САЩ имат намерение да започнат нови войни?

Турски анализатор: Вашингтон иска конфликтът в Украйна да стане война НАТО-Русия
12 юли 2024 20:00, Елка Василева
175
САЩ имат намерение да започнат нови войни?
Снимка: архив, БГНЕС

САЩ вероятно имат намерение да започнат нови войни, пише турският анализатор Абдулкадир Селви от в. „Хюриет“ в статия, публикувана днес.

"Когато видях декларацията на НАТО, стигнах до извода, че намерението на САЩ е да започнат нови войни и в частност - Трета световна война", посочва Селви в материал за декларацията на НАТО, публикувана на 10 юли.

По думите му Съединените щати кроят планове за разширяване на конфликта в Украйна и за превръщането му във война между НАТО и Русия.

Администрацията на президента Джо Байдън полага усилия да превърне войната между Русия и Украйна във война между НАТО и Русия. Такава опасност е по-близо от всякога, добавя политическият анализатор.

Според Селви украинският конфликт в момента има две губещи страни: Русия и Украйна, а единственият победител са САЩ.

Благодарение на конфликта САЩ постигнаха разширяване на алианса (с присъединяването на Финландия и Швеция), превърнаха Балтийско море "в натовско море", а "Европа - в свой заден двор от страх пред Русия", посочва анализаторът.

САЩ печелят и заради стимулирането на американската военна индустрия, а "под претекст за китайската военна заплаха са насочили усилията на НАТО към Азиатско-тихоокеанския регион".

Съединените щати искат да изтощят Китай, който не успяха да отслабят икономически, като го въвлекат във война, пише още анализаторът.

Не бива да се забравя, че войната, в която ще участва Китай, ще бъде Tретата световна война, смята Селви.
(Кореспондент на БТА в Анкара Нора Чолакова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
6
 
10
 
! Отговори
Рендето преди 1 месец
Това не е тайна!!! Всъщност, всички непредубедени наблюдатели и анализатори го твърдят и посочват, че Войната между Европа и Русия е, единственото спасение за Щатите.
94
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Члeн 5 ще си остане за НАТО и ще им влезе дълбоко
93
3
 
14
 
! Отговори
Fena преди 1 месец
Ако, дано не се случва, нещое започне, дали Турция ще изпълни Член 5 за да се бие с Русия? Нама да стане. Член 5 си е един абсолютно измислен член.
92
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абсолютно е прав турчина,САЩ губят надпреварата по всички фронтове,иновации,технологии,масово производство на всичко,единственият им шанс да запазят своето влияние е световна война,да ама след нея те няма да са незасегнати както досега ами порядъчно разрушени!
91
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А европеддерасите депутати в Брюксел си зареждат електричките от дизелови генератотори и се правят на еколози. Няма такава безмозъччна тъъпа нагла сбирщина. И такива приммати тръгнали да дават наставления на истинските европейци от Източна Европа какво да правят, как да мислят и тн.
90
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изданието Die Welt пише: Германия заменя ядрената енергетика с въглища от Колумбия. Вноса на въглища от Колумбия бележи нов рекорд, като от януари до май 2023 г. са внесени около 2.56 млн тона. За цялата 2022 г. са внесени 5.75 млн тона. Къде сте бе НПО-та, къде сте бе Грийн пийс, къде сте бе Zеленяци, къде сте бе jълтопаVетници???!!!
89
2
 
24
 
! Отговори
Гнус преди 1 месец
Всеки нормален човек знае, че САЩ искат да предизвикат Трета световна война заради огромния си дълг, за да може той да бъде занулен, и защото губят световното си господство. Да, САЩ се опитват да вкарат НАТО във война срещу Русия, но отново искат да излязат чисти и недокоснати територии, но за сметка на това въвличат всички европейски държави, за да се бият вместо американците. Докато САЩ съществува, тази планета никога няма да се развива. САЩ сеят само разруха и с мърт.
88
3
 
21
 
! Отговори
Ф-16 нахуй преди 1 месец
Нашите русофоби така са налапали американския ботуш, че не го пускат. Вкуснен ли е американския ботуш, а бе русофоби? Какво ви дадоха краварите освен един мирижлив ботуш?
87
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Война между Русия и НАТО се желае само от една шепа примитивни мозъци. Да не мислите че на войниците в Европа и САЩ им се ходи на източния фронт да бъдат убити. За война настояват само хора без никакъв интелект. То е ясно че Русия ще я спечели и то категорично. В момента няма по-силна, тренирана и въоръжена армия от руската. На запад си правят някакви странни заключения че имат шансове без да отчитат факта че руснаците в момента не им свалят шпионските самолети и сателити.
86
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Министрите на отбраната на РФ и Пиндостан отново проведоха телефонен разговор.
85
3
 
14
 
! Отговори
Путин е велик! преди 1 месец
Народа масово освирква западните диктатори като Макрон, пирата плешивец Шолц и оня шоколадовия англо-бхаратец. За това свидетелстват множество клипове. Това говори, че тия са провалени диктатори и избрани явно не по волята на народа, а чрез измама. Тия диктатори по позор. Такива като тях са просто едни марионетни, еднодневки. За разлика от горецитирание, Путин където и да отиде му ръкопляскат, хората се радват и искат да се снимат с него. Личи си кой е велик главнокомандващ.
84
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нашите русофоби са готови да станат джендери, да си сменят половете с каквито им кажат техните господари, но само да не са със страната на ценностите и правдата - РУСИЯ! Вие русофоби сте болни мозъци ей
83
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Турците правилно се страхуват. При трета световна те ще бъдат най-близо и ще получат първите удари. Остъкляването неизбежно при такова развитие.
82
2
 
13
 
! Отговори
Главчо Денков преди 1 месец
Главното е, че денацификацията си върви. Укронацягите масово пътуват към бандера, а русофобите у нас и по света 4ишкат кръв.
81
11
 
2
 
! Отговори
Въпрос преди 1 месец
Защо хората в северна корея и руското блато не мечтаят за свобода? Защото мечтаят да се нахранят а да имаш две мечти наведнъж е доста трудно.
80
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ТАКА КАТО ГО ГЛЕДАТЕ МИСЛИТЕ ЛИ ЧЕ ТОИ ЗНАЕ КЪДЕ СЕ НАМИРА, НЕГОВАТА ДЕМОКРАТИЧНА ПАРТИЯ ВОДИ ВОИНИТЕ
79
4
 
4
 
! Отговори
Запада е разделил преди 1 месец
Славяните и Русия няма буфер и подкрепа в Европа видя се с Ирак и Сирия какво стана ред е на неоколониализма
78
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По улиците на щатите живеят над 60 млн клошове и бездомници. Улиците им са пълни с колабирали наркомани. Постоянни престрелки между бандитските групировки, в които под 30 застреляни на ден даже не се съобщават. Пълно е с тлъстяци, хора изпаднали в дълбока депресия, gендъри, сатанисти и сектанти. Там сменят половете на деца и има еднополови бракове. Това ли искате? Ако искате значи сте болни. Споменатото по-горе е невъзможно да стане в Русия и Беларусь.
77
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тук има хора, които бачкат за краварското сополство и пропагандират краварска пропаганда. Получавате ли краварски копейки или го правите на слава?
76
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйнските гробища са по-големи по площ отколкото завзетите от укронацистите земи при контранаступа муахахахахаРастат укрогробищата, ще се пълнят още с русофоби