САЩ имат намерение да започнат нови войни?

Турски анализатор: Вашингтон иска конфликтът в Украйна да стане война НАТО-Русия
12 юли 2024 20:00, Елка Василева
175
САЩ имат намерение да започнат нови войни?
Снимка: архив, БГНЕС

САЩ вероятно имат намерение да започнат нови войни, пише турският анализатор Абдулкадир Селви от в. „Хюриет“ в статия, публикувана днес.

"Когато видях декларацията на НАТО, стигнах до извода, че намерението на САЩ е да започнат нови войни и в частност - Трета световна война", посочва Селви в материал за декларацията на НАТО, публикувана на 10 юли.

По думите му Съединените щати кроят планове за разширяване на конфликта в Украйна и за превръщането му във война между НАТО и Русия.

Администрацията на президента Джо Байдън полага усилия да превърне войната между Русия и Украйна във война между НАТО и Русия. Такава опасност е по-близо от всякога, добавя политическият анализатор.

Според Селви украинският конфликт в момента има две губещи страни: Русия и Украйна, а единственият победител са САЩ.

Благодарение на конфликта САЩ постигнаха разширяване на алианса (с присъединяването на Финландия и Швеция), превърнаха Балтийско море "в натовско море", а "Европа - в свой заден двор от страх пред Русия", посочва анализаторът.

САЩ печелят и заради стимулирането на американската военна индустрия, а "под претекст за китайската военна заплаха са насочили усилията на НАТО към Азиатско-тихоокеанския регион".

Съединените щати искат да изтощят Китай, който не успяха да отслабят икономически, като го въвлекат във война, пише още анализаторът.

Не бива да се забравя, че войната, в която ще участва Китай, ще бъде Tретата световна война, смята Селви.
(Кореспондент на БТА в Анкара Нора Чолакова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Америка е жертвана, но не е ясно кой ще е следващия приемник на паразита.
114
2
 
14
 
! Отговори
Така е няма три пла- преди 1 месец
--нети земя ! Една за Русия една за Китай и една го казвам за Запада Запада е що годе обединени след 2-рата св бойна държави приели водеща военно да бъде САЩ ! Срещу Запада назрява военна и икономическа коалиция Русия ,Сев Корея и Китай --Като Китай е във много голям подем ! Да война ще има бройката на населението да се намали и едната коалиция трябва да бъде разбита и да опразни терена ! Не е хуманно но достапа до благоденствие се решава по военен път !
113
8
 
16
 
! Отговори
ХАХАХА преди 1 месец
Абсолютни глупости, Турците не споменават, че именно те убиха Руски посланник на тяхна територия и подклаждаха дълго конфликта в Сирия въпреки, че САЩ и Руснаците им казаха да не се месят и да внимават. Сега пак се опитват да се правят на интересни но най много да изядът Руски удар ушким от Сирийците. Много са наивни и хитри но болните им амбиции за велика сила ще им изядат главите....
112
25
 
4
 
! Отговори
Руски Трол преди 1 месец
Ако не е пенсиониран военен от САЩ ще е турски анализатор! Копейки ест за руская пропаганда!
111
2
 
25
 
! Отговори
Рендето преди 1 месец
Ако конфликта между Ук. и Русия ескалира и прехвърли границите на двете воюващи страни, той неминуемо ще засегне НАТО. Бг е членка на НАТО и автоматически ще бъде замесена в конфликта! Как??? Логистично - територията на Бг ще бъде използвана за удари по цели в РФ с ракети Земя - Земя, Въздушни и Морски, производство на боеприпаси и Ремонт на военна техника. Дали ще участваме пряко в конфликта? Не зная, ние нямаме нито Армия, нито Въоръжение... Възможни са удари по наши воени и промишлени обекти!
110
2
 
28
 
! Отговори
аз преди 1 месец
Щом са толкова глупави европейците, че вървят по чужда воля и са забравили разрушения си континент през май 1945 година, значи СИ ЗАСЛУЖАВАТ новата световна. В която Европа ще пострада най-много, ще бъде върната направо в каменната ера. Хак да им е новата световна война А Америка зад океана няма да пострада никак.
109
2
 
37
 
! Отговори
паф преди 1 месец
САЩ са най-голямото зло за човечеството!...това вече го разбраха много колонии! новия световен ред е в ход!
108
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ха сега де! Това го твърди турчин, не руснак. Ние и така го знаем, но друго е, когато го потвърди специалист.
107
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е голата истина! САЩ се хранят от войни и трупат печалби от тях. Животът на хората няма никакво значение! Важни са кинтите!
106
0
 
5
 
! Отговори
До Когнитивното преди 1 месец
всъщност ефекта на Дънинг-Крюгер характеризира... най общо казано...*** дето се мислят за много умни. познато...? :)
105
14
 
5
 
! Отговори
До 120 преди 1 месец
Просто турчина смята ,си мисли , че неговото мнение е меродавено, без да има реални доказателства за намеренията на САЩ и всяко друго мнение за него е не значимо и именно такива парвенюта ярък пример за Ефекта на Дъннинг Крюгер.
104
6
 
3
 
! Отговори
до когнитивното преди 1 месец
Ти го "скъса" този VPN да си цъкаш плюсчета, бе!!!! -))))) Кого се опитваш да измамиш себе се или нас?!
103
6
 
2
 
! Отговори
До120 преди 1 месец
Ефекта на Дънинг-Крюгер е точно при теб и той се изразява в това че за по малко от минута сам си напраска една дузина одобрения,с идеята сам да си повярваш и най вече да убедиш в правотата си,всички четящи тоя сайт!!!!!
102
10
 
1
 
! Отговори
82 ОМБр преди 1 месец
Внимание! Барабанчик! Сигнал АТАКА! Трррррр-та;трррррр-та;трррррр-та.... Да се почваме тогава!? ...Мен стигами таз награда,да каже нявга народа...!
101
7
 
12
 
! Отговори
Ди120-когнитивното преди 1 месец
Къде видя ефекта на Крюгер в изказването на турчина?Просто човека назовава нещата,такива каквито са,за разлика от всичките западни лицемери начело с куклата на конци Джо Дементий!
100
8
 
13
 
! Отговори
Когнитивното преди 1 месец
Състояние на Силви е известно като Ефекта на Дъннинг Крюгер или иначе казано как глупавите са твърде глупави за да осъзнаят че са глупави.
99
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Икономически Протекционизъм и Война,това са единствените полезни ходове на агонизиращата залязваща империя САЩ с идеята да удължи своето влияние.
98
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е очевидно от много време. Да видим колко време европейците ще търпят дерибействането на американците!
97
0
 
3
 
! Отговори
Извънземен преди 1 месец
Отивам за пуканки :)
96
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Змията(САЩ)когато умира хапе най много,да ама след тая захапка която за замислили,пиндостан ще стане необитаема пустиня а нагло британия ще изчезне от географската карта завинаги.