Министрите на отбраната на САЩ и Русия проведоха телефонен разговор

Това е първият такъв от година насам
26 юни 2024 09:39, Инна Ангелова
66
Министрите на отбраната на САЩ и Русия проведоха телефонен разговор
Снимка: Pixabay

За пръв път от година насам министрите на отбраната на Съединените щати и Русия проведоха телефонен разговор, съобщава Reuters. Разговорът е инициират от американския министър Лойд Остин.

Пентагонът коментира, че Остин и Белоусов са обсъдили важността на отворените линии за комуникация. Остин инициира разговора и това беше първото подобно обаждане от март 2023 г., каза пред репортери говорителят на Пентагона генерал-майор от военновъздушните сили Патрик Райдър, пише още в-к "Труд".

Руското министерство на отбраната обаче допълва, че министър Андрей Белоусов е предупредил американския си колега за опасностите от продължаване на американските доставки на оръжие за Украйна в 28-месечната война.

"Белоусов посочи опасността от по-нататъшна ескалация на ситуацията чрез продължаване на доставките на американски оръжия за украинските въоръжени сили", се казва в изявлението на министерството в Telegram след разговора.

Отношенията по оста Москва-Вашингтон паднаха до най-ниската си точка от кубинската ракетна криза от 1962 г., след пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна през февруари 2022 г. Миналат седмица от Москва съобщиха, че дипломатическите контакти и отношения между правителството на руския президент Владимир Путин и администрацията на американския му колега Джо Байдън са на “абсолютен минимум”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от Русия
Русия и Украйна си размениха по 90 военнопленници
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
6
 
15
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 дни
Русия трябва незабавно да свали всички американски дронове и сателити на 200 км от границите си. Да видим САЩ какво ще направят.
18
19
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 дни
Е като публикувате новина, червен Днес.бг, поне я напишете както си е в оригинал. Американецът каза на орката, че доставките за Украйна няма да спрат, докато не се върне Крим и границите на Украйна не се възстановят до тези от 1991 година
17
4
 
19
 
! Отговори
Това както при преди 4 дни
кредитите - пръв звъни, този който е на зор! :D
16
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
САЩ май ще нашляпа Просссссия.
15
9
 
13
 
! Отговори
Договарят се явно, преди 4 дни
при какви условия, САЩ да се предадат и де се оттеглят от Европа.
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Първо пускай Сатанките после предупреждавай 🇻🇳🤣🇹🇷
13
3
 
17
 
! Отговори
ароматния пръч преди 4 дни
Да не би американците да предпочитат Ким да праща само балони с отпадъци в Южна Корея и да са се възмутили от превъоръжаването и с помощта на Русия?
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Зеленски уволни командващия обединените сили на въоръжените сили на Украйна Юрий Содол няколко часа, след като началникът на щаба на Азов Кротевич се оплака от него в социалните мрежи, пише FT. Содол беше обвинен в некомпетентност, довела до сериозни загуби.
11
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Е кажете какво се разбраха де, кога ще се сдават руснаците.
10
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Абе май има друга причина американеца да звъни...не е само да се моли да 'държат отворен канал за комуникация" (което така или иначе е факт).
9
7
 
21
 
! Отговори
До 5 преди 4 дни
Ами никой не казва,ама защо нямат бе,нали майдани правиха,те започнаха всичко в Украйна,а сега нямали.Ами имаше една приказка Къде си тръгнал в А група без топка
8
7
 
16
 
! Отговори
До 6 преди 4 дни
Ами сигурно да дразнят украинските просещи копейки като теб,дето си мислят ,че тук им е Урколандия и света се върти около тях
7
7
 
27
 
! Отговори
Dj преди 4 дни
Американците направиха държавния преврат през 2014 и Руснаците веднага взеха Крим. Така както започна ВСВ, когато Германците влязоха в Полша и веднага руснаците направиха същото от изток. Разликата е че СаЩ го правят чрез Нато.
6
32
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
ЗАЩО ДАВАТЕ САМО РУСКАТА ПОЗИЦИЯ, КОПЕЙКО?
5
5
 
12
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 4 дни
Да допуснем ,че това е една истинска война,напреки моите убеждения,че не е такава. Позицията на Русия е меко казано странна,защото това,което ни казва е: "Ние ще стреляме,а тия които обстрелваме не трябва да имат оръжие,с което да ни обстрелват." Смешно е. Не по-малко смешно е обаче и патологичното заповедно ИСКАНЕ на Зеленски. Защото да се помогне с въоръжение някой ,който е обстрелван не е зле,но ако народът на този някой дизертира масово от защита на домът си,си е вече за смяна на този някой.
4
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Абе, трепането на руснаци винаги е правилно
3
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Тоест като изстрелят тактическите ядрени заряди американците да не се шашкат. Не е по тях
2
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Свинята винаги е първа, по всяка тема.. Иначе Рамзан ше го раз Чек не
1
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Опитът на колективния Запад да обезкърви Русия с ръцете на властите в Киев се провали с гръм и трясък и скоро от Украйна няма да остане почти нищо, ако не започне процесът на разрешаване на този въоръжен конфликт. Тази гледна точка изрази пред ТАСС бившият началник на кабинета на държавния секретар на САЩ Колин Пауъл, пенсионирания полковник от армията на САЩ Лорънс Уилкерсън.