Медведев: Москва да се стреми към заличаване на Украйна и НАТО

Възгледите му дават индикации за ястребово мислене на върха на Кремъл
11 юли 2024 13:39, Елка Василева
157
Медведев: Москва да се стреми към заличаване на Украйна и НАТО
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият руски президент Дмитрий Медведев разкритикува днес обещанието, дадено на срещата на върха на НАТО, за евентуалното членство на Украйна в алианса и каза, че Русия трябва да работи за "заличаването" както на Украйна, така и на НАТО, предаде Ройтерс.

Още по темата
В публикация в социалните мрежи Медведев цитира на английски декларацията на НАТО от срещата във Вашингтон тази седмица: "Ще продължим да подкрепяме Украйна по нейния необратим път към цялостна евроатлантическа интеграция, включително членството в НАТО."

След това той продължи на руски език: "Изводът е ясен. Трябва да направим всичко възможно, така че "необратимият път" на Украйна към НАТО да спре или със заличаването на Украйна, или, още по-добре, със заличаването и на двете".

Медведев, който по време на мандата си от 2008 г. до 2012 г. бе смятан за прозападен модернизатор, се превърна в ястреб след началото на войната в Украйна, наричана от Москва "специална военна операция". Той многократно предупреди САЩ и съюзниците им, че изпращането на оръжия на Киев може да доведе до "ядрен апокалипсис".

Всяко решение за употребата на руски ядрени оръжия се взима от президента Путин, но дипломати казват, че възгледите на Медведев, който е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, дават индикации за ястребово мислене на върха на Кремъл, който представя войната като екзистенциална борба със Запада.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
1
 
! Отговори
омбр, то бил въшльо преди 2 месеца
и то какъв само, най големия.
84
4
 
7
 
! Отговори
82 ОМБр преди 2 месеца
русията много силна бре! Победа след победа цели 880 дни. СВО се точи като свински черва по дълго от Отечествената война с вермахта бре!
83
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Силно се съмнявам Медведев да е казал всичко което му се приписва. Аз от него не съм чул нищо подобно, а да го напише може всеки, не непременно той.
82
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 82 ОМБр 81. Какво ще взривяваш бе, въ6льо? Къде се слагаш и ти барабар Петко с мъжете?
81
4
 
5
 
! Отговори
Глиган преди 2 месеца
До 82 Омбр: никой не те пита усраинец гнусен, хрантутници, скакалци по цялата Европа се разпръснаха като тумор. Отивай си при бандероФашаги.
80
7
 
5
 
! Отговори
82 ОМБр преди 2 месеца
Тоя алкохолик не разбра ли,че сто пъти ще зривим планетата,но русия няма да спечели тази война!!!
79
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За да ми се хванат лайковете климам упорито до видим резултат иначе не става а понякога е важно.
78
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Викайте на Медведев както си искате. Това не променя факта, че Украйна няма да влезе в Нато, а може и да не остане нищо от нея, което да влезе в ЕС.
77
5
 
10
 
! Отговори
DEPM преди 2 месеца
хахахах .. тоя верно си вярва :))))))
76
10
 
9
 
! Отговори
Гошко преди 2 месеца
"Тая пиянка пак ли са му дали да говори. Една грешна стъпка и Кремъл ще гори. Сам Путин ви каза,че стещу НАТО няма шанс русия" Каза, че с нормални оръжия няма шанс а ако е с ядрени то НАТО също няма да спечели. Едва ли някой обаче иска ядрена война заради Украйна.
75
9
 
13
 
! Отговори
К9 преди 2 месеца
От всичко, което прочетох, вече съм абсолютно убеден в едно нещо! Медведев има вероятно един от най-добрите дилъри в света, чиято стока е на топ ниво!
74
11
 
13
 
! Отговори
Дънди преди 2 месеца
Тая пиянка пак ли са му дали да говори. Една грешна стъпка и Кремъл ще гори. Сам Путин ви каза,че стещу НАТО няма шанс русия
73
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Обичам джудже номер 1 и джудже номер 2. Като Бени Хил шоу са. Да са живи и здрави да ни веселят.
72
10
 
6
 
! Отговори
Възраждане преди 2 месеца
Медведев , великани . Верни сме на Русия .
71
18
 
20
 
! Отговори
Имп Маврикий преди 2 месеца
Ако някой си мисли че Украйна ще оцелее и ще е член на НАТО и ЕС, жестоко е сбъркал рейса. Русия няма да допусне това. То именно затова е и войната де. Вече две години и месеци. Гробищата растат всеки ден и час.
70
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Досега ако те слуша некой изобщо, не изтрепа ли половината свят лилипут, или требва да си налееш още едно и да си продължиш словосъчетанията :)))
69
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 72 Пубер, само да те погледне хладно Захарова с тия сини очи и ще свършиш без да те е барала за чатала, пубер!
68
7
 
11
 
! Отговори
Германец преди 2 месеца
На тоя ако на всеки обещан сармат и посейдон му плащаха по една рубла, щеше да си докарва десетки евроцента на седмица. Колко бояришник може да си купи с тези пари, смятай.
67
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 73 Ще сънувам ужаси като и видя грозноватата мутра, камо ли да е шиб а м комрад, пък и то какво тяло, направо да умреш на място.... хахахахахаха :))) Да не си от некакво забутано село, че не си виждал хубава жена мен, щом травестита ти е перверзен... хахахахаха :)))
66
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия съвсем са се побъркали!А не се ли сещат,че и те ще бъдат заличени?