Две минути преди изстрелите към Тръмп е съобщено за въоръжен на покрива

На видеозапис се вижда как участници в митинга го сочат на полицаите
16 юли 2024 20:30, Петър Бойчев
98
Две минути преди изстрелите към Тръмп е съобщено за въоръжен на покрива
Снимка БГНЕС

Участници в предизборния митинг на бившия американски президент Доналд Тръмп в щата Пенсилвания са видели въоръжен мъж на покрив и са предупредили полицията за него две минути преди да бъдат произведени изстрелите, съобщи в. "Ню Йорк Таймс". Американският всекидневник публикува видеозапис, заснет от очевидец.

На кадрите се вижда как участници в проявата сочат към мъж, който лежи на покрива на бялата сграда, откъдето в крайна сметка бе извършено нападението срещу Тръмп. На кадрите се чува и как някои от тях се опитват да привлекат вниманието на служителите по сигурността. Според "Ню Йорк Таймс" видеото е заснето в 18:09 ч. в събота местно време - точно две минути преди да се чуят звуците от изстрелите.

На видеозаписа е заснет и полицейски служител, който се приближава към мястото на инцидента, но не е ясно дали е чул предупрежденията на свидетелите, или вече е знаел, че потенциалният стрелец е на покрива. Освен това на паркинга до сградата, от чийто покрив е стрелял, се виждат три паркирани полицейски автомобила. Все още не е установено дали в тях е имало полицейски служители.

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп оцеля в събота при опит за убийство, извършен по време на предизборен митинг в град Бътлър в щата Пенсилвания, пише БТА.

Тръмп, който ще бъде кандидатът на Републиканската партия за президентските избори през ноември, бе ранен леко в дясното ухо и бе изведен бързо от сцената на митинга от агенти на Сикрет Сървис. В резултат на стрелбата загина човек, взел участие в митинга, а още двама бяха ранени.

Федералното бюро за разследване (ФБР) на САЩ пое разследването на случая и каза, че става дума за опит за убийство. Двадесетгодишният нападател бе убит от агенти на Сикрет Сървис секунди след като произведе няколко изстрела с автомат на митинга на Тръмп.

Държавни глави и правителствени ръководители от цял свят осъдиха покушението срещу бившия американски президент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
1
 
! Отговори
Км преди 1 месец
До,,Абсолютната истина,,--Той да не се е държал за ухото със свит юмрук?Ако е имало кръв по ръката му тя трябва да е върху дланта.В свит юмрук как ще видиш има ли кръв или няма????
81
0
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
На времето на младежкия форум в София станал инцидент против войната във Виетнам пред посолството на САЩ. Нашите реагирали и отстранили проблема. Трябва да се учат американските служби от нашите. А за атентата то и северен поток не беше поръчан от Байдън, ама се случи. Имаше стар виц за бай Тошо, ама това е друга тема....
80
0
 
0
 
! Отговори
78 преди 1 месец
не се насiрай така де гледай себе си
79
0
 
3
 
! Отговори
Ак-47 преди 1 месец
Всеки умник който си мисли че стрелбата по Тръмп е фейк, да заповяда на полигона, аз ще го прострелям в ухото от 150метра ,гарантирам прецизна точност
78
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От ръцете на подръжниците на Байдън капе кръв, но те са недоволни - мишената оцеля, а трябваше да умре! Така поръча дедентът - "да сложимпТръмп на прицел"! Ловът за Тръмп продължава с всички възможни средства - най-вече незаконни. Демокрация дъгеъ! Дали?
77
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никой не е стрелял по Тръмп! Стрелба е имало, но не по него. Пуснете си клипчето и наблюдавайте момента в който се хваща за ухото. После ляга на земята и Сигред сървиз отгоре му. След като се изправя дясната му страна е в кръв, докато го извеждат той вдига юмрук, но прави глешка да отвори ръката си няколко пъти и се вижда, че на нея няма и капка кръв. Същата ръка с която се държеше за "простреляното" си ухо.
76
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Постановка! Който не вярва да гледа анализите на видеото от "атентата".Много овце ще се хванат без да задават въпроси, както стана с ковид "ваксините"..
75
8
 
3
 
! Отговори
Popa ot razgrad преди 1 месец
Най-накрая ще се окаже че всичко е било аранжирано и подготвено от самия Тръмп...
74
2
 
4
 
! Отговори
Foraigner преди 1 месец
Ако си чужденец и прочетеш коментари под каквито и да е статии, ще разбереш много бързо колко интелигентен и образован е българинът. Пълен Т.А.Ш.А.К. работа.
73
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До на ушите си ли седя? Единият потрадал е на 14 метра от Доналд, другият - на около 17, третият на 19! Попитах защо няма пострадал от тези хора, които стояха зад гърба му?? ЗАЩО?
72
1
 
5
 
! Отговори
Бг преди 1 месец
Дедо ЛГБТ е призовавал : Тръмп под прицел->след срока разследване и затвор за подстрекателство и заплаха с последваща реализация на убийството. Убиецът е дарил 15 долара на демократ.структура когато дедо ЛГБТ е станал президент, така, че това е връзката, след презид.срок дедо лгбт при бай Ставри !!!
71
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Много демократи Ето пример за тръмпист със съответния си речник
70
3
 
9
 
! Отговори
мак преди 1 месец
Никой няма да рискува да го убият, като симулира атентат. Няма такъв смелчага, нито пък няма причина да го направи, дори това да е вдигане на рейтинга. Но конспиративни теории бол.
69
1
 
7
 
! Отговори
Много демократи преди 1 месец
Много гей шит в тоя чат.хващайте под ръка дедо ЛГБТ, Пелоси,Харис,гейсекретариофстейт и скачайте в някой вулкан !
68
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Престъпна халатност Като преповтаряте крмълските опорки поне ги превеждайте бе.
67
1
 
5
 
! Отговори
Престъпна халатност преди 1 месец
Или заговор на демократите ? Ако е второто, импичмънт на дядо ЛГБт и затваряне на демонократическата партия ! Пелоси, Харис, оня секретаря-гея всичките в затвора ! Ако е първото-масови съответстващи уволнения на допусналите такава некомпетентност !
66
8
 
1
 
! Отговори
gogo преди 1 месец
До ЮлиянА кой казва че снайпериста изобщо е стрелал в и около Тръмп. Раната и кръвта по ухото може да са по друга причина, примерно самонараняване, капса със заряд залепена зад ухото и т.н.
65
0
 
1
 
! Отговори
До 62 преди 1 месец
Ето тук може да видиш къде е убитият и една от ранените - "Bloodied Person Carried Away From Stands Following Shooting at Trump Rally" при търсене в Ютуб. Но и на мен ми изглежда, че са доста по-настрани вляво от Тръмп. Може би стрелецът по някаква причина е стрелял доста встрани след първите изстрели?
64
0
 
10
 
! Отговори
Юлиян преди 1 месец
Ако на някого му стиска нека повтори"постановката".Застава на мястото на Тръмп,пък било и без никого зад и около него и да наеме най-съвършенния снайперист в света.Нека застане на същото разстояние и да имитира движенията на тялото и главата на Тръмп.Пък нека тогава да види колко е"просто"от такова разстояние"само да одраскат"ухото му.Няма такъв,който да гарантира,че само ще те одраска.Даже и от близко разстояние няма и не може да има никаква гаранция.За никаква"постановка"не може да става дума.
63
3
 
9
 
! Отговори
Байдън си призна! преди 1 месец
Често казвал на сътрудниците си: "Да сложим мишена на гърба на Тръмп!" Накрая са намерили килър на 20 год.