Договорът: Русия и Северна Корея ще си предоставят всякаква военна помощ

Ким е подарил на Путин и две кучета от порода пунсан
20 юни 2024 07:15, Елка Василева
114
Договорът: Русия и Северна Корея ще си предоставят всякаква военна помощ
Снимка: архив, БГНЕС

Северна Корея и Русия са се съгласили да предоставят една на друга всякаква военна помощ на разположение, ако някоя от тях стане жертва на въоръжена агресия. Това е според договора, подписан от лидерите на двете страни по време на тяхната среща в Пхенян, съобщава южнокорейската агенция КЦТА.

Още по темата
Съгласно договора двете страни ще си сътрудничат и в областта на космоса, ядрената енергетика за граждански цели, изкуствения интелект и високите технологии и ще развиват двустранното икономическо сътрудничество. Двете страни ще се стремят да увеличат търговския обмен.

Сътрудничеството им ще е насочено и за противодействие на фалшивите новини и на информационните провокации.

Русия и Северна Корея се ангажират и да не сключват с трети страни споразумения, които биха могли да подложат на заплаха суверенитета и безопасността на някоя от двете.

Договорът между тях е безсрочен.

В съобщение на медията се казва още, че по време на срещата на Владимир Путин с Ким Чен Ун на руския лидер е бил връчен медал на името на Ким Ир-сен за особени заслуги към двустранните отношения.

Севернокорейският лидер освен това е подарил на Путин и две кучета от порода пунсан. Това са севернокорейски ловни кучета.

Двете страни са подписали и договор за изграждане на трансграничен автомобилен мост помежду си.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
5
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Тц. Имаше договор с Русия за свободно движение на стоки. Само че Украинците искаха хем да търгуват безмитно с Русия, хем с ЕС. Русия нямаше как да се съгласи, защото това означаваше безмитни стоки да залеят руския пазар, влизащи през Украйна. Затова Русия каза-или търгувате с нас или с тях.
41
3
 
8
 
! Отговори
Ельоменат преди 3 месеца
Ама естествено, че иска да са с Русия. Идват пред вратата зелени човечета с автомати и те карат доброволно да се съгласил да си с Русия. Даже руснаците бягат от Русия ти пишеш хуморестки тук. Никой не иска в тази клоака освен пияниците
40
4
 
3
 
! Отговори
До Сър Пичук преди 3 месеца
България беше отрязана от територии(Беломорска Тракия)от Франция и Англия в едно френско предградие Ньйо, 1919 г..................най-големите врагове на България са Англия , Франция , Турция и Гърция........................а не Русия, САЩ или Германия!!!
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В преразказът какво бил включвал договора не прочетох идеята включена в заглавоето.
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Бай Дрън "даваме огромни помощи на Украйна," Какви "огромни помощи" си дал на Украйна? Я ги изброй, ама КОНКРЕТНО, не общи приказки.
37
4
 
7
 
! Отговори
Джордж Оруел преди 3 месеца
Така СССР от самото си създаване се бореше за мир по целия свят. Такава борба беше, че целият комунистически лагер си беше ... военен (конц)лагер. Сега тези двама миролюбци пак ще се борят за мир срещу лошия Запад. И ще си предоставят военна помощ в борбата за мир. А също и ще се борят срещу фалшивите новини. Да, абсурдно е, но още по-абсурдно е, че има хора, които им вярват...
36
6
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Интересното е, че ние, българите, даваме огромни помощи на Украйна, но Украйна ще си плаща дълговете не на нас, а на САЩ и в частност компании като Блек Рок.
35
8
 
7
 
! Отговори
До Ельоменат преди 3 месеца
Половината население на Украйна иска да е с Русия, защото са етнически руснаци.Не говоря за феновете на фашиста Бандера, за гадните католици в Западна Украйна и за платените от западните служби агенти на НПО-тата и за олигарсите като оня тъ@@пак и шоколадов бос Петро Потрошенко!!
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Бай Дрън "Янукович бе осигурил милиарди от Русия" Ц. Янукович Русия му обеща милиарди за да се отметне от обещанията с които го бяха избрали украинците и това е ДОКАЗАН ФАКТ.
33
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 3 месеца
Вижте държавите, които са в орбита на запад аи ги сравнете с тези в руската орбита. Северна Корея, Венецуела, Куба, Еритрея. Глад, мизерия и ранна смъртност.
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До До Сър Пичук Не си копейка, а следващото ти дейсвие е да сехвърлиш на амбразурата за руснаците. Каи честно, ти останалите за какви ги мислиш? Че не могат да прочетат две изречения едно след друго ли?
31
4
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Янукович бе осигурил милиарди от Русия. Вместо тия милиарди, днес ние даваме милиарди за нещо, което се изпарява за секунди- муниции и оръжия. Къде е логиката за Украйна? Затънаха в дългове и поне 100 години има да работят бадева за САЩ, ако случайно излязат победители от войната.
30
3
 
6
 
! Отговори
Сър Пичук преди 3 месеца
Какъв патриот си бе копейка, ако беше патриот щеше да ненавижда руските кучета, които нападнаха Добруджа ПСВ, а не да ги величаеш. Ти синпуткеров екскремент
29
8
 
4
 
! Отговори
До Сър Пичук преди 3 месеца
1. Аз не съм копейка, а съм български патриот. 2. Я дай доказателства, че Ирак е нападнал Кувейт, подтикнат от Русия!!!3. Стига си ревал за Кувейт и за неговите супер-богати емири и мафиоти!!!
28
3
 
8
 
! Отговори
Ельоменат преди 3 месеца
Демек да оставят Украйна да се управлява от кучето на Путл3р, който чакаше в златно цукало ли? Хората не искат да са част от съветския к3н3ф.
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До ????? И в Сирия, и в Либия и в Ирак е момента основни действащи за мизерното им състояние са или руски протежета или техни проксита. Това е ФАКТ, тъй че ако в момента тези страни са зле, то е заради това, а не заради "демократизирането" им. Същото важи и за Афганистан.
26
7
 
4
 
! Отговори
Евромайданът преди 3 месеца
в Киев беше един незаконен преврат, цветна революция, пуч, организиран от западните служби и тези в Полша........................ако не беше той, сега нямаше да има война в Украйна!!
25
5
 
9
 
! Отговори
Сър Пичук преди 3 месеца
А ти къде беше, когато Ирак подкрепян и подтикван от Русия нападна Кувейт бе копейка?
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 23 В тва което си написал няма НИКАКВА логика. По-скоро е обратното - протестни събития се случват порадии наличието на диктатури. Например Янукович си беше тръгнал по пътя на Лукашенко. Не без руска помощ, разбира се.
23
2
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Кучето на Бойко да не е починало?