Министрите на отбраната на САЩ и Русия проведоха телефонен разговор

Това е първият такъв от година насам
26 юни 2024 09:39, Инна Ангелова
66
Министрите на отбраната на САЩ и Русия проведоха телефонен разговор
Снимка: Pixabay

За пръв път от година насам министрите на отбраната на Съединените щати и Русия проведоха телефонен разговор, съобщава Reuters. Разговорът е инициират от американския министър Лойд Остин.

Пентагонът коментира, че Остин и Белоусов са обсъдили важността на отворените линии за комуникация. Остин инициира разговора и това беше първото подобно обаждане от март 2023 г., каза пред репортери говорителят на Пентагона генерал-майор от военновъздушните сили Патрик Райдър, пише още в-к "Труд".

Руското министерство на отбраната обаче допълва, че министър Андрей Белоусов е предупредил американския си колега за опасностите от продължаване на американските доставки на оръжие за Украйна в 28-месечната война.

"Белоусов посочи опасността от по-нататъшна ескалация на ситуацията чрез продължаване на доставките на американски оръжия за украинските въоръжени сили", се казва в изявлението на министерството в Telegram след разговора.

Отношенията по оста Москва-Вашингтон паднаха до най-ниската си точка от кубинската ракетна криза от 1962 г., след пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна през февруари 2022 г. Миналат седмица от Москва съобщиха, че дипломатическите контакти и отношения между правителството на руския президент Владимир Путин и администрацията на американския му колега Джо Байдън са на “абсолютен минимум”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от Русия
Русия и Украйна си размениха по 90 военнопленници
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Лепота!Русия възобновява директните пътнически влакове до Северна Корея.След като се качат във Владивосток, (хората) ще отидат направо в КНДР, ще се насладят на красотата, природата, културата там, ще се запознаят с обичаите и традициите", заяви Кожемяко при откриването на изложение на севернокорейски стоки във Владивосток.Е, без снимки, с придружители, по строго определен маршрут.Свобода!
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Болестта променя хората. Съжалявам но в случая е за по добро надявам се.
37
2
 
6
 
! Отговори
българина преди 4 дни
оръжието вече тръгна към бл изток, израел ще го отнесе
36
2
 
1
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 дни
Когато изпадна в алкохолен делириум имам дарбата да подслушвам разговори по засекретени линии, и знам точно кой на кого какво е казал. И това го правя от легнало положение, тъй като от алкохолна полиневропатия почти не мога да се движа!
35
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Няма пълномащабно нахлуване в украйна. Това клише се изтъррка.
34
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Путин го е страх да не се надене на НАТО
33
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До 31 И това при положение,че Урколандия е на финансови инжекции от Запада и ,ако не са те една грива щеше да е стана парче тоалетна хартия
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
За Укропия нема какво да говорят, а за КУБА )))
31
5
 
5
 
! Отговори
t666 преди 4 дни
До Само факти За последните 5 години курсът на рублата е паднал с 23%, като движението е относително без особени промени, освен 2023 , но е около 2-3 стотинки Курсът на гривната за 5 години е паднал с 30%. От 7 стотинк, вече е 4. И през Февруари 2022 и Февруари 2024 курсът на рублите е почти без промяна. Лесно може да се провери.
30
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До 23Препоръчвам ти същите. Краворо.бите са пак в рашка. Там има повече крави на глава р.о.б.и от свободните хора в САЩ.Извинявай, ако съм засилил лудостта ти.
29
0
 
3
 
! Отговори
До 28 преди 4 дни
На тролея така му е опорката,обаче е сбъркал страната и хората
28
3
 
10
 
! Отговори
до 24-ти преди 4 дни
Не фантазирай. 1000 рубли винаги са били около 20 лева. Когато изключиха РФ от СУИФТ, рублата беше паднала до 1000 рубли за 6 лева, в същото време БНБ отказваше търговия с рубли и нямаше фиксинг. След около 2 месеца, рублата беше стигнала курс 16лв за 1000 рубли. Към днешна дата, курса отново е 1000 рубли за 20,64 лева. Успокойте се, нищо драматично не е станало. Който купи евтини рубли в оня момент сега е утроил инвестицията. Честито!
27
3
 
5
 
! Отговори
До 24 преди 4 дни
Ами и тoгава рублата си беше колкото е и сега и опорката ти издиша ,украинска копейко просеща и тук не ти е Урколадия,за да ти се привиждат копейки
26
5
 
6
 
! Отговори
До 24 преди 4 дни
Пак ли ги дъвчеш тия рубли бе необразовано украинче,а що не кажеш нещо за гривната или тя е на изкуствено дишане
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Do 24 то и норвежката крона преди пет години беше около 0.35 лв в момента е 0.17 лв. Къде е по добре в норвегия или в българия?
24
17
 
2
 
! Отговори
Само факти преди 4 дни
Преди февруари 2022г. една рубла бе 35 ст.,днес една рубла е 2 ст.Когато фактите говорят,дори и копейките мълчат!
23
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
А за помощ за кравороби, кои лекари ще препоръчаш? Трябва да са много, щото твърдите че много сте такива. Ти лично по кой ходиш?
22
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Христо ХристовНяма нужда да ми благодариш. Който и да избереш, няма да сбъркаш.Д-р Петър Николов - психотерапевт, психиатърД-р Татяна Аврамова - психиатърПомогнали са на доста ру.с.о.р.оби.
21
6
 
16
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 дни
Говорили са за репарациите които ЕС ще плаща на Русия. Така и трябва.
20
0
 
5
 
! Отговори
До 16 преди 4 дни
Пак не си си пил хапчетата