в Пхенян, съобщава южнокорейската агенция КЦТА.

Още по темата
Съгласно договора двете страни ще си сътрудничат и в областта на космоса, ядрената енергетика за граждански цели, изкуствения интелект и високите технологии и ще развиват двустранното икономическо сътрудничество. Двете страни ще се стремят да увеличат търговския обмен.

Сътрудничеството им ще е насочено и за противодействие на фалшивите новини и на информационните провокации.

Русия и Северна Корея се ангажират и да не сключват с трети страни споразумения, които биха могли да подложат на заплаха суверенитета и безопасността на някоя от двете.

Договорът между тях е безсрочен.

В съобщение на медията се казва още, че по време на срещата на Владимир Путин с Ким Чен Ун на руския лидер е бил връчен медал на името на Ким Ир-сен за особени заслуги към двустранните отношения.

Севернокорейският лидер освен това е подарил на Путин и две кучета от порода пунсан. Това са севернокорейски ловни кучета.

Двете страни са подписали и договор за изграждане на трансграничен автомобилен мост помежду си.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от Русия
Путин за пакта със Северна Корея: Ще се защитаваме взаимно от агресия!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
4
 
7
 
! Отговори
Българино, преди 1 седмица
попрочети историята на съюза, наречен НАТО и не ми дрънкай! От мен само един въпрос, българино - какво общо има държавата ни със Северния Атлантически??? Излизаш от дома си и ловиш риба там ли, че ти е близо?
81
3
 
5
 
! Отговори
Правилно, преди 1 седмица
Мишо. Тя и една датска крона е 26 стотинки, ама виж какво може да си купиш с едното или другото :)
80
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Мишо "Разходи се до Русия" Ти коя година се "разходи до Русия"?
79
7
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
До Ама "НАТО е създаден като военен съюз за защита от Германия" Мне, НАТО е създаден като военен съюз да пази Запада от "великия" СССР и комунистическата проказа, която си е братче на фашизма. Неслучайно един небезивестен американец в края на ВСВ казва "май победихме грешния противник".
78
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Мишо - И още нещо. За да си купиш хубава кола не ти трябва малка заплата и евтини яйца, а голяма заплата, дори и да са скъпи яйцата, ама явно не можеш да го проумееш. Защо според теб в най-богатите държави на този свят цените са високи? Ами заради това, което едва ли някога ще успееш да го проумееш, но не е лошо да опиташ. Може пък и да ти се получи. Ако взимаш 200 лв., дори и яйцата да са по 1 ст., колко време ще трябва да спестяваш, за да си купиш кола за 100 000 лв.? ... :)
77
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Мишо - Е тогава защо не си ми сложил плюсче на коментара? Щом в БРИКС всичко е по мед и масло се моля и ти да имаш доходи равняващи се на средната работна заплата там. Не го приемай като сума, а като покупателна способност. Колкото яйца може да си купи един средностатистически човек в БРИКС за месец, толкова яйца да можеш и ти да си купиш. Нещо лошо ли ти пожелавам? Сложи ми плюсче моля.
76
7
 
8
 
! Отговори
Мишо преди 1 седмица
До Анонимен 80Разходи се до Русия, влез в магазина и завиждай - яйца 0,20ст., хляб 1лв, масло 2лв, мляко 1 лв, кашкавал 10лв/кг, салами, мезета, риби......за горивото да не говорим литър нафта 1,2лв. Пенсия 400 -500 евро средно, евтин ток, евтин газ. Е при тебе в панелката в Люлин е по-добре, пред блока с бирата е яко.
75
7
 
3
 
! Отговори
Ама преди 1 седмица
каква история? НАТО е създаден като военен съюз за защита от Германия. Сега нищо защитно няма. Съвсем нападателно си е. Врагът е РФ. Китай също, Южна Америка да не се брои. Избихме индианците. Маорите също. Отвлякохме милиони черни от Африка, ама понеже сме демократи после им дадохме свобода. Ама това не важи за останалите в Африка. Кралицата ни даде някакви препоръки, ама отсвирихме и нея. Е, с помощта на противната ни Испания... Този път ударихте на камък, сащниците!
74
1
 
5
 
! Отговори
Дедо преди 1 седмица
Всеки търси съюзници , това е войната. Но Северна Корея е бедна държава. Друго щеше да бъде за Путин ако Япония му беше съюзник.
73
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пожелавам на всички русофили да имат доходи равняващи се на средната работна заплата в БРИКС. Нали БРИКС са супер модерни, силни и богати. Значи очаквам от вас да ми слагате плюсчета на коментара и да се молите всяка вечер за същото, което аз ви пожелавам.
72
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 77 това НАТО не като преди 20 г.свга е пъшно с геьове и еднополови ,не знам за кво НАТО говориш сега )))
71
5
 
8
 
! Отговори
ИВАН преди 1 седмица
АЗ НЕ ЗНАМ КАКВО СА ПОДПИСАЛИ ТЕЗИ ДВАМАТА, НО НИЕ ОТ США И ОТ УКРИТЕ НИЩО ДОБРО НЯМА ДА ВИДИМ! ГАРАНТИРАМ ВИ ГО!
70
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Как ще ги разчекнат тия двамата, като им го хакне НАТО. Загубеняци те се събраха, нещастниците долни.
69
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Севернокорейците прекалено дълго бяха изолирани от света.Сега покрай руснаците ще се очовечат,а може и да се сложи край на конфликта между Севера и Юга.
68
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ким е по-висок :)
67
0
 
5
 
! Отговори
Нормално преди 1 седмица
Е,й?!
66
16
 
11
 
! Отговори
Българите сме с Укр преди 1 седмица
и какво ни засяга нас азиатските кочини
65
7
 
8
 
! Отговори
Ако преди 1 седмица
велики сили бяха само Великобритания и Франция, сега България нямаше да я има на картата на света.................има доказателства за това!!!
64
10
 
11
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 седмица
Мога и снимки да ти пратя. Загубата на продукция също е подарък от наша страна. Лично аз съм стоял часове в задръствания всяка седмица, вместо да правим БВП :) Загубите за България са много големи. А тия подаръци, дето напраеихме на Украйна, са народна собственост, парите се вземат от данъците на тия, които работят, а не от тия, които само лаят! Ти БВП тук не произвеждаш, чедо на посолството! То само харчиш откраднати от нас пари!
63
9
 
18
 
! Отговори
До Бай Дрън преди 1 седмица
Така е, всички съседни държави са искали изконни Български земи.................но най-много са ни отрязали Англия и Франция, те са врагове на България!!!