Русия е свалила 114 украински дрона през нощта

Те са били над Крим и Черно море
21 юни 2024 11:32, Инна Ангелова
61
Русия е свалила 114 украински дрона през нощта
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тази нощ руските средства за противовъздушна отбрана са успели да свалят и унищожат 114 украински дрона. 70 от тях са били над Крим и акваторията на Черно море, а останалите 43 над Краснодарския край и един над Волгоградския край, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

Властите в Краснодарския край в Южна Русия съобщиха, че един човек е загинал вследствие на "масирана атака с дронове" в района, предаде Ройтерс. Мишена на нападението са били петролна рафинерия, както и други обекти. Губернаторът Вениамин Кондратиев съобщи в "Телеграм", че работник в котелна инсталация е загинал в резултат на паднали отломки от дрон. Нанесени са щети и на административна сграда в рафинерията.

Атакувани са три общини, допълват от службите за извънредни ситуации. Отломки от безпилотен летателен апарат са паднали върху къща за гости в район Темрюк, но хората са били евакуирани и няма пострадали. На място работят аварийни екипи.

Назначеният от Русия губернатор на град Севастопол на полуостров Крим Михаил Развожаев съобщи, че предприета по-рано украинска атака с дронове е била отразена. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от Русия
САЩ обезпокоени, че Русия може да достави оръжия на Северна Корея
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 седмица
Укропите не познаха, Русия отдавна намери противодействие на новите им дронове. А именно системите С350 с 12 готови ракети на автомобил. Интересното е, че примподобна масова атака,може да се стреля директно и с подготвените за презареждане ракети, без да се зареждат на установката. 5 такива автомобила, са 60 ракети. Още толкова за презареждане, 120. Работят в целия честотен диапазон и са подготвени за новите укродронове с подобрено ГПС насочване и други подобни, като дронове за РЕБ.
33
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
докато дойде военна "помощ" от Курея , путлерофашистите- мюсюлмани почват да пуцат на поразия, докато не изстрелят всичко. И като свърши, Путин пак тръгва на просешко турне из Азия мбхаааа
32
7
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
руската армия пошла.... на оная работа ха ха ха ха тридневната руска излагация стана за смях пред цял свят и ще се помни ха х аха ха
31
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Като дойде военна "помощ" от щатите, бандеровците почват да пуцат на поразия, докато не изстрелят всичко. И като свърши, Зеленото пак тръгва на просешко турне. Така и сега. Още седмица максимум ще пуцат бандеровците и после пак ще е тихо :)
30
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Копейки, как върви "решителното настъпление" към Харков? Или пък превземането на селцето Часов Яр, дето трябваше да е паднало пред 4 месеца??? ХАХАХАХ
29
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 27, наистина е много забавно как без проблем стигат чак до Волгоград (някогашния Сталинград)! Руското ПВО не става за нищо! Другаря Сталин сигурно се върти из гроба
28
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Путинистите са много добри в свалянето на украински дронове. Свалят ги с рафинерии.
27
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
A колко не е свалила. Защото в момента гори база на Лукойл във Волгоград и военно летище до Белгород. И така е всяка седмица из цяла западна Русия.
26
3
 
5
 
! Отговори
КаскетЯ преди 1 седмица
Монголотатарските фашисти имали страшни бомбаЧки дето избивали маса хора (гордоста на нашата ватенкЪ под мене) Сонцепльок изгарял всичко до 1,5 километра!!! От къде се пръкват такива безмозъчни същества не е ясно! Отврат!
25
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Руски медии публикуват кадри на действие на руската система с тежко термобарично поразяване Солнцепьок в Харковска област Което значи,че 1.от района вече са изведени всички цивилни;2 Има голямо натрупване на военни в жива сила и въоръжение на Украйна.Солнцепьок е много мощно оръжие,изгарящо всичко вкл.дъбоко под земята.Западът е заповядал "на всяка цена"!Укр. да се бие,за да изтласка рус. към границата и това преди натовската среща на върха.Вчера РФ пуснаха 3-тонна бомба, убиваща всичко на 1,5км
24
3
 
3
 
! Отговори
това преди 1 седмица
според западните *** сигурно е 10 процента от дроновете. а пък хохлетата са свалили всичко на 100 процента. Ти да видиш!
23
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Във войната между Полша и СССР, СССР губи западна Украйна и Западна Украйна за повече от 10 години. Поляците полонизират местните, насилствено. Това е и причината за бандеровските зверства във Волин, за това отмъщават. Затова СССР си връща тези територии 1939-та. С Мюнхенското съглашение се предават части от Чехословакия на Хитлер, който подарява земи и на Полша. Пилсудски има Договор лично с Хитлер. Полша води пронацистка политика преди ВСВ.
22
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
сакън да не е занимал и Кузя при свалянето сега с какво ще кадим
21
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
напомнями на оная рускиня героиня дето обезвредила 340 германци ... верно оказа се се,,ксу,,ално но и това си е умение
20
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Гладоморът засегна целият СССР. Пострадаха руснаци, беларуси, украинци и казахстанци. Само украинците, обаче си го присвоиха и рИват, че бил само срещу тях. И кво толкоз им пречат руснаците, като Сталин е Грузинец, съветски човек. А Украйна беше изцяло възстановена след ВСВ с ресурсите на целият СССР.
19
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
10- нека кажем и за 23 август 1939г подписан пакт за ненападение м/у СССР И ХИТЛЕР- СЕПТ ХИТЛЕР НАВЛИЗА В ПОЛША, МАЛКО ПО КЪСНО СССР НАВЛИЗА И СЛЕД СЕБЕ СИ ОСТАВЯТ 60 000 ЗАКЛАНИ ПОЛЯЦИ В ОБЩ ГРОБ- ЗВЕРСТВО ПРИЗНАТО ЗА ГЕНОЦИТ- СЛЕД ТОВА С КРЪВ И РАЗРУХА ПРИОБЩАВАТ ЛИТВА, ЛАТВИЯ НАВЛИЗАТ ВЪВ ФИНЛАДИЯ, ПРИОБЩАВАТ ЧАСТ ОТ КАРЕЛИЯ...СЕЯТ СМЪРТ И РАЗРУХА
18
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
като чуя от рашистите - всички морски дронове са унищожени - и почвам да гадая кое ли руско корито е отишло на дъното.
17
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бандера провъзгласява Независима Украйна в тясно съструдничество с Хитлерова Германия. Сбъркал е, обаче в сметките си, че Хитлер счита украинците за нещо различно от другите славяни. А бандеровците, заедно с хърватските усташи са извършвали най-отвратителните зверства по време на ВСВ. Избивали са руснаци, украинци, евреи, ***. Поляците прекрасно знаят, Кой извърши Волинското Клане и защо.
16
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ама голям смях, не беше ли - Само една бомба да падне на територията на РФ и ще видите какво ще стане. А сега ВСУ ежедневно си обстрелва руски територии и нищо не става.
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
като минимум единия го е свалил флотски хеликоптер ка29 като се е блъснал в него екипаж в торби 200 ..... друго като излязат клиповете ....